Rubber vloer schoonmaken- Tips en advies

Een rubber vloer wordt vaak gekozen vanwege de dempende functie, veerkracht, veiligheid en het onderhoudsarme karakter. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze vloer vaak gebruikt wordt als sportvloer, gymvloer, professionele keukenvloer of garagevloer.

Een rubber vloer schoonmaken is erg eenvoudig, zolang je rekening houdt met de unieke eigenschappen van deze vloer. Periodiek professioneel onderhoud kan helpen om de levensduur van je rubber vloer te verlengen en de vloer mooi te houden. Lees hier onze tips en adviezen voor een mooie en schone rubber vloer.

Rubber vloer schoonmaken met de juiste reinigingsmiddelen

Rubberen vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk en worden vaak gebruikt als projectvloeren in sportzalen, danstheaters en scholen. Meestal is het voldoende om een rubberen vloer te reinigen met warm water.

Bij vlekken of vuil kan een reinigingsmiddel of wat zachte zeep aan het water toegevoegd worden. Hardnekkige vlekken kun je eenvoudig weghalen met een scheutje witte azijn in het water.

Schoonmaakmiddelen in emmer

Rubber vloer schoonmaken in 4 stappen

Een rubber vloer schoonmaken en onderhouden is heel eenvoudig. In vier simpele stappen kun je de vloer goed reinigen.

Stap 1: Stofzuigen

Probeer zeker om de twee dagen te stofzuigen of te vegen, zodat het vuil zich niet teveel ophoopt op de vloer. Gebruik een zachte borstel om te voorkomen dat er krassen op de vloer komen.

Stap 2: Verwijder vlekken

Zitten er vlekken op de vloer? Verwijder deze dan zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze in de vloer trekken en er niet meer uit gaan. Haal de vlekken weg met een vochtige doek of zachte spons en een mild reinigingsmiddel. Gebruik eventueel witte azijn voor hardnekkigere vlekken.

Stap 3: Dweil de vloer

Na het stofzuigen kun je de vloer dweilen met warm water en indien gewenst met een scheutje witte azijn in het water. Gebruik niet teveel water maar werk met een goed uitgewrongen dweil.

Stap 4: Laat de vloer aan de lucht drogen

Na het dweilen laat je de vloer aan de lucht drogen. Dat gaat sneller als je ramen en deuren open zet. Een natte rubberen vloer kan glad zijn, dus let altijd goed op.

Gym met rubber vloer

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van een rubberen vloer?

Een rubber vloer schoonmaken is heel makkelijk, maar toch zijn er wel een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden:

  • Voorkom dat de vloer vuil wordt door schoonloopmatten neer te leggen bij de ingangen.
  • Zorg dat er geen olie, benzine of zuren op de vloer terecht komen, want dit beschadigd het oppervlak van de vloer.
  • Gebruik geen zure reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel en gebruik geen afwasmiddel of vloeistoffen met terpentine. Deze middelen veroorzaken vlekken in de vloer.
  • Stofzuig de vloer regelmatig.
  • Maak vlekken meteen schoon.
  • Dweil de vloer niet te vaak, zorg voor schoon water en wring de dweil goed uit, zodat je niet te nat dweilt.

Professionele reinigingsbeurt door Certo

Een rubber vloer die goed onderhouden wordt, kan zeker twintig jaar meegaan. Bij intensief gebruik van de vloer kunnen na een tijdje wel slijtagesporen ontstaan. We zien dit bijvoorbeeld vaak bij een gymvloer. De vloer ziet er dan niet meer zo mooi uit en het wordt dan tijd voor een grondige onderhoudsbeurt.

Certo kan dit onderhoud voor je verzorgen. We verwijderen de oude beschermingslagen en brengen een hoogwaardige polymeerwas aan op de vloer. Bij een zeer intensief gebruikte vloer doen we er nog een extra beschermlaag overheen. Daarna oogt je vloer weer als nieuw.

Is jouw vloer toe aan een grondige onderhoudsbeurt? Laat je rubber vloer schoonmaken door Certo. Neem contact met ons op of vraag meteen een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je vloer leggen door Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken