5 Beste Krasvrije Vloeren | Alle Opties

Als je thuis kinderen, honden of katten hebt, weet je hoe snel er krassen op je vloer kunnen ontstaan. Dat is zonde, want door die krassen wordt je vloer lelijk en moet je de vloer sneller vervangen. Bij het kiezen van een nieuwe vloer ga je dus op zoek naar een krasvrije vloer.

De ene vloer is nu eenmaal minder gevoelig voor krassen dan de andere. Welke vloeren zijn het best bestand tegen krassen en wat kun je doen om de vloer zo lang mogelijk krasvrij te houden? We bespreken het in dit artikel.

Hoe kies je een goede krasvrije vloer?

Een zandkorrel kan al een kras veroorzaken op een delicate vloer. Bij het kiezen van een krasvrije vloer, moet je daarom goed letten op het materiaal. De vloer moet daarnaast aansluiten bij je smaak en in je budget passen.

Denk ook na over de kleur van de vloer. Op effen harde vloeren zie je krasjes nu eenmaal sneller dan op vloeren met een dessin of patroon.

Verschillende krasvrije vloeren

Een 100% krasvrije vloer bestaat eigenlijk niet, tenzij je kiest voor slijtvast tapijt. Kies je liever voor een ander soort vloer? Dan ontstaan daar vroeg of laat beschadigingen en krasjes op.

Er wordt over een vloer gelopen, met stoelen geschoven en er valt wel eens iets. De ene vloer is beter bestand tegen krassen dan andere. Hieronder benoemen we de vijf meest krasvrije vloeren.

1. Slijtvaste pvc-vloer

Een pvc-vloer is bijzonder sterk, geluiddempend en nagenoeg krasvrij. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende dessins, zoals betonlook of houtlook.

Om de vloer krasvrij te houden, gebruik je inloopmatten, meubelviltjes en stofzuig je regelmatig. Goed onderhoud voorkomt namelijk dat er alsnog krasjes op je vloer komen.

Oppervlakkige krassen kunnen gelukkig goed van een pvc-vloer verwijderd worden met speciale herstelmiddelen.

Krasvrije vloer van pvc
Pvc-vloeren staan over het algemeen bekend als zeer robuust en onderhoudsvriendelijk. Het is een van de beste materialen voor een krasvrije vloer.

2. Krasvrije tegelvloer

De klassieke tegelvloer heeft een hard oppervlak en is daardoor veel beter bestand tegen krassen dan bijvoorbeeld houten vloeren.

Tegels en natuursteen combineren overigens perfect met vloerverwarming.

Voor een tegelvloer geldt echter ook dat het onderhoud belangrijk is om de vloer op de lange termijn krasvrij te houden.

3. Krasvrij laminaat

De krasbestendigheid van laminaat is afhankelijk van de gebruikte toplaag.

Een gelakte vloer is beter bestand tegen krassen.

Oppervlakkige krasjes in laminaatvloeren die zijn afgewerkt met wasolie kun je wegwerken met een speciale olie.

4. Krasvrije gietvloer

De bovenste lagen van een gietvloer zijn flexibel waardoor er minder snel krasjes ontstaan. Helemaal krasvrij is een gietvloer niet, want de toplaag is niet zo heel dik. Er kunnen uiteindelijk dus toch krassen op de vloer komen.

Door de vloer goed te onderhouden en de toplaag iedere 10 jaar te vervangen, blijft de vloer mooier.

Gietvloer als krasvrije vloer
Een gietvloer is een goede optie als je op zoek bent naar een krasvrije vloer, vanwege de robuuste toplaag.

5. Krasvrije houten vloer

Bestaat er wel zoiets als een krasvrije houten vloer? Een houten vloer is de minst krasvrije vloer uit dit lijstje.

Wil je toch een houten vloer? Kies dan in ieder geval voor hardhout, zoals teak of merbau. Hardhouten vloeren zijn minder gevoelig voor krassen en andere beschadigingen, zeker als ze goed gelakt zijn.

Voordelen van een krasvrije vloer voor dier en mens

Een volledig krasvrije vloer bestaat eigenlijk niet, maar door te kiezen voor materiaal dat zeer krasbestendig is, blijft je vloer langer mooi.

Met een dergelijke vloer hoef je de nagels van je hond of kat minder vaak te knippen en kan je huisdier lekker op de vloer spelen met zijn of haar favoriete speeltje.

Kinderen hoeven ook minder voorzichtig te doen en het is geen ramp als er een keer iets op de vloer valt. Een krasvrije vloer zorgt dus voor minder stress en blijft daarnaast langer mooi.

Een krasvrije vloer is bestand spelende tegen huisdieren
Een krasvrije vloer is bestand tegen spelende huisdieren

Een krasvrije vloer laten leggen

Bij Certo vind je een groot assortiment krasvrije vloeren die we op vakkundige wijze voor je kunnen leggen.

Als vloerenspecialist geven we je daarnaast graag de juiste onderhoudstips, zodat je krassen op de vloer zo lang mogelijk kunt vermijden.

Interesse? Neem dan eens contact met ons op.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Interesse in een krasvrije vloer?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken