Pvc-vloer leggen op beton

Het lijkt misschien een beetje dubbel: een PVC vloer met betonlook leggen op een betonvloer. Toch wordt het vaak gedaan. Pvc is namelijk zacht en comfortabel aan je voeten en dat loopt een stuk prettiger dan op het harde beton. Het combineert bovendien prima met vloerverwarming.

Een PVC vloer leggen op beton kun je zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan Certo. Uitbesteden kan een goed idee zijn, want er komt meer bij kijken dan je denkt. We zetten hier alle informatie op een rij.

Je pvc-vloer leggen op beton

Wil je graag een pvc-vloer leggen op beton? Je kunt zelf aan de slag gaan, maar dat kost best wel wat tijd. Bovendien loop je het risico dat het resultaat minder mooi wordt dan je had verwacht. Je legt tenslotte niet iedere dag een nieuwe vloer.

Bij Certo nemen we je graag het werk uit handen. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring met het leggen van vloeren. Onze professionals zorgen ervoor dat jouw vloer er straks schitterend uitziet en dat je er jarenlang plezier van hebt. Meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op.

Waar moet je rekening mee houden?

Een betonvloer kan een goede basis zijn voor een pvc-vloer. Als je een nieuwe pvc-vloer wilt leggen op een betonnen vloer, dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden:

 • Vlakke ondergrond. Pvc moet altijd op een vlakke ondergrond gelegd worden, omdat je anders alle oneffenheden terugziet in de vloer. Het is dus zeer belangrijk om vooraf de vloer te egaliseren.
 • Temperatuur en luchtvochtigheid. De temperatuur in de kamer moet rond de 18 °C zijn en de luchtvochtigheidsgraad niet hoger dan 70%. Onder deze omstandigheden bindt de vloer goed aan de pvc-lijm. Dat is met name belangrijk als je hebt gekozen voor een zelfklevende pvc-vloer.

Zelfklevende pvc-vloer leggen op beton

Wat is een pvc-vloer?

Een pvc-vloer is een kunststof vloer die zwevend gelegd of gelijmd kan worden. De afkorting pvc staat voor ‘polyvinylchloride’, een kunststof dat je in verschillende producten tegenkomt. Een verlijmbare pvc-vloer is ongeveer 2 mm tot 2,5 mm dik en verkrijgbaar in veel dessins, zoals een tegel- of houtlook. Pvc is verkrijgbaar als pvc-stroken of als click-pvc.

Een pvc-vloer is een harde vloer en hierdoor zeer slijtvast. Dit maakt de vloer geschikt voor woningen, maar ook voor projectmatig en commercieel gebruik. Het is ook geschikt voor vloerverwarming omdat het de warmte goed doorlaat. Pvc voelt daarbij comfortabel aan en het dempt het geluiden.

De vloer is makkelijk in het onderhoud vanwege de PU-toplaag. Bij kleine beschadigingen is het mogelijk om zelf een pvc-vloer te repareren.

Voordelen pvc-vloer op beton

Het leggen van een pvc-vloer op een betonnen vloer heeft een aantal voordelen in vergelijking met het leggen op een houten vloer:

 • Oneffenheden in de ondervloer zijn bij beton minder zichtbaar
 • Betonvloeren zijn meestal egaler, stabieler en vlakker dan een houten vloer
 • Een ondervloer is meestal niet nodig
 • Plak PVC is makkelijker op een betonvloer aan te brengen

Over het algemeen moeten houten vloeren goed gestabiliseerd en geëgaliseerd worden met een ondervloer voordat er klik pvc-vloeren op gelegd kunnen worden.

Pvc-vloer leggen op beton in badkamer

Kosten laten leggen pvc-vloer op beton

Denk je erover om een pvc-vloer te laten leggen op beton? Dan wil je vast graag weten wat dat gaat kosten. De kosten zijn o.a. afhankelijk van:

 • Legmethode (halfsteens verband, wildverband of visgraat)
 • Materiaal (pvc, lijm, ondervloer)
 • Arbeidsloon van de stoffeerder voor het leggen van de vloer
 • Kwaliteit van de ondervloer

In onderstaande tabel geven we een schatting van de legkosten als je pvc op beton laat leggen.

Werkzaamheden Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal en manuren)
Egalisatie betonvloer € 10 tot € 25
Click-pvc-vloer leggen op beton € 7 tot € 12
Pvc-vloer leggen op beton – lijmen stroken € 18 tot € 25
Pvc-vloer leggen op beton – lijmen patroon € 25 tot € 35

Klik-pvc laten leggen met geïntegreerde ondervloer

Bij klik-pvc met een geïntegreerde ondervloer zit de ondervloer aan het pvc vast. Het grote voordeel is dat je dit pvc kunt leggen op een ondervloer die niet geëgaliseerd is. Kleine oneffenheden in de ondervloer worden opgevangen en je hebt geen aparte ondervloer meer nodig. Zo kan de vloer sneller gelegd worden.

Tips pvc-vloer leggen op beton

Tenslotte hebben we nog een aantal tips die van pas kunnen komen voor een pvc-vloer leggen op beton:

 • Let bij het uitzoeken van pvc op de dikte van de toplaag. Deze varieert van 0,3 mm tot 0,7 mm. Hoe dikker deze laag is, hoe hoger de kwaliteit van de pvc-vloer.
 • Ga je zelf leggen? Gebruik dan stroken uit verschillende verpakkingen, hiermee krijg je een mooi effect
 • Zorg er altijd voor dat de pvc-vloer haaks op de ondervloer ligt
 • Leg voor een optisch effect de vloer in een diagonale richting, zo lijkt de vloer groter.
 • Ga je egaliseren? Laat de ondervloer dan 24 tot 36 uur uitharden voordat je er pvc overheen legt.

Mocht je nog vragen hebben over een pvc-vloer leggen op beton, stel ze dan aan ons! Je kunt ook bij ons langskomen voor een passend advies en om de verschillende vloeren te bekijken.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Wil je onze professionals jouw pvc vloer laten leggen op beton?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken