Projecttapijt – Sfeervol en comfortabel

Projecttapijt is een prima oplossing als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je kantoor, hotel, onderwijslocatie of zorginstelling. Projectvloerbedekking is praktisch, betaalbaar, mooi en het creëert een prettig werkklimaat. 

Comfort, sfeer en warmte

Een tapijtvloer is erg comfortabel om op te lopen en heeft uitstekende geluiddempende eigenschappen. Tapijt zorgt bovendien voor sfeer en warmte door de zachtheid van de pool.

Deze zachte vloer is verkrijgbaar in vele kleuren en dessins, zodat het tapijt een mooi geheel vormt met de andere kleuren in het gebouw.

Tapijt past in elk interieur

Projecttapijt is leverbaar op rol, als tapijttegels of tapijtplanken. Combinaties met andere soorten vloerbedekking zijn ook mogelijk. Wil je graag weten of tapijt de juiste vloerbedekking is voor jouw stofferingsproject? Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten.

Projecttapijt vloer in een kantoor
Projecttapijt in een kantoor, gelegd door Certo.

Wat is projecttapijt?

Projecttapijt is niet hetzelfde als woontapijt en heeft dus ook andere eigenschappen. Het is een tapijtsoort die speciaal geschikt is voor gebruik in grotere ruimtes waar veel mensen lopen. Het tapijt moet makkelijk te reinigen zijn en lang meegaan. Het heeft ook nog de volgende eigenschappen:

 • Vormvast;
 • Brandvertragend;
 • Vuil verbergend.

Vormvastheid

De vormvastheid van het tapijt is belangrijk omdat het vaak in grote ruimtes wordt gelegd. Dat houdt in dat de rug van het tapijt overal evenveel (of weinig) rekt. Zo ontstaat ook over grote afstanden geen vertekend patroon langs de naden.

Brandvertragend

In bedrijfs- zorg- en onderwijsruimtes gelden veiligheidsvoorschriften. Bedrijfstapijt werkt brandvertragend. Bij een brand is er dan meer tijd om het gebouw te verlaten. Je herkent brandvertragend tapijt aan de toevoeging FR (fire-resistant).

Vuil verbergend

Tenslotte is projecttapijt vuil verbergend. Dit effect ontstaat door grotere en drukkere patronen, of door het gebruik van donkere kleuren. Welke dessinkeuze je maakt bij de stoffering, hangt grotendeels af van de sfeer die de ruimte moet uitstralen.

Projecttapijt B&S Dordrecht
Projecttapijt in een kantoor in Dordrecht, gelegd door Certo Vloeren.

Wat kost projecttapijt?

In vergelijking met andere vloersoorten is projecttapijt een voordelige keuze. De prijs is wisselend en o.a. afhankelijk van:

 • de meterprijs
 • de tapijtsoort
 • de benodigde oppervlakte
 • de legprijs en overige arbeidskosten

Tapijt kan een goedkope vloerbedekking zijn. De kosten kunnen wel flink variëren tussen diverse aanbieders. Het is daarom lastig om een standaardprijs te noemen.

Er zijn veel soorten tapijt én verschillende manieren om het tapijt te laten leggen. Gemiddeld kost projecttapijt tussen de €35 en €125 per meter (bij 4 meter breed), inclusief BTW en leggen.

M2 prijs projecttapijt

Als je in een grote ruimte tapijt gaat leggen, dan meet en reken je meestal met de vloeroppervlakte in m2. Vaak zijn kantoorruimtes breder dan 4 meter. Een prijs per m2 is dan makkelijker om mee te werken. De m2 prijs ligt tussen de €2,95 en €39,50.

Projecttapijt voor kantoren en bedrijfspanden

Projecttapijt is populair als projectvloer. Die populariteit komt allereerst door de gunstige prijs. Ten tweede is tapijt populair omdat het in vele kleuren en dessins leverbaar is. Laat bijvoorbeeld je bedrijfskleuren of bedrijfslogo terugkomen in de vloerbedekking. Tapijt is verder populair omdat het warmte isoleert en geluiden goed dempt.

De verschillen met woontapijt

In kantoren en bedrijfsruimtes kun je niet zomaar woontapijt neerleggen. Woontapijt heeft andere eigenschappen dan projecttapijt. In tabel 1 zetten we de verschillen voor je op een rij.

Tabel 1: de verschillen tussen woontapijt en projecttapijt

Eigenschap Woontapijt Projecttapijt
Legwijze en vorm kamerbreed tapijttegel, -strook of kamerbreed tapijt
Dessin uni gedessineerd of uni
Materiaal wol, katoen polyamide, polyester
Brandvertragend optioneel verplicht
Patroon meestal niet meestal wel, vuilverbergend
Tapijttegels 2
Projecttapijt kan in allerlei printen, dessins of kleuren worden geleverd. Deze projecten levert Certo op maat aan.

Waar moet je op letten?

Denk je aan tapijt voor de projectstoffering? Dan zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. 

Prijs 

Elk project heeft een budget en dat geldt ook voor stoffering. Voor tapijt geldt meestal dat goedkoop duurkoop is. Kijk dus goed naar de situatie en het gebruik van de vloer. Laat je altijd vooraf goed adviseren.

Kleur/dessin

De kleur van tapijt bepaalt voor een groot deel de sfeer van een ruimte. Aan de andere kant is het handig om te kiezen voor een donkere kleur. Zo zijn vlekken minder zichtbaar. Stem de kleur af op de rest van het interieur voor meer eenheid.

Levensduur

Over projecttapijt wordt veel gelopen. Het slijt daardoor sneller. Over het algemeen geldt: hoe slijtvaster het tapijt, hoe langer de levensduur.

Brandvertragend

Projecttapijt moet altijd brandvertragend zijn. Je herkent dit aan de code FR op het tapijt.

Ondervloer

Tapijt kan gelegd worden op een droge, vlakke, gladde en vormvaste ondergrond. Vraag altijd vooraf advies over de ondervloer. Soms kan de oude vloer blijven liggen, soms ook niet.

Gebruiksgemak

Ook iets om vooraf over na te denken. Tapijt is een zachte vloer en moet regelmatig gestofzuigd worden. Het is vlekgevoeliger dan een harde vloer. Vlekken moeten op de juiste manier verwijderd worden.

Het leggen van het tapijt

Als er een nieuwe vloer gelegd wordt, dan kan er niet gewerkt worden. Om de normale werkprocessen zo min mogelijk te verstoren, is het belangrijk dat de vloer snel èn goed gelegd wordt. Kies dus bij voorkeur voor een vloerenspecialist die het hele proces kan regelen.

De voor- en nadelen van projecttapijt

Kantoortapijt heeft veel voordelen, maar ook een paar nadelen. We zetten ze hier op een rij.

Voordelen

 • Slijtvaster dan gewoon tapijt;
 • Vuilwerend en vuilverbergend;
 • Geluiddempend en slipvast;
 • Te combineren met vloerverwarming;
 • Bestand tegen bureaustoelwielen;
 • Veel kleuren en dessins, past in elk interieur.

Nadelen

 • Vaak niet hypo allergeen;
 • Niet geschikt voor extreem zware belasting;
 • Speciale borstelstofzuiger nodig;
 • Vlekgevoelig.

Projecttapijt op maat door Certo

Niets is mooier dan projecttapijt dat perfect past bij het interieur. Certo levert projecttapijt op maat. Hierbij heb je keuze uit vele kwaliteiten, kleuren en dessins. We helpen je graag met je keuze door je vooraf goed te adviseren. 

Je bedrijfslogo op de vloer? Dat kan!

Tapijt is een comfortabele zachte vloer. Er is veel mogelijk qua kleur en patroon. Wat dacht je van tapijt met een bedrukking naar keuze? Laat bijvoorbeeld je bedrijfslogo op het tapijt zetten. Of kies voor een modern patroon in de kleuren van je bedrijf. Certo informeert je over de talloze mogelijkheden van projecttapijt.

Bovendien kunnen we het volledige traject uit handen nemen, Van het verplaatsen van het meubilair tot het ophangen van bijpassende raamdecoratie. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

 

CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd
Alleen Eigen Professionals
Ruim 40 Jaar Ervaring

Laat jouw projecttapijt leggen door professionals

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken