Vloeronderhoud

Een goed onderhouden vloer is je visitekaartje

Voor zowel bedrijven als woningen is een mooie vloer essentieel. Goed vloeronderhoud zorgt ervoor dat je bezoekers op een representatieve manier kan ontvangen. Ook voorkom je dat er ongelukken gebeuren door gladde, versleten plekken, losliggende vloertegels of andere oneffenheden.

Om een vloer in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud nodig. In dit artikel kun je lezen hoe je het best je vloer kunt onderhouden, zodat het nog jaren mee gaat en er als nieuw uit blijft zien.

Alleen Eigen Professionals
VCA-Gecertificeerd & CBW-Erkend
Honderden Projecten Afgerond

Verschillende vloeren voor elke ruimte

Er is een ruime keuze in vloeren. Zo zijn er vloeren van linoleum, tapijt, parket en hardhout tot aan giet- en betonvloeren. Meestal wordt een vloer gekozen die bij het interieur past of geschikt is voor een specifiek gebruik van de ruimte.

Zo is een gietvloer of een betonvloer geschikt voor een bedrijfsruimte waarin met heftrucks voorraden worden aangevuld. Voor een directiekamer wordt vaak tapijt gekozen om een chique sfeer te creƫren.

Hallen en gangen in kantoorpanden, ziekenhuizen, scholen en andere openbare gebouwen zijn vaak voorzien van linoleum, omdat dit sterk en slijtvast materiaal is. De aanhoudende, populaire vloertrends voor woningen zijn pvc-, parketvloeren of een vloer van eikenhout.

Vloeronderhoud is een vak

Om de levensduur van vloeren in een huis of bedrijfsruimte te verlengen, raden wij je aan om hierover afspraken te maken met een professioneel schoonmaakbedrijf. Samen met jou kan dan een onderhoudsplan worden opgesteld voor een reguliere schoonmaak en preventief onderhoud.

Met professioneel onderhoud van je vloer kun je aanzienlijk geld besparen op de lange termijn, omdat je minder snel de vloer hoeft te vervangen. Wil je meer informatie over periodiek vloeronderhoud of hoe een onderhoudsplan er voor jouw vloer eruit kan zien, neem dan contact op met Certo.

Laat vloeronderhoud uitvoeren door een specialist.

Linoleum schoonmaken & polymeren

Linoleum staat bekend om haar sterke en slijtvaste eigenschappen. Daarom vind je linoleumvloeren in gebouwen die intensief worden gebruikt. Linoleum is niet het goedkoopste materiaal voor een vloer, maar het behoort wel tot een van de meest duurzame materialen omdat het een lange levensduur heeft.

Een linoleumvloer leggen is niet eenvoudig. Wordt een nieuwe vloer voorzien van linoleum niet perfect voorbereid, dan zal de vloer op termijn scheuren vertonen. Dit geldt ook voor het schoonmaken en onderhoud van een linoleumvloer. Wordt dit niet professioneel uitgevoerd, dan kan het linoleum verschimmelen en/of uitdrogen.

Een linoleumvloer heeft regelmatig een machinale reiniging nodig. Na een dergelijke reiniging wordt de vloer gelijk voorzien van een of meer beschermende waslagen (ook wel polymeren genoemd). Dit zorgt ervoor dat de vloer er weer als nieuw uitziet en intensief gebruik ervan geen enkel probleem vormt.

Als een linoleumvloer lange tijd niet wordt schoongemaakt en gepolymeriseerd, dan kan een grote onderhoudsbeurt uitkomst bieden. Hierbij worden de oude waslagen verwijderd waarna de vloer voorzien wordt van een of meer lagen polymeer. Een dergelijk periodiek onderhoud voor de vloer is voordeliger dan het leggen van een nieuwe vloer. Een mooie bijkomstigheid is dat de levensduur aanzienlijk wordt verlengd.

Laat jouw linoleum vloer schoonmaken & polymeren

Parket schuren of een houten vloer onderhouden

Een parketvloer of een houten vloer wordt meestal gekozen om haar natuurlijke en warme uitstraling. Parket kan bestaan uit massief houten planken of uit hout met samenstellingen met andere materialen, zoals MDF. Goed onderhouden, gaat een parketvloer tientallen jaren mee. Hierdoor zijn met name parketvloeren bestaande uit volledig massief hout, uitzonderlijk duurzaam.

Parketvloeren zijn echter wel gevoelig voor vocht en hoge temperatuurschommelingen. Bij het plaatsen van een dergelijke vloer, wordt hiermee rekening gehouden. Onder de plinten worden uitzetvoegen geplaatst waardoor het uitzetten of krimpen van het hout geen probleem vormt. Ook kunnen er krassen en verkleuringen ontstaan, waardoor de houten vloer op den duur minder representatief eruit gaat zien.

Problemen door vocht, schimmel, krassen of het kromtrekken van de houten vloer worden voorkomen door het goed te onderhouden. Je kunt een parketvloer eenvoudig schoonhouden door regelmatig te stofzuigen en met water en milde zeep te dweilen. Het is wel van belang dat je de vloer na het dweilen droog maakt, zodat het vocht niet onder de plinten kan trekken.

Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de vloer, adviseren wij je een jaarlijkse onderhoudsbeurt om de levensduur van de parketvloer te verlengen. Met een dergelijk onderhoudsbeurt wordt de afwerklaag van was, olie of lak verwijderd en wordt het hout voorzien van een nieuwe beschermlaag. Zo blijft de vloer na elke onderhoudsbeurt er weer als nieuw uitzien. Ook bespaar je kosten, omdat je geen geld hoeft uit te geven aan een nieuwe vloer.

Laat onderhoud aan jouw parket- of houten vloer professioneel uitvoeren

Vinyl vloeren schoonmaken

Tegenwoordig zijn vinyl vloeren in vele designs verkrijgbaar, waardoor je elke ruimte in huis kunt voorzien van een eigen stijl. Bovendien is een vinylvloer voordelig in aanschaf, eenvoudig te leggen en te onderhouden.

Vinylvloeren zijn eenvoudig schoon te maken met water en een milde zeep. Wel moet je erop letten dat je niet teveel water gebruikt, anders loopt het water onder het vinyl waardoor schimmel kan ontstaan. Zand kan de toplaag van vinyl aantasten, waardoor je vloer sneller gaat slijten. Om dit te voorkomen, adviseren wij je daarom een schoonloopmat bij de voordeur te leggen.

Meubels, zoals tafels en stoelen kunnen afdrukken in je vinyl nalaten. Op deze plaatsen wordt het vinyl dunner waardoor scheuren kunnen ontstaan. Gebruik daarom vloerbeschermers onder je meubels om je vinyl mooi te houden.

Laat jouw vinyl vloer professioneel reinigen

Tapijt en vloerbedekking onderhouden

Tapijt biedt een warme en gezellige uitstraling. Ook is het prettig om op tapijt te lopen, omdat het zachter aanvoelt dan bijvoorbeeld plavuizen en omdat het geluid dempt. Het aanbod van tapijt is enorm. Zo is er tapijt dat speciaal geschikt is voor kantoren en tapijt van verschillende kwaliteiten voor alle ruimtes in het huis. Met name hoogpolig tapijt geeft een aangenaam luxueuze sfeer aan de woonkamer en de slaapkamer.

Tapijt is een vloerbedekking dat goed en eenvoudig te onderhouden is. Een paar keer per week stofzuigen is meestal voldoende. Vuile vlekken door vieze schoenen of een omgevallen glas wijn zijn meestal makkelijk schoon te maken door met een doekje de vlek droog te deppen. Vermijd zeep en strooi geen zout op een wijnvlek, omdat je hierdoor een vlek juist fixeert.

Heb je tapijt van een hoge kwaliteit in huis, dan kan het de moeite waard zijn om periodiek een specialistische reiniging uit te laten voeren. Met een dergelijke reiniging blijft je tapijt echt schoon en mooi en je verlengt de levensduur van je vloerbedekking met jaren.

Laat jouw tapijt of vloerbedekking professioneel reinigen

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken