HACCP rubber vloeren voor de horeca

HACCP rubber vloeren voor de horeca zien we vaak in restaurantkeukens en achter de bar. En dat is niet voor niets, want rubber vloeren zijn zeer geschikt voor gebruik in de horeca.

Deze vloeren sluiten goed aan bij de HACCP richtlijnen voor hygiëne en veiligheid. Ze zijn makkelijk en snel te leggen, zodat je keuken of bar weer snel gebruikt kan worden.

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor achter de bar of in de keuken? Denk dan aan een HACCP rubber vloer voor horeca. Deze praktische vloer kan tegen een stootje en blijft stroef, ook als erop gemorst wordt.

Wat zijn de eigenschappen van een rubber vloer?

Een rubber vloer is gemaakt van natuurrubber of een mengsel van synthetisch rubber en gerecycled rubber. Een rubber vloer heeft verschillende eigenschappen die in de horeca goed van pas kunnen komen.

Zo is een rubber vloer:

  • Geluiddempend
  • Vloeistofdicht
  • Hygiënisch
  • Brandveilig
  • Stroef
  • Slijtvast
  • Elastisch

In horecazaken zoals restaurants, lunchrooms, bars en cafés komen veel mensen over de vloer. Dat vraagt om een veilige en duurzame vloer die voldoet aan de strenge hygiëne-eisen die gelden in de horeca. Met een rubber vloer kun je uitstekend voldoen aan alle hygiëne- en veiligheidseisen.

rubber vloer horeca in restaurant keuken

Toepassing rubber vloer horeca

Een rubber vloer is ideaal om in de keuken of achter de bar te leggen. Dit zijn plaatsen waar wel eens wat gemorst wordt en waar soms snel gewerkt moet worden. Het is dan belangrijk dat medewerkers niet uitglijden. Rubber heeft een stroeve afwerking, zodat uitglijden wordt voorkomen. Voor een rubberen noppenvloer of een vloer met een speciale coating wordt dit effect nog versterkt.

Het elastische karakter van rubber zorgt ervoor dat apparaten minder trillen. Dat kan handig zijn in keukens met apparaten zoals ovens, koelkasten en vaatwassers. Geluiden worden beter gedempt zodat je medewerkers minder lawaai om zich heen hebben.

Waarom is een rubber vloer geschikt voor de horeca?

Een rubber vloer voor de horeca is een prima keuze omdat de vloer vloeistofdicht en hygiënisch is, geluiden dempt, lang meegaat, antislip-eigenschappen heeft en makkelijk schoon te maken is.

De vloer is geschikt voor vele ruimtes, van keukenvloer tot toilet. Bovendien voldoet de vloer aan de eisen zoals beschreven in de HACCP normen.

Wat is HACCP?

HACCP is een voedselveiligheidssysteem waarmee bedrijven en instellingen die werken met voedsel dit op een veilige manier doen. Met de HACCP principes kun je gezondheidsrisico’s in bereidings- en behandelingsprocessen opsporen en deze beheersbaar maken. Het doel is om besmetting via voedsel en voedselvergiftiging zoveel mogelijk te voorkomen.

Een rubber vloer voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een horecavloer zoals beschreven in de HACCP normen. Dat betekent dat de vloer vloeistofdicht en naadloos moet zijn, met de juiste afvoerpunten en een foodsafe toplaag. Een rubberen horeca vloer voldoet aan deze eisen.

Hoe wordt een rubber vloer gelegd?

Een rubber vloer kan getapet of gelijmd worden. Voor de horeca wordt meestal gebruik gemaakt van een rubberen vloerbedekking op rol. De rubberen banen worden uitgerold over de vloer en vastgelijmd, zodat er een stabiele en naadloze vloer ontstaat. Banen die elkaar overlappen, worden afgedicht. Zo ontstaat een egale en waterdichte vloer die makkelijk schoon te maken is; een groot pluspunt als het gaat om hygiëne.

Voor het leggen van een rubber vloer is een schone, droge en egale ondervloer nodig. Betonnen vloeren zijn ideaal. Als de vloer het einde van de levensduur heeft bereikt, dan is bij het verwijderen een speciale stripmachine nodig om de vastgelijmde vloer weer los te maken van de ondergrond. Daarna kan de vloer geëgaliseerd worden en is deze weer geschikt voor een nieuwe vloer.

rubber vloer achter de bar

Rubber vloer schoonmaken

Een schone vloer is belangrijk in de horeca. Gemorste drank- en voedselresten moeten snel en eenvoudig verwijderd kunnen worden. Vuil mag niet ophopen in de vloer zelf of in de kieren tussen de vloerdelen. Vieze vloeren zien er niet fris uit en trekken ongedierte aan. Het is dus belangrijk dat de vloer makkelijk schoongemaakt kan worden.

Het schoonmaken van een rubber vloer is makkelijk. Je kunt het grove vuil weghalen met een stofzuiger en daarna de vloer dweilen met een mild schoonmaakmiddel of een scheutje azijn. Er zijn dus geen speciale schoonmaakmachines en schoonmaakmiddelen nodig. Om de vloer extra schoon te maken, kun je jaarlijks een dieptereiniging laten uitvoeren. Soms is het daarbij nodig om de toplaag te laten vervangen. Mocht je vloer beschadigen, dan is het ook mogelijk om een rubber vloer te laten renoveren.

Rubber vloer horeca laten leggen door Certo

Wil je ook graag een rubber vloer in je horecazaak laten leggen, maar heb je weinig tijd? Certo kan het hele proces uitvoeren. We hebben ruim 40 jaar ervaring en kunnen de juiste vloer aanbevelen.

Ons team bestaat alleen uit eigen personeel, zodat we snel de oude vloer kunnen verwijderen en een nieuwe vloer kunnen leggen. Indien nodig, brengen we ook de rubber coating aan. Zo kan je zaak weer snel open met een prachtige nieuwe vloer die perfect voldoet aan de HACCP normen.

Wij zijn CBW erkend en VCA-gecertificeerd. Dat betekent dat je vloer met garantie wordt gelegd. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

HACCP rubber vloer van Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken