Het beste kantoortapijt voor jouw kantoorruimte

Is jouw kantoorruimte toe aan een nieuwe vloer, maar weet je nog niet welke? Kantoortapijt is één van de meest gekozen soorten vloerbedekking voor kantoren en werkruimtes. Tapijt dempt kantoorgeluid en is lekker zacht om op te lopen. De werkruimte wordt daardoor rustiger en prettiger om in te werken.

Kantoortapijt heeft een positief effect op de sfeer en het is een betaalbare vloerbedekking. Maar er zijn ook wat aandachtspunten als je voor tapijt kiest. Hieronder leggen we uit wat kantoortapijt is en welke eigenschappen belangrijk zijn als je overweegt om tapijt of tapijttegels op kantoor te laten leggen.

Wat is kantoortapijt precies?

Kantoortapijt is een tapijtsoort die geschikt is voor kantoorgebruik. Op kantoor wordt veel gelopen, gereden met bureaustoelen en de kans op vlekken in het tapijt is groot. Het grootste verschil met andere tapijtsoorten is dat kantoortapijt enorm slijtvast is. Daarnaast moet tapijt voor kantoren de volgende eigenschappen hebben:

 • Geluiddempend;
 • Brandvertragend
 • Makkelijk te leggen/verhuizen;
 • Bestand tegen intensief gebruik en bureaustoelwielen;
 • Betaalbaar en duurzaam;
 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren/patronen.

Kantoortapijt wordt gemaakt van stevige materialen zoals naaldvilt, polyamide of wol. Het is verkrijgbaar als kamerbreed tapijt of als tapijttegel. Kantoortapijt is leverbaar in tientallen kleuren en patronen. Je kunt er dus heel creatief mee zijn en de vloerbedekking laten aansluiten bij je huisstijl.

Kantoortapijt vloer in een kantoor
Kantoortapijt in een kantoorruimte met een , gelegd door Certo.

De voor- en nadelen van kantoortapijt

Als je een nieuwe vloer op kantoor gaat leggen, kun je kiezen uit diverse harde of zachte kantoorvloeren met verschillende eigenschappen. Zoals elke vloer heeft ook kantoortapijt voordelen en nadelen. We zetten ze hier op een rij.

Voordelen van kantoortapijt

 • Luxueuze uitstraling.
 • Relatief goedkope vloerbedekking.
 • Slijtvast en duurzaam.
 • Geluiddempend en brandvertragend.
 • Sluit aan bij de huisstijl.
 • Sfeervolle uitstraling.

Nadelen van kantoortapijt

 • Kamerbreed tapijt wordt verlijmd, dit stelt eisen aan de ondervloer.
 • Vlekken zijn soms lastig te verwijderen, of alleen op professionele wijze.
 • Patronen in de vloerbedekking kunnen nadelig zijn bij een herinrichting van de ruimte.
 • Niet altijd geschikt voor ruimtes waar heel veel gelopen wordt.

Bij de keuze voor tapijt als vloerbedekking is het goed om even stil te staan bij de voor- en nadelen van projecttapijt. Wil je meer weten over de eigenschappen van tapijt of tapijttegels? Neem dan gerust even contact met ons op.

Tapijt of tapijttegels?

Naast kantoortapijt kun je ook kiezen voor tapijttegels als vloerbedekking in je kantoor. Tapijttegels zijn over het algemeen goedkoper dan tapijt, maar ze hebben ook andere kenmerken. We hebben de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen kantoortapijt en tapijttegels in tabel 1 gezet.

Tabel 1: Verschillen en overeenkomsten tussen kantoortapijt en tapijttegels

Kantoortapijt Tapijttegels
Prijs €5-€25 per m2 vanaf €2 per m2
Verpakking op rol in dozen
Geschikt voor trappen? Ja Nee
Ondervloer nodig? Ja Nee
Verhuisbaar? Meestal niet Ja
Snijverlies Veel Weinig
Legwijze Lijmen, naden lassen Los
Onderhoud Bij niet verwijderbare vlekken moet het hele tapijt vervangen worden. Makkelijk, tegels met vlekken kun je eruit halen en vervangen.

Zijn tapijttegels geschikt voor kantoor?

Tapijttegels van polyamide met een brandvertragend certificaat zijn geschikt voor kantoorgebruik. De tegels zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins. Elke ruimte geef je zo een eigen karakter.

Tapijttegels zijn meestal geschikt voor vloerverwarming en ze dempen geluid. Daarnaast zijn ze slijtvast. Dat maakt ze geschikt voor ruimtes waar veel gelopen wordt of waar veel met bureaustoelen gereden wordt.

Tapijttegels 2
Kantoortapijt bestaande uit taptijttegels, gelegd door Certo Vloeren.

Het leggen van tapijttegels op kantoor

Tapijttegels kunnen makkelijk worden gelegd en vaak is een ondertapijt niet nodig. De oude vloerbedekking kan eruit en daarna kunnen de nieuwe tegels direct gelegd worden. Het is meestal ook niet nodig om de meubels uit de ruimte te halen als de tegels worden gelegd. De tegels zijn daardoor vaak snel gelegd en makkelijk verhuisbaar.

Wat is het verschil met projecttapijt?

Tapijttegels en projecttapijt verschillen van elkaar. Zo kunnen de tegels snel en zonder ondervloer gelegd worden. Tapijt wordt meestal verlijmd. Bij het verwijderen van oud projecttapijt beschadigt daardoor vaak de ondervloer, die dan eerst hersteld moet worden.

Tapijttegels kun je makkelijk op elke ondervloer leggen en weer verwijderen. Handig als er een vlek op zit of als de indeling van je kantoor wijzigt. De uitstraling verschilt ook. Kantoortapijt oogt luxer dan tapijttegels en wordt daarom vaak gekozen voor vergaderruimtes en boardrooms.

Tapijt en brandveiligheid

Elke vloer die wordt gelegd in een kantoor, moet voldoen aan bepaalde eisen rondom brandveiligheid. Let bij de aankoop van tapijt of tapijttegels voor projectstoffering altijd op de brandklasse.

Vloerbedekkingen met brandklasse Bfl-s1 of Cfl-s1 werken brandvertragend en voldoen aan de veiligheidseisen voor kantoren.

Kantoortapijt en vloerverwarming

Heb je een kantoor met vloerverwarming? Dan vraag je je misschien af of projecttapijt geschikt is als vloerbedekking. Tapijt (met name tapijttegels) en vloerverwarming zijn een prima combinatie. Het zachte gevoel van het tapijt gaat goed samen met de warmte van de vloerverwarming. 

Tapijttegels worden zonder ondervloer gelegd. Daardoor laten ze de warmte beter door dan tapijt, wat vaak met een ondervloer wordt gelegd.

De ondervloer is een extra isolerende laag die de warmte kan tegenhouden. Heb je dus vloerverwarming op kantoor? Kies dan voor tapijttegels.

Welke ondervloer is geschikt voor projecttapijt?

Welke ondervloer geschikt is, hangt af van het soort tapijt wat je kiest. Ga je voor een luxe ogend kamerbreed kantoortapijt, dan hoort daar een ondervloer onder. Dit egaliseert de vloer, zorgt voor isolatie en laat de vloer comfortabel aanvoelen.

Tapijttegels kunnen op elke egale ondervloer gelegd worden. Ze kunnen bijvoorbeeld over laminaat heen gelegd worden.

Hoe maak je kantoortapijt schoon?

Regelmatig krijgen we bij Certo vragen over hoe kantoortapijt gereinigd moet worden. Tapijt op kantoor wordt snel vies en moet daarom regelmatig schoongemaakt worden. Een vergaderruimte met koffievlekken in de vloerbedekking oogt namelijk niet professioneel.

Tapijt moet regelmatig gestofzuigd worden, zodat vuil en fijnstof zoveel mogelijk verwijderd worden. Vlekken kunnen nat of droog verwijderd worden. Bij hardnekkige vlekken kan het nodig zijn om een speciale maakmachine te gebruiken. Zo blijft de vloer er mooi uitzien.

De prijs van kantoortapijt per m2

De prijs van vloerbedekking is belangrijk bij de budgettering van projectstoffering. In vergelijking met andere kantoorvloeren heeft tapijt een gunstige prijs en het kan vaak snel gelegd worden. Ook heeft tapijt veel opties als het gaat om kleuren en patronen. 

Hoe wordt de prijs van kantoortapijt bepaald?

De prijs van projecttapijt is vooral afhankelijk van de kwaliteit, de oppervlakte en de kwaliteit van de ondervloer. De gemiddelde prijs van kantoortapijt zonder leggen ligt tussen de €5 en €25 per m2 voor kamerbreed tapijt op rol. Voor tapijttegels begint de gemiddelde prijs bij €2 per m2.

Bereken de prijs van projecttapijt bij Certo

Wil je weten wat het ongeveer kost om je tapijtvloer door Certo te laten leggen? Maak dan gebruik van onze handige calculator. Daarmee krijg je snel een indruk wat het ongeveer kost om door Certo tapijt in je kantoor laten leggen.

Kantoortapijt van Certo Vloeren

Certo levert en legt diverse projectvloeren, waaronder kamerbreed kantoortapijt en tapijttegels voor kantoor. We hebben een breed assortiment tapijt, verkrijgbaar in vele kleuren, patronen en kwaliteiten. Daardoor hebben we voor elk budget een passende oplossing.

Bij Certo hebben we tientallen jaren ervaring met het leggen van vloeren. We kunnen dan ook het hele traject uit handen nemen, van het inmeten van de vloer tot het terugzetten van het meubilair.

Natuurlijk krijg je van ons altijd vooraf een eerlijk advies over de vloer. Twijfel je nog over de keuze van de vloer? Of wil je graag wat stalen vloerbedekking komen bekijken? Neem dan contact met ons op.

CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd
Ruim 40 Jaar Ervaring
Alleen Eigen Professionals

Jouw kantoortapijt laten leggen door Certo Vloeren?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken