Krassen verwijderen uit een pvc-vloer (2022 Gids)

Pvc-vloeren staan bekend om de slijtvastheid en lange levensduur. Het kan echter altijd gebeuren dat er een krasje in je vloer komt. Wellicht zelfs een diepe kras. Gelukkig kun je krassen verwijderen uit een pvc-vloer.

Een kras kan ontstaan zonder dat je het doorhebt. Bijvoorbeeld omdat je niet in de gaten had dat de viltjes onder de stoelen versleten waren. Of doordat een van de kinderen per ongeluk met iets scherps over de vloer heeft gekrast.

In deze gids leggen we je haarfijn uit hoe je krassen kunt verwijderen uit een pvc-vloer.

Hoe kun je krassen verwijderen uit een pvc-vloer?

Krassen verkorten de levensduur van je pvc-vloer aanzienlijk. Soms kun je zelf krassen verwijderen uit een pvc-vloer, bijvoorbeeld wanneer deze oppervlakkig en klein is. Is de kras echter diep of loopt deze over meerdere panelen? Dan kan het verstandig zijn om een specialist in te schakelen.

Zelf krassen verwijderen uit een pvc-vloer of laten repareren?

Om zeker te weten of je een kras zelf kunt verwijderen of dat je dit beter kunt laten doen, kun je navraag doen bij een vloerenspecialist. Soms kan het namelijk meer schade aanrichten wanneer je zelf aan de slag gaat.

Hieronder leggen we uit welke krassen je zelf kunt repareren en voor welke je beter hulp in kunt schakelen.

Een oppervlakkige kras

Oppervlakkige krassen en beschadigingen kun je over het algemeen zelf verwijderen. Deze krassen zitten alleen in de toplaag van de vloer. Het patroon of dessin is dan niet beschadigd, waardoor de reparatie eenvoudig is.

Zorg ervoor dat je altijd een set voor pvc-vloerreparatie gebruikt als je zelf de kras gaat verwijderen. Met de PU reparatiestift die je in zo’n set vindt vul je oppervlakkige krasjes in de vloer makkelijk op, waardoor je de kras niet meer ziet.

Een diepe kras in 1 strook of paneel

Heb je een klik pvc-vloer? Dan kun je diepe krassen camoufleren met speciale reparatiesets.

Zit de kras op een zichtbare plek, of is de kras erg diep? Dan kun je overwegen om de beschadigde strook te vervangen door een nieuwe strook.

Het vervangen van een volledige strook is vrij eenvoudig als de beschadigde pvc-panelen niet zijn vastgelijmd op de ondervloer of de vloerverwarming. Is dat wel het geval? Schakel dan Certo in. Wij kunnen dit op professionele wijze repareren.

Krassen over de hele vloer

Heb je een of meerdere krassen die over de hele vloer heen lopen? Dan bepaalt de diepte van de kras wat je het beste kunt doen.

  • Oppervlakkige krasjes: De vloer kan behandeld worden waarna de krassen niet langer zichtbaar zijn;
  • Diepe krassen die over de hele vloer lopen: Hierbij moet waarschijnlijk een deel van de vloer vervangen worden. Schakel hiervoor Certo in, zodat de reparatie op professionele wijze plaats vindt en je niets meer van de beschadiging ziet.
Krassen verwijderen uit een pvc vloer, zodat de vloer er weer als nieuw uit ziet.
Een gerepareerde pvc vloer ziet er weer uit als nieuw

Krassen verwijderen uit een pvc-vloer: De beste reparatie kits

Met een reparatiekit kun je de oppervlakkige en wat diepere krassen in je pvc-vloer zelf herstellen. Er zijn twee goede reparatie kits die we kunnen aanbevelen.

1. Dr. Schutz Scratchfix PU Reparatiestift set

De Dr. Schutz Scratchfix reparatiekit bevat alles dat je nodig hebt voor krassen verwijderen uit een pvc-vloer. Met de set verwijder je kleine krassen, wat grotere oppervlakkige beschadigingen en zelfs grotere/diepere krassen. Deze set heeft de volgende kenmerken:

  • Voor het verwijderen van krassen
  • Voor pvc/vinyl, marmoleum, gelakt parket en gietvloeren
  • Zowel voor oppervlakkige als diepere krassen

Krassen verwijderen uit een pvc vloer met de Dr Schutz Scratchfix reparatieset

Quick-Step Reparatieset

Met de Quick-Step Reparatieset kun je kleine krassen verwijderen uit een pvc-vloer in de oorspronkelijke kleur. In de set zitten blokjes kleurwas waarmee je de krassen op de beschadigde vloer vrijwel onzichtbaar maakt. Krassen verwijderen uit een pvc vloer

Voorkom krassen op de pvc-vloer

Krassen verwijderen uit een pvc-vloer is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Voorkomen is daardoor altijd beter dan repareren.

Gelukkig is het met een aantal tips vrij eenvoudig om te voorkomen dat er krassen ontstaan in je pvc-vloer:

  • Plak viltjes onder de poten van je meubels en stoelen.
  • Gebruik speciale wieltjes die geschikt zijn voor pvc en vinyl onder bureaustoelen.
  • Leg matten bij de voor- en achterdeur voorkomen dat er zand naar binnen wordt gelopen of trek je schoenen uit in huis.

Met het juiste onderhoud voorkom je ook dat er krassen ontstaan. Stofzuig regelmatig je vloer met een speciale borstel en gebruik bij het dweilen een geschikt schoonmaakmiddel dat de beschermlaag van de vloer niet aantast.

Een extra PU beschermlaag is ook een goede optie. Laat deze laag na het leggen van je pvc-vloer aanbrengen en herhaal dit na een aantal jaar. Zit er toch een kras in je vloer? Neem dan contact op met Certo voor het verwijderen van krassen uit een pvc-vloer. Wij zorgen ervoor dat de vloer er weer uit ziet als nieuw.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je pvc-vloer repareren door Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken