Alles wat je moet weten over tapijt in de slaapkamer

Tapijt in de slaapkamer is weer helemaal terug. En dat is niet zo vreemd, want tapijt brengt sfeer, warmte en zachtheid naar je slaapkamer. Er is tenslotte niets fijners dan ‘s ochtends uit bed stappen op een warme en zachte vloer.

Denk je erover na om tapijt in de slaapkamer te laten leggen, maar weet je het nog niet zeker? Dan geven we hier alle informatie die je nodig hebt.

De voor- en nadelen van tapijt in de slaapkamer

Vaak wordt in de slaapkamer gekozen voor een harde vloer, omdat dit erg praktisch is. Een harde vloer heeft echter ook nadelen. Zo stap je ‘s morgens bij het opstaan met je blote voeten op een koude vloer en dat voelt niet prettig aan.

Met tapijt heb je dat nadeel niet. Dit zijn nog meer voordelen van tapijt:

Voordelen

 • Tapijt geeft een huiselijke, warme sfeer.
 • Door de geluiddempende eigenschappen van tapijt heb je minder galm en geluidsoverlast in huis.
 • Tapijt is verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en patronen en dus makkelijk aan je interieur aan te passen.
 • Vloerbedekking van tapijt kun je makkelijk combineren met andere vloerbedekking zoals laminaat of vinyl.
 • Tapijt is antislip en niet zo glad als bijvoorbeeld laminaat.

Tapijt is bovendien een hele betaalbare vloerbedekking die op bijna elke ondervloer gelegd kan worden.

Nadelen

Heeft tapijt ook nadelen? Er zijn een paar punten om rekening mee te houden als je tapijt als vloerbedekking in de slaapkamer vergelijkt met een harde vloer:

 • Tapijt in de slaapkamer houdt stof vast, dus je zult wat vaker moeten stofzuigen dan bij een harde vloer.
 • Vloerbedekking van tapijt is gevoeliger voor vlekken.
 • Tapijt heeft vaak een kortere levensduur dan een harde vloer. Dat komt omdat tapijt gevoeliger is voor slijtage en drukplekken. Hoewel er weinig wordt gelopen op een slaapkamer, is het toch verstandig om te kiezen voor een slijtvast tapijt.
 • Hoogpolig tapijt is minder praktisch als je huisdieren hebt.

Overweeg altijd de voor- en nadelen voordat je een definitieve keuze maakt om wel of geen tapijt in je slaapkamer te leggen.

Tapijt in de slaapkamer

Verschillende soorten tapijt

Voor tapijt in de slaapkamer kun je kiezen uit verschillende soorten en materialen. We kunnen tapijt indelen in hoogpolig en laagpolig tapijt.

 • Hoogpolig tapijt heeft een opstaande draad die minstens 1 cm lang is. Daardoor voelt het tapijt ontzettend zacht aan en dat is lekker comfortabel.
 • Bij laagpolig tapijt is de opstaande draad korter dan 1 cm. Daardoor oogt het wat strakker in je interieur, maar het voelt minder zacht en warm aan dan een hoogpolig tapijt. Laagpolig tapijt is ook wat makkelijker schoon te maken dan tapijt met een hoge pool.

Beiden zijn geschikt als tapijt in de slaapkamer, maar laagpolig tapijt is makkelijker om te onderhouden.

Welk materiaal is het meest geschikt voor tapijt in de slaapkamer?

Er zijn verschillende materialen waarvan tapijt gemaakt wordt. Ze hebben allemaal een eigen prijskaartje en verschillende eigenschappen. Wil je tapijt leggen op de slaapkamervloer? Dan zijn een aantal materialen bijzonder geschikt.

Wol

Wol voelt lekker warm en zacht aan en is dus heel geschikt als vloerbedekking voor de slaapkamer. Tapijt van wol heeft de langste levensduur.

Wol heeft van nature vuilwerende eigenschappen, waardoor een wollen vloerbedekking makkelijk is om schoon te maken.

Heb je een stofallergie? Dan is wol de beste keuze, omdat het voor een goede luchtkwaliteit in je slaapkamer zorgt. Dit tapijt heeft maar één nadeel en dat is het hogere prijskaartje.

Polyamide

Zoek je een tapijtsoort die niet makkelijk platgelopen kan worden? Dan is een vloerbedekking van polyamide geschikt. De synthetische garens van polyamide zijn sterk en elastisch, waardoor ze goed terugveren. Het tapijt behoudt hierdoor goed zijn vorm.

Polyamide voelt zacht aan en is dus heerlijk voor in de slaapkamer. Polyamide is vooral populair omdat de vloerbedekking van dit materiaal lang mooi blijft en makkelijk schoon te maken is. Het nadeel van polyamide is dat het minder duurzaam is dan wol.

Polyester

Polyester garens zijn synthetische garens die zacht aanvoelen en mooi glanzen. Tapijt van dit materiaal geeft je slaapkamer een mooie, chique uitstraling.

Het is prima voor tapijt in de slaapkamer, maar het is minder slijtvast dan polyamide of wol. Nou hoeft dat voor de slaapkamer geen groot probleem te zijn, omdat daar minder gelopen wordt.

Polyester is minder duurzaam dan wol, maar het wordt wel steeds vaker gemaakt van recyclebare grondstoffen.

Polypropeen

Tapijt van polypropyleen is de goedkoopste tapijtsoort. Het is geschikt als je een goedkoop tapijt in je slaapkamer wilt hebben dat een paar jaar mee gaat. Het prijsverschil zie je terug in de levensduur, want polypropyleen tapijt loop je vrij snel plat.

Stoere slaapkamer met vloerbedekking en leren bed

Hoe zit het met allergieën?

Er wordt wel gezegd dat tapijt minder geschikt is als je allergisch bent voor stof of huisstofmijt. Je kunt natuurlijk kiezen voor een harde vloer, maar dan mis je alle voordelen van tapijt in de slaapkamer.

Wil je geen risico nemen? Dan kun je hypoallergeen tapijt laten leggen. Dit vermindert de kans op allergische reacties. Neem wel altijd een laagpolig tapijt, want dat is makkelijker schoon te maken.

Waar moet je op letten als je tapijt in de slaapkamer gaat leggen?

Wil je graag tapijt in de slaapkamer laten leggen? Dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden.

 • Het belangrijk dat je een goede ondervloer onder je tapijt laat leggen. Een goede ondervloer isoleert warmte en door de schokabsorberende werking laat het de vloerbedekking nog zachter aanvoelen aan je voeten.
 • De kleur is natuurlijk ook belangrijk. Het voordeel van vloerbedekking is dat het in heel veel kleuren verkrijgbaar is. Kies voor een frisse, lichte kleur als je een kleine slaapkamer hebt. Een donkere kleur oogt chique en sfeervol, maar laat de kamer wel kleiner lijken.
 • Materiaalkeuze is ook belangrijk. Je wilt tenslotte tapijt in de slaapkamer dat heerlijk zacht aanvoelt en makkelijk te onderhouden is. Kies ook voor duurzaamheid, zodat de vloerbedekking lekker lang meegaat.

Tapijt in de slaapkamer laten leggen door Certo

Certo helpt jou graag met het realiseren van jouw droomslaapkamer. Profiteer van onze 40 jaar ervaring en laat je door ons adviseren over de juiste materialen. We kunnen het tapijt in de slaapkamer op professionele wijze leggen, met garantie. We werken overigens alleen met ons eigen personeel, dus dat garandeert een mooi resultaat.

Tapijt laten leggen in de slaapkamer? Neem contact op of vraag een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Tapijt laten leggen in de slaapkamer?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken