Harde vloeren

Alleen Eigen Professionals
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd
Honderden Projecten Afgerond

De perfecte harde vloer voor jouw project

Harde vloeren zijn makkelijk schoon te maken en zeer geschikt voor intensief gebruik. Lekker praktisch dus. En daarom ben jij nu op zoek naar een mooie harde vloer voor je huis, kantoor, winkel of verbouwingsproject.

Maar welke vloer kies je? En waar moet je aan denken? We leggen het hier allemaal uit. Wil je lIever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op!

Verschillende soorten harde vloeren

Certo heeft verschillende soorten harde vloeren die we ook voor je kunnen leggen. Wij hebben jarenlange ervaring met het leggen van vloeren. Je krijgt bij ons altijd een advies, zodat je de juiste vloer kiest. De ene vloer is namelijk de andere niet en er kunnen grote verschillen zitten tussen de diverse typen vloeren.

Hieronder vertellen we meer over de eigenschappen van onze harde vloeren.

Alle harde vloeren

https://certovloeren.nl/wp-content/uploads/2021/03/IMGL9241.jpg

PVC vloer

PVC vloeren zijn kunststof vloeren die het uiterlijk kunnen hebben van een houten of stenen vloer. Een PVC-vloer is meestal 2-3 millimeter dik. Een PVC vloer is er zowel in stroken als tegels en heeft de volgende voordelen:

 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Verschillende patronen en motieven mogelijk;
 • Duurzaam.

Dit type vloer kan snel een eenvoudig op een bestaande ondervloer gelegd of gelijmd worden. Met name het lijmen moet met zorg gebeuren, omdat je anders geen strakke vloer krijgt. We hebben veel ervaring in het installeren van PVC vloeren.

https://certovloeren.nl/wp-content/uploads/2015/08/lamelparket-aangepast.jpg

Lamelparket

Een houten vloer met vloerverwarming? Dat kan met lamelparket. Dit is gemaakt van massief hout wat op een speciale manier verlijmd is. Daardoor werkt lamel parket niet en is het erg geschikt voor vloerverwarming. Lamelparket kan direct op een ondervloer gelegd of gelijmd worden.

Lamel parket is door de harde toplaag heel geschikt als je huisdieren hebt. Bij deze parketsoort kun je de toplaag schuren en lakken als er krasjes op gekomen zijn. Zo kun je de vloer altijd in topconditie houden. Lamel parket leg je altijd op een stabiele ondervloer. Zo krijg je het mooiste resultaat.

https://certovloeren.nl/wp-content/uploads/2015/08/laminaat.jpg

Laminaat

Wil je een mooie vloer in je huis? Dan is laminaat een prima keuze. Je kunt het zelf leggen en het geeft een mooie, strakke vloer. Laminaat is gemaakt van samengeperste houtvezels met daarop een toplaag.

Laminaat kan uitzetten en krimpen en daarom is het niet geschikt voor vloerverwarming. Als laminaat versleten is, kun je het meestal niet opschuren en zul je een nieuwe vloer moeten leggen. Gemiddeld gaat laminaat zo’n 5-20 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit.

Moeilijk om de juiste vloer te kiezen?

https://certovloeren.nl/wp-content/uploads/2015/08/linoleum.jpg

Linoleum

Linoleum is een gladde vloer, gemaakt van lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen. Een linoleum vloer heeft de volgende eigenschappen:

 • Geschikt voor zware belasting;
 • Makkelijk schoon te maken;
 • Geluiddempend en antistatisch.

Dat maakt deze vloer heel geschikt voor sporthallen, scholen en ziekenhuizen. Een linoleum vloer kan 25-40 jaar meegaan en is volledig biologisch afbreekbaar. Deze harde vloer is leverbaar in banen en tegels.

Linoleum kan op bijna elke ondervloer gelegd worden, zolang deze egaal is. Is dat niet het geval? Neem dan contact met ons op voor advies.

https://certovloeren.nl/wp-content/uploads/2015/08/gietvloer-3.jpg

Gietvloer

Gietvloeren zijn vloeren van epoxy of polyurethaan giethars. Dit type vloer wordt gegoten op een harde, vlakke ondergrond. Deze vloeren zijn slechts 2-6 mm dik en hebben de volgende eigenschappen:

 • Slijtvast;
 • Krasbestendig;
 • Naadloos;
 • Duurzaam.

Het leggen van een gietvloer is niet makkelijk. De ondervloer moet stabiel en egaal zijn. Daarna komt er een primer op en moet de ondervloer geschuurd worden. De vloer wordt gegoten, moet 2-3 dagen drogen en wordt daarna afgewerkt met een coating.

https://certovloeren.nl/wp-content/uploads/2015/08/rubbervloer.jpg

Rubber vloeren

Rubber vloeren zijn gemaakt van natuurrubber of kunstrubber. Het rubber heeft vaak een profiel wat grip geeft. Deze antislip rubber vloeren kun je gebruiken voor kantoren, winkels, fitnessruimtes, openbare ruimtes of bouwplaatsen.Een rubber vloer is slijtvast, dempt geluid en is daarnaast:

 • Brandvertragend;
 • Zacht;
 • Vloeistofdicht.

Een rubber vloer moet gelegd worden op een egale, harde ondergrond. Certo heeft de juiste machines om de ondergrond aan te leggen en de rubber vloer er overheen te leggen.

Meer informatie over harde vloeren opvragen?

https://certovloeren.nl/wp-content/uploads/2021/01/Sportvloer-scaled.jpg

Sportvloeren

Sportvloeren zijn geschikt voor fitnessruimtes en sportscholen. Deze vloeren zijn meestal gemaakt van rubber of rubberkorrels. Dat maakt de vloer geluiddempend en waterdicht.

Sportvloeren kunnen gelegd worden in stroken of als tegels, zodat ze geschikt zijn voor grote en kleine ruimtes.

https://certovloeren.nl/wp-content/uploads/2021/02/RF_NL_BravisZiekenhuis_002.jpg

Vinyl

Vinyl is een vloerbedekking van kunststof, waarmee je jezelf creatief gezien helemaal kunt uitleven. Maak er bijvoorbeeld een imitatie beton- of parketvloer mee.

Vinyl is een pvc vloer van zacht schuim, met een toplaag erop. De vloer is verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker de schuimlaag, hoe comfortabeler de vloer loopt. Vinyl is bovendien betaalbaar en geeft een mooie, naadloze vloer die je makkelijk kunt schoonmaken.

Vinyl vloeren kunnen geleverd worden op een rol of als tegels. De tegels krullen minder snel op en zijn daardoor makkelijker te leggen. Ze zijn ook heel geschikt voor het leggen van patronen in meerdere kleuren. De rollen gebruik je als je grote oppervlaktes wilt bedekken met vinyl.

https://certovloeren.nl/wp-content/uploads/2015/08/stroken-vinyl-aangepast.jpg

Hout- en natuursteenlook vinyl stroken

Wil je geen tegels in je badkamer? Kies dan voor vinyl stroken met een hout- of natuursteenlook. Vinyl stroken voelen warm aan, zijn vochtbestendig en je kunt ze combineren met vloerverwarming. Door de volgende kenmerken zijn ze ook geschikt voor andere ruimtes in je huis:

 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Slijtvast;
 • Strakke look.

Vinyl stroken van goede kwaliteit herken je aan een dikte van 2-3 mm en een slijtlaag van 0,20 - 0,70 millimeter. Vinyl stroken kunnen op de ondervloer gelijmd worden, maar er komt nogal wat bij kijken om de vloer mooi strak en netjes te krijgen. Wij kunnen de vloer netjes voor je leggen.

Ben je er al uit welke vloer je wil?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken