Modulaire Tapijttegels Voor Een Modern Interieur

Met modulaire tapijttegels leg je tegel voor tegel een mooi naadloos tapijt. De vloerbedekking wordt modulair opgebouwd, waardoor het enorm veel vrijheid biedt. Combineer bijvoorbeeld verschillende kleuren en designs met elkaar.

Benieuwd of het iets voor jou is? Je leest hier alles over de mogelijkheden van deze praktische, duurzame en mooie vloerbedekking.

De voordelen van modulaire tapijttegels

Modulaire tapijttegels hebben een groot aantal voordelen. Hieronder sommen we op waarom deze vloerbedekking zo geschikt is voor projectmatig gebruik.

Geluiddempend

Tapijttegels zorgen voor een betere akoestiek. Tapijt dempt bijvoorbeeld loopgeluiden en gepraat, waardoor het geluid minder hard doorklinkt. Je kunt met deze vloerbedekking een rustigere werkomgeving creëren.

Flexibel

Modulaire tapijttegels kun je gebruiken om een ruimte permanent of tijdelijk te stofferen. Je kunt heel eenvoudig zones maken en flexibele ruimtes inrichten door te variëren tussen verschillende materialen, kleuren, texturen en formaten.

Verschillende kantoorruimte creeren met modulaire tapijttegels

Bestand tegen wielen van bureaustoelen

Dankzij de goede slijtvastheid van tapijttegels zijn ze goed bestand tegen zwenkwielen. Zorg er wel voor dat je de juist gebruiksklasse kiest. Voor kantoren is dat de gebruiksklasse ‘commercieel gebruik’ met code 33.

Beter binnenklimaat

Tapijt absorbeert fijnstof, waardoor er minder stof door de ruimte heen dwarrelt. Modulaire tapijttegels kunnen dus een bijdrage leveren aan het verbeteren van het binnenklimaat.

Verschillende kleuren en designs combineren

Met modulaire tapijttegels en tapijtplanken kun je zelf een vloer ontwerpen. Door dessins en kleuren te combineren, ontstaat een unieke vloerbedekking die past bij de uitstraling van je bedrijf.

Slijtvast tapijt voor kantoorgebouwen

Duurzaam

Met een gemiddelde levensduur van 10 jaar is kantoortapijt erg slijtvast en een prima investering. Veel tapijttegels zijn recyclebaar, waar bij de productie van deze vloerbedekking al rekening mee wordt gehouden.

Minder snijverlies

Bij het leggen van kamerbreed tapijt moet je rekening houden met 20% snijverlies. Bij tapijttegels is het snijverlies veel lager, namelijk tussen de 5% en 10%.

Hoe je modulair tapijt inzet in jouw interieur

Modulair tapijt kan in elk interieur gebruikt worden vanwege het grote aanbod kleuren, structuren en dessins. De tapijttegels combineren goed met harde vloerbedekkingen zoals parket en laminaat.

Je kunt de tegels overigens makkelijk zelf leggen als je een vlakke en stevige ondervloer hebt. Is dat niet het geval? Dan kun je beter een vloerenspecialist inschakelen om de ondervloer op de juiste manier voor te bereiden.

Tapijttegels kunnen los gelegd worden tot 30 m². Voor grotere oppervlakken is lijmen eigenlijk altijd aan te raden. Certo heeft hier veel ervaring mee en we informeren je graag over de mogelijkheden.

Waar je op moet letten bij het kopen van modulair tapijt

Om zeker te weten dat je goede kwaliteit tapijttegels hebt, zijn er een aantal eigenschappen waar je op kunt letten. We zetten de belangrijkste kenmerken hieronder op een rij.

De tapijtrug

De tapijtrug is de laag waarop de tapijtvezels zijn geweven. De tapijtrug kan bij tapijttegels uit verschillende materialen bestaan. Bitumen wordt doorgaans gebruikt voor de productie van tapijtruggen. Bitumen is echter niet erg duurzaam, waardoor er tegenwoordig ook tapijttegels zijn met recyclebare tapijtruggen.

Het tapijtgaren

Tapijttegels zijn doorgaans gemaakt van betaalbare en slijtvaste synthetische vezels, zoals van polyamide of polyacryl. De meest gebruikte garens bij tapijttegels zijn:

  • Naaldvilt;
  • Polypropyleen;
  • Polyamide.

Naaldvilt en haarfelt worden vaak toegepast voor zwaar projectgebruik omdat het aardig wat belasting aan kan.

Polypropyleen is duurzaam, slijtvast en meestal goedkoper dan andere garens. Het heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding en is geschikt voor normaal tot middelzwaar gebruik. Je kunt dit materiaal bijvoorbeeld gebruiken op een zolder of een kantoorruimte die af en toe wordt gebruikt.

Polyamide garens zijn duurzaam, veerkrachtig en kunnen geverfd of bedrukt worden. Tapijttegels van polyamide garen zijn geschikt voor intensief gebruik in huis en op kantoor.

Modulaire tapijttegels in vrolijk patroon

Waarom modulaire tapijttegels duurzaam zijn

Misschien vraag je je af hoe duurzaam tapijttegels zijn. Ze zijn duurzamer dan je denkt! Er wordt bij de productie van de tapijttegels namelijk vaak al rekening gehouden met de recyclebaarheid. Tapijttegels gaan zo’n 10 jaar mee en kunnen daarna hergebruikt worden.

Het snijverlies is bij het leggen bovendien zo’n 10% tot 15% lager in vergelijking met het leggen van kamerbreed tapijt. Er wordt dus minder vloerbedekking weggegooid en vaak zijn de reststukken ook nog recyclebaar. Tapijttegels zijn dus een duurzame vorm van vloerbedekking.

Voorbeelden van goede modulaire tapijttegels

Er is ontzettend veel keuze als je op zoek bent naar modulaire tapijttegels. Kies altijd voor een kwalitatieve tapijttegel, omdat die langer meegaat, duurzaam geproduceerd is en een mooie uitstraling heeft.

Wij hebben goede ervaringen met de tapijttegels van o.a. Tarkett, Desso en Forbo. In onze winkel liggen stalen van alle tapijttegels die we kunnen leveren en installeren. Kom ze gerust een keer bekijken om een indruk te krijgen van de kwaliteit en de mogelijkheden van het laten leggen.

Samengevat

Modulaire tapijttegels zijn in vele kleuren en dessins leverbaar. Ze passen dan ook in ieder interieur.

Tapijttegels hebben diverse voordelen, zoals hun geluiddempende eigenschappen, duurzaamheid, flexibiliteit en ze zijn betaalbaar. Je kunt ze overigens in allerlei vormen en motieven leggen. Tot slot treedt er minder snijverlies op dan met kamerbreed tapijt.

Let bij de keuze van modulaire tapijttegels goed op het gebruikte tapijtgaren en de kwaliteit van de tapijtrug. Wil je graag meer weten over de voordelen van tapijttegels of wil je ze laten leggen? Neem dan contact met ons op.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Ben je op zoek naar tapijt inclusief montage?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken