Lijm voor PVC vloer – Alles wat je moet weten

PVC vloeren zijn comfortabel, geluiddempend en makkelijk schoon te maken. PVC vloeren worden gebruikt in woningen en bij projectstoffering. PVC stroken en klik PVC zijn vrij makkelijk zelf te leggen, zolang de ondervloer goed is voorbereid. PVC wordt namelijk rechtstreeks op de ondervloer gelijmd.

Wil je zelf aan de slag met het leggen van een PVC vloer? Dan heb je in ieder geval een goede PVC vloer lijm nodig. PVC vloeren zijn elastische vloeren. Een speciale PVC lijm is geschikt voor het lijmen van een elastische vloer en zorgt voor een goede hechting aan de ondergrond. Lees verder en ontdek alles wat je wilt weten over lijm voor een PVC vloer.

Welke lijm gebruik je voor een PVC vloer?

Bij het leggen van PVC vloeren worden de plak PVC stroken of banen meestal rechtstreeks op de ondervloer gelijmd. De vloer zit dan goed vast en verschuift niet. Als je vloerverwarming in je huis hebt, dan is het altijd gunstig om voor een gelijmde vloer te kiezen. Dankzij de lijm zit deze vloer dichter op de ondervloer en wordt daardoor sneller warm.

Zelf een PVC vloer leggen is mogelijk als de ondergrond mooi egaal, schoon en vlak is. Je hebt daarvoor speciale vloerlijm nodig. Om de vloer te lijmen, kun je verschillende soorten PVC vloer lijm gebruiken. Een paar veel gebruikte lijmen zijn:

  • UZIN KE 2000 S lijm;
  • Eurocol 640 lijm;
  • Eurocol 540 lijm;
  • Thomsit PVC Lijm K188 E Aquaplast;
  • Quick Step Livyn PVC lijm.

Het is belangrijk dat de samenstelling van de lijm geschikt is voor het lijmen van een PVC vloer. Let daar dus goed op als je PVC vloerlijm gaat kopen. 

UZIN KE 2000 S Lijm voor PVC vloeren
De UZIN KE 2000 S is een van de populairste lijmen voor PVC vloeren en is te koop in onze webshop. Klik op de afbeelding om naar de webshop te gaan.

Hoeveel lijm gebruik je voor een PVC vloer?

Voor het lijmen van een PVC vloer met een oppervlakte van 40 m2 heb je gemiddeld ongeveer 15 kilo PVC lijm nodig. Veel emmers lijm hebben standaard een inhoud van 14-15 kilo. Voor een ruime woonkamer heb je dus voldoende aan 1 emmer lijm. Gemiddeld kun je uitgaan van 250-350 gram lijm per vierkante meter. Dit kan per merk en soort lijm een beetje verschillen. Kijk dus altijd op de emmer met lijm voor de juiste dosering.

Hoe lijm je een PVC vloer?

Een PVC vloer lijmen begint nadat de oude vloerbedekking is verwijderd en de ondervloer schoon, egaal en volledig stofvrij is gemaakt. Was de oude vloer ook een gelijmde PVC vloer? Laat de oude PVC vloer dan op professionele wijze verwijderen, zeker als er vloerverwarming onder zit. Bepaal vervolgens eerst de legrichting en begin dan met het leggen van de vloer. 

Nadat de legrichting is bepaald, kan er begonnen worden met het leggen van de vloer. De PVC vloer kan rechtstreeks worden verlijmd op de geëgaliseerde ondergrond of vloerverwarming met behulp van PVC lijm. Breng de lijm aan met een fijne lijmkam en smeer de lijm goed uit over de vloer. Leg daarna de stroken of plak PVC op de juiste plaats en druk ze even aan. Werk zo de hele kamer af. Zorg dat je na het lijmen de vloer verzwaart, waardoor de vloer goed hecht aan de ondergrond.

PVC vloerlijm kopen

Ga je een PVC vloer leggen en wil je de vloer zelf gaan lijmen? Dan kun je professionele PVC vloerlijm kopen in onze webshop. Wij hebben een gespecialiseerd assortiment vloerlijmen voor PVC, rubber en andere elastische vloeren.

Daarnaast kun je in onze shop ook terecht voor vloerlijm voor linoleum, universele vloerlijm voor binnen, lijm voor kunstgras en tapijtlijm

Bovendien kun je bij ons ook allerlei andere producten vinden die je nodig hebt als je zelf een vloer wilt gaan leggen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Voorstrijk
  • Egaline
  • Mortels
  • Primer

De lijm wordt binnen 1-2 dagen bezorgd en vanaf €150 bezorgen we gratis. Je kunt dus snel aan de slag met het lijmen van je nieuwe PVC vloer.

Hoe verwijder je een gelijmde PVC vloer?

Als je oude PVC vloer is versleten, dan moet deze eerst verwijderd worden voordat je een nieuwe vloer kunt gaan leggen. Omdat een gelijmde vloer stevig vastzit aan de ondervloer, moet je aardig wat kracht gebruiken om de vloer los te maken. Je loopt dan het risico dat je de ondervloer en eventuele vloerverwarming beschadigt tijdens het verwijderen van de vloer.

Neem dus geen risico en laat je oude PVC vloer verwijderen door Certo. Wij hebben professionele machines waarmee we voorzichtig de plak PVC vloer kunnen verwijderen, ook als er vloerverwarming onder ligt. Na het verwijderen kunnen we desgewenst de vloer schuren, egaliseren en een nieuwe vloer plaatsen. Dat kan een PVC vloer zijn of een van de vele andere vloeren die we in het assortiment hebben. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd
Alleen Eigen Professionals

Koop direct lijm voor PVC vloeren via onze webshop

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken