Hotel Vloerbedekking & Tapijt Kopen en Leggen

Met mooie hotel vloerbedekking kun je je als hotel positief onderscheiden. Hotel tapijt is comfortabel voor de gasten en draagt bij aan de sfeer van je hotel.

Vloerbedekking maakt het interieur compleet en laat een indruk achter waar gasten voor terugkomen. Wat maakt hotel tapijt anders dan gewoon tapijt? Waarom zou je voor speciaal hotel tapijt kiezen? Dat lichten we hieronder toe.

Wat is hotel vloerbedekking?

Hotel vloerbedekking is tapijt dat speciaal bedoeld is voor gebruik in hotels. Om bestand te zijn tegen het intensieve gebruik heeft hotel vloerbedekking een gebruiksklasse van minstens 32.

Vaak wordt hotel tapijt op maat gemaakt, als onderdeel van de projectstoffering.

Typische hotel tapijten zijn Axminster en Axminster Sculpt. De speciale weeftechniek maakt dit tapijt zeer duurzaam. Het is bovendien leverbaar in frisse, levendige designs waarmee de beoogde sfeer eenvoudig gecreëerd kan worden.

Waarom zou je speciale hotel vloerbedekking aanschaffen?

Projecttapijt voor hotels biedt veel voordelen. Speciale hotel vloerbedekking past bij de sfeer van het hotel en maakt het uniek. Er zijn echter nog vijf andere redenen te benoemen om speciale hotel vloerbedekking aan te schaffen.

1. Veiligheidsnormen voor hotels

De inrichting van een hotel moet voldoen aan strenge regels vanuit de overheid en de brandweer. De vloerbedekking moet bijvoorbeeld brandvertragend en slipbestendig zijn, zodat gasten veilig in het hotel kunnen verblijven.

2. Gemakkelijk schoonmaken

Tapijt houdt stof vast en voorkomt dat stofdeeltjes in de lucht blijven hangen. Hotel tapijt is zelfs acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan gladde of harde vloeren en vier keer effectiever dan standaard tapijt.

De dichte, korte pool van hotel tapijt kan met een stofzuiger met borstel goed schoongemaakt worden. Het tapijt is bovendien vuil werend en veel beter bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen.

Hotel vloerbedekking met patroon

3. Slijtvast

In hotels wordt veel gelopen, met en zonder koffers. Slijtvast tapijt op de vloer is daardoor echt een must. Hotel tapijt is bestand tegen zware slijtage.

Bij het kiezen van hotel tapijt kun je het beste gaan voor tapijttegels, omdat een versleten stuk tapijt dan makkelijk vervangen kan worden.

4. Comfort

Zachte vloerbedekking zal comfortabel aanvoelen, waardoor gasten zich prettig voelen in je hotel.

In kamers en algemene ruimtes krijgen gasten een eerste indruk van het hotel. Een comfortabele hotel vloerbedekking zal bijdragen aan een positieve eerste indruk.

5. Geluiddempend

Als er veel gasten en medewerkers door het hotel lopen, dan is de akoestiek heel belangrijk. Vloerbedekking dempt het loopgeluid waardoor er meer rust heerst in het hotel. In vergaderruimtes en de ontvangsthal is dit ook belangrijk.

Slijtvaste hotel vloerbedekking in de gang

Wat kost hotel vloerbedekking?

Hotel vloerbedekking kost gemiddeld tussen de €25 en €60 per m². De prijs is afhankelijk van de kwaliteit.

Hoe hoger de kwaliteit, hoe duurder de vloerbedekking is.

Welke vloeren zijn het meest geschikt voor hotels?

Kies je voor zachte vloeren in je hotel, dan zijn kamerbreed hotel tapijt en tapijttegels geschikt.

Pvc is een andere vloerbedekking die steeds vaker wordt gekozen voor hotels. Pvc-vloeren zorgen voor een huiselijke sfeer, waardoor het hotel gezellig en knus aanvoelt.

Vloeren van pvc zijn ook nog eens heel sterk en duurzaam. Ze kunnen tegen een stootje en zijn daardoor geschikt voor ruimtes waar veel gelopen wordt. Vlekken zijn makkelijk en geruisloos te verwijderen. Pvc is wel minder geluiddempend dan tapijt.

Koop hotel vloerbedekking en laat het direct leggen

Certo heeft tientallen jaren ervaring met het leggen van projecttapijt op uiteenlopende locaties.

Wij hebben een breed assortiment hotel tapijt, zowel kamerbreed als tapijttegels in vele kleuren, dessins en zelfs eigen prints om de identiteit van je hotel extra te benadrukken.

Zodra wij het tapijt leveren leggen we het direct, zodat het hotel open kan blijven.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd
Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring

Hotel vloerbedekking aanschaffen en laten leggen?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken