Hoe kun je het beste verf van laminaat verwijderen?

Is je interieur toe aan een opknapbeurt toe en ga je zelf verven? Dat probeer je natuurlijk zo netjes mogelijk te doen. Maar ondanks alle voorbereidingen kan het altijd gebeuren dat er verfspetters en druppels ontstaan op je laminaatvloer. Gelukkig kun je verf van laminaat verwijderen

Het hoeft dus niet meteen het einde van je mooie vloer te betekenen. Hoe makkelijk je de verf kunt verwijderen hangt af van de verfsoort en of de vlek al is opgedroogd. Je leest hier hoe je het beste de verfvlekken van laminaat kunt verwijderen.

Voorkomen is beter dan genezen

Staat er een schilderklus op de planning? Zorg dan dat er geen verf op je laminaatvloer terecht komt. Laminaat is een onderhoudsvriendelijke vloer, maar verf van laminaat verwijderen is geen eenvoudige klus. Voorkom dat er verfvlekken op de vloer komen door de vloer vooraf af te dekken met plastic folie of stucloper en de randen af te plakken met tape.

Gebruik tijdens het verven een verfbakje om je natte kwast in te leggen, zodat er geen spetters op de vloer vallen. Veeg je kwast na het indopen goed af, zodat er niet teveel verf in je kwast zit. Als je minder verf gebruikt, vallen er ook minder snel verfspetters op de vloer.

Verf van laminaat verwijderen is niet nodig als je de vloer goed afdekt

Natte verf van laminaat verwijderen

Natte verf die net op het laminaat is gevallen, is meestal makkelijk te verwijderen. Acrylverf op waterbasis kun je makkelijk van je laminaatvloer verwijderen als de verf nog nat is. Gebruik een vochtige doek en lauw water. Wrijf met de doek over de verfvlekken om deze te verwijderen. Maak de vloer daarna droog.

Opgedroogde verf van laminaat verwijderen

Ontdek je de verfvlek pas nadat deze al opgedroogd is? Dan zul je iets meer moeite moeten doen om de vlek uit je laminaatvloer te halen. Bij opgedroogde vlekken kun je gebruik maken van de onderhoudsset die bij je vloer hoort. Het type verf bepaalt hoe je de vlek verwijdert.

Verf op waterbasis 

Gebruik je verf op waterbasis? Probeer dan zoveel mogelijk verf weg te schrapen met een plastic schraper. Spray daarna de verfvlekken in met een speciaal middel tegen verfvlekken en laat het inwerken. Veeg daarna de verfvlekken weg met een droge doek.

Verf op oliebasis

Heb je verf op terpentinebasis of oliebasis gemorst op je laminaat? Dan kun je Zwitsal zeep (zonder water) of olijfolie gebruiken om de vloer schoon te maken. Deze middelen tasten de vloer niet aan. Zo kun je de verf van laminaat verwijderen zonder de vloer te beschadigen.

Nieuwe vloer?

Lukt het echt niet om de verfvlekken te verwijderen? Of zijn er verkleuringen ontstaan bij het verwijderen van de vlek? Dan kun je eventueel een strook laminaat verwijderen en vervangen door een nieuwe strook. 

Lukt dit niet, omdat je bijvoorbeeld hebt gekozen voor plak laminaat? Dan kun je als laatste redmiddel altijd nog kiezen voor een nieuwe vloer. Zelf een dekvloer verwijderen is niet eenvoudig, maar Certo kan je helpen om de oude vloer te verwijderen en de nieuwe vloer te leggen.

We werken hierbij uitsluitend met ons eigen personeel. Verder kun je rekenen op de garantie van onze CBW-erkenning en VCA-certificering. Laat je vloer leggen door Certo en neem contact met ons op.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je vloer leggen door Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken