Levensduur bedrijfsvloer verlengen met professionele inloopmatten

Je wilt natuurlijk graag dat je nieuwe bedrijfsvloer netjes blijft. Het zou jammer zijn als de levensduur van je vloer korter wordt doordat er dagelijks vuil en zand naar binnen gelopen wordt. De hele dag door dweilen om dit te voorkomen is meestal ook geen optie.

Met professionele inloopmatten kun je de levensduur van je vloer verlengen. Het is dus zeker aan te raden om bij de installatie van een nieuwe vloer ook direct droogloopmatten te bestellen. Hoe inloopmatten de levensduur van je vloer precies verlengen, dat lees je hier.

Bescherm je vloer met inloopmatten

De levensduur van je vloer wordt flink verlengd als je goede inloopmatten gebruikt. De inloopmat neemt vocht en vuil op wat door klanten en medewerkers naar binnen wordt gelopen.

Sommige vloeren zijn gevoelig voor beschadigingen door vuil en zandkorreltjes. Zo kan bijvoorbeeld de levensduur van een pvc-vloer verlengd worden met een inloopmat omdat er veel minder zand en vuil op de vloer komt.

De vloer in de rest van het gebouw blijft ook schoner. Binnen zal er dus minder gestofzuigd en gedweild hoeven worden. Dat is een groot voordeel als je bijvoorbeeld een parketvloer in je kantoor hebt.

Heb je een houten vloer? Dat onderhoud vraagt om extra zorg en aandacht. Met een inloopmat bespaar je op de schoonmaakkosten. Zo verdien je de investering in een goede mat weer terug.

Grote inloopmat met bedrukking

Drooglopen en schoonlopen

Natuurlijk kies je een onderhoudsvriendelijke vloer voor je bedrijf. Maar ook die krijgt het soms zwaar te verduren als klanten en medewerkers er met vieze schoenen overheen lopen. De inloopmat moet dus in staat zijn om zowel vuil als vocht op te nemen.

Een goede inloopmat neemt vuil op via een schrapende werking en een open structuur. Daardoor valt het verwijderde vuil tussen of onder de mat. Het drooglopen gebeurt door zachte, open vezels waardoor vocht meteen in de mat verdwijnt.

Sommige matten zijn geschikt voor schoonlopen, andere voor drooglopen. Er zijn ook inloopmatten die beide doen. Zo blijft je vloer schoon en droog en wordt uitglijden voorkomen.

Eigenschappen van professionele inloopmatten

Professionele inloopmatten verschillen van gewone deurmatten. Ze zijn kwalitatief veel beter en worden precies op maat gemaakt. Andere voordelen zijn:

  • Beschadiging van de vloer wordt voorkomen
  • Lagere schoonmaakkosten
  • Brandwerend
  • De vloer slijt minder hard
  • Voorkomt uitglijden op een natte (gladde) vloer

Professionele inloopmatten kunnen precies op maat gemaakt worden en eventueel met een logo bedrukt worden. Zo ligt je visitekaartje meteen bij de deur.

Verschillende soorten inloopmatten

Voor de optimale verwijdering van vocht en vuil is het aan te raden om twee soorten inloopmatten te gebruiken, namelijk een spaghettimat en een borstelmat.

Spaghettimat

Spaghetti inloopmatten

Spaghettimatten hebben een speciale structuur die het vuil en zand van schoenen afschraapt. Tegelijkertijd heeft de mat een open structuur waardoor water makkelijk weg kan lopen. De mat raakt niet verzadigd en blijft optimaal werken.

De spaghettimat is een schoonloopmat die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Borstelmat

Borstelmat

Borstelmatten hebben meestal harde polypropyleen borstelharen die een schrapend effect op schoenen hebben. Zo wordt het grove vuil van de schoenen afgehaald. Zo wordt de vloer beschermd tegen vuil, zand en grind.

Borstelmatten zijn zeer geschikt voor zeer intensief belopen entrees zoals bij hotels, scholen, restaurants, banken en tankstations.

Professionele inloopmatten met bedrijfslogo

Professionele inloopmatten liggen bij de entree en zijn dus erg geschikt om te laten bedrukken met een bedrijfslogo of tekst. Iedereen die naar binnen of naar buiten loopt, ziet zo je bedrijfslogo of de tekst die op de mat staat. Spaghettimatten en borstelmatten zijn allebei geschikt om bedrukt te worden.

Inloopmat op maat bij Certo

Certo installeert prachtige bedrijfsvloeren met inloopmatten op maat, zodat alles netjes aansluit. De entree ziet er stijlvol uit en de vloer blijft mooi. Wij werken alleen met ons eigen personeel en hebben meer dan 40 jaar ervaring met vloeren leggen.

Dankzij onze CB-erkenning en VCA-certificering krijg je gegarandeerd een prachtige vloer met mooie inloopmatten. Neem contact met ons op voor prijzen of vraag direct een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Inloopmat op maat?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken