Projectvloeren Nederland voor bedrijven, kantoren en hotels

Projectvloeren laten leggen is waarschijnlijk niet iets waar je je dagelijks mee bezighoudt. En zo hoort het ook. Want een goede projectvloer gaat jaren mee, heeft goede eigenschappen en is altijd bestand tegen intensief gebruik.

Als de vloer vervangen moet worden, dan is de keuze van een nieuwe vloer niet altijd eenvoudig. Daarom leggen we hier uit wat de populairste projectvloeren zijn en welke eigenschappen ze hebben.

Projectvloeren Nederland

Projectvloeren kom je in Nederland overal tegen. Denk aan winkels, kantoorgebouwen, scholen, bedrijfshallen, magazijnen, zwembaden, sporthallen en openbare gebouwen.

Veel gebruikte projectvloeren zijn tapijt, linoleum, PVC vloeren, gietvloeren en linoleum vloeren. Aan projectvloeren worden hogere eisen gesteld dan aan vloeren voor een woning. De vloeren zijn vaak niet gemakkelijk om te leggen en dus wordt het meestal aan professionals overgelaten.

Onze projectvloeren

Certo is de projectvloeren specialist met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van projectstoffering. Wij leveren projectvloeren voor uiteenlopende toepassingen en kunnen daarbij het hele traject verzorgen. Onze projectvloeren zijn van hoge kwaliteit. We bieden een breed assortiment projectvloeren, zoals:

  • projecttapijt
  • projectvinyl (incl. veiligheidsvloeren)
  • marmoleum en linoleum
  • PVC vloeren
  • sportvloeren
  • rubber vloeren

Onze projectvloeren zijn gunstig geprijsd en voldoen aan de professionele eisen die in diverse branches worden gesteld. Hieronder lees je meer over onze vloeren.

Projectvloeren vinyl

Projectvloeren van vinyl zijn praktische, harde vloeren. Projectvinyl wordt erg vaak gebruikt in de zorg, horeca en het onderwijs. Door de harde toplaag is vinyl duurzaam, krasvrij en vuilafstotend. Daarnaast is vinyl antistatisch, isolerend en makkelijk te reinigen.

Doordat er een schuimlaag in de vloer zit, dempt vinyl veel geluid. Dit maakt het ook comfortabel om op te lopen. Vinyl kan ook gebruikt worden in vochtige ruimtes, zolang de naden op de juiste wijze afgekit worden.

Vinyl vloer als projectvloer in ziekenhuis
Een bacteriedodende en veilige vinyl vloer als projectvloer in een ziekenhuis in Nederland.

Projectvloeren PVC

De PVC vloer is de laatste tijd een van de meest populaire projectvloeren geworden. PVC vloeren bevatten geen hout, maar hebben wel de uitstraling van een houten vloer.

Een PVC vloer kost soms wat meer, maar daar staat een hoge kwaliteit en weinig onderhoud tegenover. PVC gaat langer mee, is geluiddempend, beschadigt niet snel en is bovendien uitstekend bestand tegen vocht.

PVC vloeren kunnen ook goed met vloerverwarming gecombineerd worden.

PVC Vloer projectvloeren op een school in Nederland
Een PVC vloer als projectvloer op een basisschool in Dordrecht.

Projecttapijt

Projecttapijt is niet hetzelfde als tapijt wat in een woning wordt gelegd. Projecttapijt moet bestand zijn tegen intensief gebruik. Het wordt vaak gebruikt in horecagelegenheden, kantoren, onderwijs- en zorginstellingen en op trappen. Het is dus logisch dat aan projecttapijt hoge eisen worden gesteld.

De slijtvastheid van het tapijt is natuurlijk erg belangrijk. Hoe slijtvast een tapijt is,hangt af van het gewicht van de pool. Dit wordt uitgedrukt in het aantal garens per vierkante meter.

Een hoog poolgewicht levert dus een zeer slijtvast tapijt op. Naast de slijtvastheid zijn ook de isolerende eigenschappen, de brandveiligheid en de vuilafstotende eigenschappen belangrijk.

Tapijttegels
Tapijttegels als projectvloer in een kantoorpand in Eindhoven.

Tapijttegels

Tapijttegels en -tapijt kunnen de uitstraling van je bedrijf benadrukken, zodat een herkenbaar interieur ontstaat. Tapijttegels zijn betaalbaar en makkelijk te leggen.

Ze zijn verkrijgbaar in slijtvaste materialen. Bestand tegen de wielen van bureaustoelen en geschikt voor intensief gebruik.

Veiligheidsvloeren

In ziekenhuizen, zwembaden, sporthallen, winkels en professionele keukens bestaat er een groter risico op vallen of uitglijden. Om de werkomgeving en openbare ruimtes veilig te houden, wordt er gebruik gemaakt van een veiligheidsvloer.

Een veiligheidsvloer heeft antislip, is slijtvast, vlekbestendig en makkelijk schoon te maken. Veiligheidsvloeren zijn meestal gemaakt van homogeen vinyl, wat lang meegaat en goedkoop is. Voor grotere oppervlaktes kan heterogeen vinyl gebruikt worden.

Veiligheidsvloer Ziekenhuis Roosendaal
Een veiligheidsvloer gelegd in het Bravis Ziekenhuis te Roosendaal.

Welke antislip-vloer is de juiste?

Om te bepalen welke antislipwaarde acceptabel is, wordt onderscheid gemaakt tussen werk-, woon- en zorgomgevingen. Sinds 2015 moeten werk- en zorgomgevingen namelijk voldoen aan de NEN norm (NEN 7909).

Deze norm is van toepassing op openbare- en arbeidsruimtes. Hierin staat beschreven wat de slipweerstand van horizontale en hellende, beloopbare oppervlakken moet zijn. Voor de horeca is een antislipvloer belangrijk om aan de HACCP normen te voldoen

De antislipwaarden worden ingedeeld in klassen. De waardes voor vloeren waar blootsvoets op gelopen wordt, zijn:

  • A: hellingen >= 12° (bv. droge kleedkamers)
  • B: hellingen >= 18° (bv. douches en plonsbaden)
  • C: hellingen >= 24° (bv. brede watertrappen en doorloopvoetbaden)

De antislipwaardes voor ruimtes waar met schoeisel gelopen wordt zijn:

  • R9: helling > 3° en <= 10°
  • R10: helling > 10° en <= 19°
  • R11: helling > 19° en <= 27°
  • R12: helling > 27° en <= 35°
  • R13: helling > 35°

Hoe ruwer het oppervlak, hoe hoger de R-waarde. Vloeren met R-waardes onder de 10 geven over het algemeen geen acceptabel antislip effect. Kies dus bij voorkeur voor een vloer met een antislipwaarde van R10 of hoger.

De Beste Kantoorvloeren

Misschien vraag je je af welke projectvloeren het meest geschikt zijn als kantoorvloer? In de praktijk worden tapijttegels veel gebruikt in kantoren, banken en overheidsgebouwen. De tegels zijn makkelijk te installeren en te vervangen.

Een houten vloer is mooi en geeft een natuurlijke uitstraling. Deze vloer vind je vaak in monumentale panden.

Wil je de uitstraling van hout, maar niet het onderhoud? Dan is een PVC vloer geschikt. Dankzij de voelbare houtnerven is zo’n vloer vaak niet van echt hout te onderscheiden.

Linoleum is een natuurlijke, duurzame vloer die in intensief gebruikte ruimtes worden toegepast. Denk hierbij aan ruimtes in kantoren, ziekenhuizen en openbare gebouwen, maar ook de woonkamer.

Tabel 1: De 4 meest gebruikte kantoorvloeren

Type vloer Voordelen Nadelen
Projecttapijt Slijtvast, makkelijk te leggen, geluiddempend, betaalbaar Niet hypoallergeen, vlekgevoelig
PVC/Vinyl Geschikt voor vloerverwarming, geluiddempend, makkelijk schoonmaken Niet goedkoop, vlakke ondervloer nodig, PVC is niet krasvast (vinyl wel)
Linoleum Milieuvriendelijk, hygiënisch, geluiddempend, geschikt voor vloerverwarming Dure vloer, niet waterdicht, kan niet op alle ondervloeren gelegd worden
Houten vloer Natuurlijke uitstraling, akoestiek, legpatronen mogelijk Veel onderhoud nodig, slijt snel
Projectvloeren specialist voor kantoren in Nederland
Een voorbeeld van een kantoorruimte met een projectvloer. Een combinatie van PVC stroken en tapijt.

De Beste Bedrijfsvloeren

In productiehallen, magazijnen en industrie worden hoge eisen aan de vloeren gesteld. Vloeren in deze ruimtes moeten slijtvast, sterk, hygiënisch en niet te duur zijn. De 4 vloeren die het beste voldoen aan deze criteria zijn:

  • Coatingvloeren (bv. epoxy gietvloeren)
  • PVC vloer
  • Linoleum/marmoleum vloer
  • Troffelvloer

Coatingvloeren zijn geschikt voor extreme omstandigheden, zoals productiehallen waar met zuren gewerkt wordt. De harde epoxy laag is stootvast en zuurbestendig en is dus ideaal voor bijvoorbeeld een autowerkplaats.

PVC vloeren zijn waterbestendig, slijtvast en duurzaam. Deze vloeren zijn bijvoorbeeld geschikt als magazijnvloer. Linoleum en marmoleum zijn zeer hygiënisch en dempen veel geluid. Daarom worden ze vaak gebruikt voor kinderdagverblijven en scholen.

De troffelvloer is geschikt voor industrieel gebruik. Deze vloer is vloeistofdicht met antislip en daardoor perfect voor bedrijfshallen en industrie.

Tabel 2: De beste bedrijfsvloeren voor magazijnen, productiehallen en industrie

Type vloer Voordelen Nadelen
Gietvloer (epoxy vloer) Slijt-, slag- en stootvast, zuurbestendig, makkelijk onderhoud 100% stabiele ondervloer nodig, niet krasvast, niet geluiddempend
PVC vloer Slijtvast, onderhoudsarm, geluiddempend, waterbestendig Vlakke ondervloer nodig, kan niet samen met rubber, relatief dure vloer
Troffelvloer Slijtvast, naadloos, geluiddempend, anti-slip, krasvast, zuurbestendig Leggen duurt 5 dagen, zeer vlakke en stevige ondervloer nodig
Linoleum/Marmoleum Makkelijk onderhoud, geluiddempend, hygiënisch milieuvriendelijk, duurzaam Niet waterdicht, zeer egale ondervloer nodig

Projectvloeren specialist inschakelen

Een projectvloer kan alleen goed functioneren als deze is gemaakt van het juiste materiaal. Daarnaast moet deze door specialisten worden gelegd.

Certo adviseert je bij de keuze van de juiste vloer en legt deze direct. Meer weten? Vraag dan direct een offerte aan.

Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd
Alleen Eigen Personeel

Vraag direct een offerte aan voor jouw projectvloer

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken