Kosten Vloer Laten Leggen

Op zoek naar een nieuwe vloer?

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan zijn de kosten van een vloer laten leggen belangrijk, maar er zit ook een andere kant aan dit verhaal. Het laten leggen van een nieuwe vloer door een vakkundig bedrijf heeft namelijk veel voordelen.

Er komt nogal wat kijken bij het leggen van een nieuwe vloer in je woonkamer, kantoor of bedrijfspand. Zo moet vaak eerst de oude vloerbedekking weggehaald en afgevoerd worden. Daarna komt de ondervloer tevoorschijn. Soms is deze wel geschikt voor de nieuwe vloer, maar vaak ook niet.

De ondervloer moet bewerkt worden zodat deze geschikt is voor de nieuwe vloer. Dat betekent vaak dat de ondervloer opnieuw vlak gemaakt moet worden. Daarna wordt de nieuwe vloer op de juiste manier gelegd. Dit is veel werk als je het zelf gaat doen.

Soms heb je de kennis en de machines niet om een vloer zelf te kunnen leggen. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van een pvc vloer of een industriële gietvloer. In plaats daarvan kun je de vloer laten leggen voor een vaste prijs per m2. Je leest hier wat de kosten zijn voor het laten leggen van een vloer.

Bereken direct wat het kost om jouw vloer te laten leggen.

Welke kosten komen er kijken bij het laten leggen van een vloer?

Een nieuwe vloer laten leggen brengt kosten met zich mee. Voordat je begint met een renovatie van je kantoor of verbouwing van je huis, wil je natuurlijk graag een inschatting hebben van die kosten. Bij een vloer leggen wordt meestal een prijs per m2 gebruikt. In die prijs zitten de kosten verwerkt voor alle werkzaamheden die nodig zijn om de vloer te leggen. Het gaat dan om arbeidskosten, materiaalkosten, voorrijkosten en afvoerkosten.

Hoeveel kost een vloer laten leggen? Dat is afhankelijk van:

  1. De vloeroppervlakte
  2. Egalisatie
  3. Vloerverwarming
  4. Vloertype

Gemiddeld kost het laten leggen van een vloer €82 per m2. Dit is een grove schatting die kan variëren per type vloer. De prijs van een vloer laten leggen hangt namelijk voor het grootste deel af van het type vloer wat je kiest en de arbeidskosten die berekend worden. Eventueel komen daar nog voorrijkosten bij of andere kosten, bijvoorbeeld voor de aanleg van vloerverwarming.

Wil je graag een richtprijs berekenen? Maak dan gebruik van onze calculator. Daarmee bereken je snel wat je nieuwe vloer ongeveer gaat kosten.

Vloertype

De kosten van een PVC vloer zijn anders dan de kosten voor het laten leggen van een houten vloer. Het materiaal waarvan een vloer is gemaakt, heeft invloed op de prijs. Zo kost een houten vloer tussen de 30 en 80 euro per vierkante meter. Houten vloeren zijn gemiddeld gezien dus duurder dan vloeren van laminaat of PVC, die tussen de 10 en 60 euro per vierkante meter kosten.

Hoe hoger de kwaliteit en duurzaamheid van de vloer, hoe hoger de prijs per m2 vaak is. Welke vloer je uiteindelijk kiest, zal niet alleen van de prijs afhangen, maar ook van het gebruiksdoel. Zo kies je voor een bakkerij al snel
voor een praktische gietvloer die bestand is tegen zware belasting en hygiënisch is. Voor een woonkamer met vloerverwarming is lamelparket juist een goede keuze, omdat dit sfeervol oogt en duurzaam is.

Ondervloer

Wil je een vloer laten leggen, dan kunnen er in de legprijs ook kosten voor het leggen van de ondervloer meegenomen worden. Een ondervloer isoleert en egaliseert en vormt zo een basis voor de nieuwe vloer. Een ondervloer kost ongeveer tussen de 2 en 12 euro per vierkante meter, afhankelijk van het type ondervloer. Voor het laten leggen van een ondervloer kun je rekenen op een bedrag tussen de 40 en 60 euro per uur.

Vloerverwarming

Als je vloerverwarming wilt laten aanleggen dan kost dit gemiddeld 1.300-1.600 euro voor een woonkamer. Je kunt de vloerverwarming en de vloer ook samen laten aanleggen. De combinatie van vloerverwarming en een PVC vloer is daar een goed voorbeeld van. Wil je weten wat bij een vloer leggen de prijs per m2 is? Gebruik
dan onze calculator om snel een richtprijs te berekenen.

Verwijderen oude vloer

Soms moet de oude vloer verwijderd worden voordat er een nieuwe vloer gelegd kan worden. Dat is niet altijd eenvoudig, zeker niet als je te maken hebt met gelijmd tapijt. Je kunt er voor kiezen om de oude vloer zelf weghalen, maar je kunt het ook
uitbesteden. Wat dat ongeveer kost, zie je in onderstaande tabel.

Type vloer Kosten per m2 Kosten per kamer
Losliggende vloer (bv. laminaat) 1-4 euro per m2 30-120 euro
Gelijmde vloerbedekking gemiddeld 4-9 euro per m2 120-270 euro
Gelijmde vloerbedekking zwaar 9-12 euro per m2 270-360 euro

Legpatroon

Het legpatroon kan van invloed zijn op de kostprijs van het leggen van een vloer. Denk bijvoorbeeld aan een houten visgraat vloer. Patronen maken kost meer tijd dan het leggen van rechte stroken of banen.Soms ontstaat er ook meer afval door het extra knip- en snijwerk. En dat zie je terug in de prijs. Zo kost het leggen van een visgraat parketvloer al snel tussen de 150 en 160 euro per m2.

Hoeveel kost een vloer laten leggen?

Een vloer laten leggen bespaart tijd en levert een professioneel gelegde vloer op waar je jarenlang plezier van hebt. Sommige vloeren zijn te ingewikkeld of te bewerkelijk om zelf te leggen. Denk bijvoorbeeld aan pvc vloeren of gietvloeren, waar speciale apparatuur voor nodig is.

Als de ruimte een afwijkende vorm heeft met bijvoorbeeld veel hoeken, ook dan kan het lastig zijn om zelf een vloer te leggen. Uitbesteden van het leggen van de vloer kan dan een bewuste keuze zijn.

Hoeveel kost het leggen van een vloer? In onderstaande tabel zie je van een paar populaire vloersoorten de prijs per vierkante meter. Deze prijs is inclusief materiaal en arbeidskosten. Dit zijn de 2 grootste kostenposten bij het professioneel laten leggen van een vloer.

Soort vloer Prijs/m2 Soort vloer Prijs/m2
Parketvloer 50-150 euro Laminaatvloer 15-50 euro
Grindvloer 30-100 euro Tapijt, 4 m breed 35-125 euro (per m)
Gietvloer

60-130 euro Keramische tegelvloer 35-120 euro
Betonvloer 50-120 euro Natuurstenen tegelvloer 35-150 euro
Pvc vloer 28-100 euro Granieten vloer 120-280 euro
https://certovloeren.nl/wp-content/uploads/2021/03/Lingerie_at_Corina-02.jpg

Direct kosten vloer laten leggen berekenen

Ben je benieuwd wat het leggen van een vloer ongeveer kost? Met onze calculator kun je dat nu heel snel uitrekenen. Je hoeft maar 4 vragen te beantwoorden en daarna rekent de calculator de richtprijs voor je uit. Je kunt natuurlijk ook direct een offerte aanvragen.

Alleen Eigen Personeel
Honderden Projecten Afgerond
VCA-Gecertificeerd & CBW-Erkend

Vraag direct een precieze offerte aan

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken