Sportvloer: Sportvloeren voor alle toepassingen

Tegenwoordig sporten we zowel thuis als in de sportschool. Om de bestaande vloer te beschermen tegen zware apparaten, zweet, trillingen en vallende gewichten, kun je kiezen voor een sportvloer. Deze vloer is speciaal bedoeld voor fitnessruimtes, sportscholen of thuis.

Een sportvloer zorgt dat je onbezorgd kunt sporten, waar je dat ook doet. Er zijn verschillende vloeren die hiervoor gebruikt kunnen worden. We geven hier meer informatie over deze rubberen vloeren voor alle toepassingen.

Wat kenmerkt een sportvloer?

Een sportvloer is een vloer die in sportscholen, fitnesscentra en thuisgyms wordt gelegd. De vloer is gemaakt van rubber, wat goed dempt en geluiden isoleert.

De vloer is bestand tegen zware gewichten en kan onder fitnessapparaten worden gelegd om schade aan de ondervloer te voorkomen. Doordat de vloer goed dempt, is het ook nog eens een comfortabele ondergrond om op te sporten.

Van welk materiaal wordt een sportvloer gemaakt?

Een sportvloer wordt meestal gemaakt van rubber of rubberkorrels. De kwaliteit van de rubber vloer wordt vooral bepaald door de dikte en dichtheid van het rubber. Een vloer van gegoten rubber heeft vaak een betere kwaliteit dan een vloer die gemaakt is van geperst rubber.

Fitness vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Fitnesstegels en rubber op rol worden het vaakst gebruikt in sportscholen. Beide vloeren zijn makkelijk te leggen, ook als het om een groot oppervlak gaat. Rubber heeft bovendien antislip eigenschappen.

Eigenschappen van een sportvloer

Kwalitatieve sportvloeren hebben verschillende eigenschappen die passen bij het gebruik in een sportschool, fitnessruimte of sportruimte in je huis. Een goede vloer om te sporten heeft de volgende kenmerken:

  • Geluiddempend;
  • Schokabsorberend;
  • Makkelijk schoon te maken;
  • Voelt comfortabel aan tijdens trainingen;
  • Geschikt voor intensief gebruik;
  • Antislip;
  • Bestand tegen zware gewichten en fitnessapparatuur.

Naast deze eigenschappen moet een fitness vloer makkelijk te leggen zijn op verschillende ondergronden. Het moet ook een flexibele vloer zijn, zodat de indeling van de sportschool af en toe veranderd kan worden om aan te sluiten bij nieuwe fitnesstrends.

Gym met rubber vloer

Ruime keuze sportvloeren

Er zijn veel verschillende soorten sportvloeren verkrijgbaar, van sportvloeren op rol tot rubberen matten. Daardoor is er altijd wel een geschikte sportvloer te vinden, zowel voor de grote sportscholen als voor de thuissporter. Elke vloer heeft unieke eigenschappen en kenmerken, zodat er voor elke situatie een passende vloer is.

Sportvloeren op rol

Sportvloeren op rol zijn heel geschikt voor grotere ruimtes waar veel mensen sporten, zoals sportscholen en fitnesscentra. De sportvloeren op rol zijn verkrijgbaar in een dikte variërend van 6 tot 10 mm. Hoe dikker de vloer, hoe beter de schokdemping is. Een vloer van 6 mm is het goedkoopste.

Dit type vloer is geschikt voor onder fitnessapparaten en zalen waar groepslessen worden gegeven. Een rubber vloer op rol kun je leuk afwisselen met een sprinttrack van gekleurd kunstgras voor bootcamps en cross fit trainingen. Ze zijn makkelijk schoon te maken en daardoor praktisch in gebruik.

Sportvloertegels

Sportvloertegels zijn grote rubberen tegels van 50 x 50 cm of 100 x 100 cm met een dikte van 2-3 cm. De tegels worden tegen elkaar aan gelegd en zijn ideaal als vloer voor een hele ruimte, of voor een gedeelte daarvan. De tegels zijn geschikt voor zware belastingen, zoals gewichtheffen.

Ze kunnen bijvoorbeeld prima onder een fitnessapparaat of krachttoestel gelegd worden. De tegels kunnen dan wel wat omhoog gaan staan waardoor je er makkelijk overheen struikelt. Om dit te voorkomen kunnen de tegels afgewerkt worden met aflopende randen.

Sportvloertegels zijn makkelijk en flexibel te leggen, ook op bestaande vloeren. Ze kunnen makkelijk weer verplaatst worden, zodat je de sportruimte kunt aanpassen aan nieuwe sporten. De tegels zijn ook handig voor tijdelijke sportruimtes, omdat ze verhuisbaar zijn. Als je een bijzondere fitnessvloer wilt, dan kun je met de tegels leuke patronen en designs maken.

Sportvloer uit rubber tegels

Puzzelmatten

Puzzelmatten zijn rubberen matten die makkelijk in elkaar geklikt kunnen worden. De matten zijn daardoor makkelijk te leggen en uit te breiden. Rubberen puzzelmatten zijn ideaal voor in de sportschool of thuis. Het voordeel van deze matten is dat de ondergrond niet egaal hoeft te zijn.

Er zijn ook foam puzzelmatten, gemaakt van schuimrubber. Die zijn geschikt voor groepslesruimten, of andere ruimten waar niet met zware gewichten wordt getraind. Ze zijn ook zeer geschikt voor thuis, als je bijvoorbeeld steps of aerobics wilt doen. Deze matten bieden bescherming en zijn vooral gericht op comfort en veiligheid.

Rubberen matten

Rubberen matten beschermen de vloer tegen zware gewichten, fitnessapparatuur en cardiotoestellen. De matten zijn heel flexibel en je kunt ze overal neerleggen waar je ze nodig hebt. Dikke rubberen matten van 30 mm kunnen gebruikt worden als afwerpmat voor dumbbells en ideaal voor functional fitness, powerliften en gewichtheffen.

Sportvloer laten leggen door Certo

Certo heeft een uitstekend assortiment fitness vloeren van hoge kwaliteit voor scherpe prijzen. Onze sportvloeren zijn geschikt voor de sportschool, maar ook voor thuis.

We kunnen de vloer op professionele wijze installeren met ons eigen team wat ruim 40 jaar ervaring heeft met het leggen van vloeren. We geven volledige garantie op de vloer, zodat je er lang plezier van hebt.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Sportvloer laten leggen?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken