Tapijt Laten Leggen Door Professionals

Tapijt laten leggen door professionals zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van een schitterende vloerbedekking. De professionele legwijze zorg ervoor dat je tapijt langer mooi blijft, comfortabel aanvoelt en netjes blijft liggen.

Voor grote oppervlakken, zoals in kantoren en hotels, biedt een ervaren stoffeerder veel meerwaarde. Je ziet dat terug in de afwerking en de kwaliteit van het tapijt. Twijfel je nog? Lees dan verder om erachter te komen wat tapijt laten leggen door professionals kost en oplevert.

Wat kost tapijt laten leggen?

Er zijn uiteraard kosten aan verbonden als je projecttapijt of slijtvast tapijt laat leggen door een professionele stoffeerder. Er zijn kosten voor het tapijt zelf, maar daar bovenop komen nog andere kosten. De kosten zijn grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van de ondervloer en de manier van leggen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Arbeidskosten
 • Kosten voor verwijdering en afvoer van de oude vloerbedekking
 • Voorbehandeling van de ondervloer
 • Aanschaf van de ondervloer
 • Kosten voor tapijtlijm en spanlatten
 • Extra kosten voor bijv. lastige ruimtes

Gemiddeld kost nieuw tapijt leggen tussen de € 5 en € 10 per vierkante meter.

Tapijt laten leggen in banen

Prijsindicatie tapijt laten leggen

De arbeidskosten voor tapijt laten leggen komen bovenop de aanschafkosten van het tapijt en de ondervloer. De arbeidskosten voor het leggen van vloerbedekking staan in de tabel hieronder.

Type vloer en legmethode Vanaf prijs per m²
Beton, los gelegd € 3,25
Beton, verlijmd € 4,50
Hout, los gelegd € 3,25
Hout, verlijmd € 4,50
Meerprijs moeilijke ruimte € 1 – € 3

Hoe ontvang je een offerte op maat?

Een offerte kan je inzicht geven in de kosten voor een nieuw kantoortapijt of een vloerbedekking voor je hotel. Bij Certo kun je vrijblijvend een volledige offerte op maat aanvragen met behulp van de volgende gegevens:

 • Vloeroppervlak
 • Type ondervloer
 • Kwaliteit van de ondervloer
 • Manier van leggen (lijmen of los leggen)
 • Gewenste ondervloer
 • Soort tapijt

Welke ondervloer heb je nodig om tapijt te leggen?

Tapijt laten leggen is een stuk eenvoudiger met een goede ondervloer. Een ondervloer leg je onder het tapijt. De ondervloer egaliseert de vloer en beschermt je tapijt tegen optrekkend vocht en kou vanuit de ondervloer. Bovendien zorgt het voor extra geluiddemping, iets wat in appartementen zelfs verplicht kan zijn.

Het is belangrijk dat je voor een ondervloer kiest die geschikt is voor het door jou gekozen tapijt. In de meeste gevallen is dat ondertapijt of een egaliserende ondervloer.

Kosten ondervloer

Bij het leggen van een nieuwe, geschikte, ondervloer krijg je te maken met de volgende kosten:

 • Kosten van de ondervloer
 • Kosten voor het leggen van de ondervloer

De prijs voor het leggen hangt af van het soort ondervloer. De prijzen lopen uiteen van € 2 per m² voor dampdichte folie tot € 5 m² voor het plaatsen van ondertapijt.

Tapijt laten leggen met ondervloer

Hoe wordt tapijt gelegd?

Zowel kantoortapijt als het stofferen van een woning gebeurt op dezelfde manier. Tapijt laten leggen bestaat uit de volgende stappen:

 1. Tapijt uitleggen
 2. Randen snijden
 3. Binnenhoeken snijden
 4. Buitenhoeken snijden
 5. Dubbelzijdig plakband aanbrengen
 6. Randen fixeren
 7. Tapijtbanen snijden
 8. Dubbelzijdig plakband aanbrengen op de naden

Stap 1. Het tapijt uitleggen

Leg het tapijt los in de ruimte en laat de randen ongeveer 10 cm tegen de muren op staan. Laat het tapijt uitgerold een nacht liggen, dan is het makkelijker te verwerken.

Stap 2. De randen snijden

Snijd de randen af langs een stalen liniaal of een deurliniaal. Gebruik een hobbymes. Met een glad of haakvormig mesje snijd je de randen langs de muren netjes af.

Stap 3. Binnenhoeken snijden

Snijd de vloerbedekking vanaf de rand diagonaal naar beneden, maar niet helemaal tot aan de vloer.

Stap 4. Buitenhoeken snijden en afwerken

Voor de buitenhoeken snijd je de vloerbedekking diagonaal in. De opstaande rand snijd je vervolgens af.

Stap 5. Dubbelzijdig plakband aanbrengen

Til het tapijt op en vouw het weg. Plaats langs de randen van de ruimte het dubbelzijdig plakband. Druk het plakband vervolgens goed aan en trek dan voorzichtig de beschermstrook van het plakband af.

Stap 6. Fixeer de randen

Vouw het tapijt terug op het dubbelzijdig plakband. Druk het tapijt aan met de vlakke kant van een hamer.

Stap 7. Tapijtbanen snijden

Tapijtbanen snijden is nodig als de ruimte breder is dan de tapijtrollen. Zorg dat de polen van de tweede baan in dezelfde richting liggen en minstens 3 tot 4 cm overlapt heeft met de eerste baan. Gebruik een tapijtsnijder of een hobbymes.

Stap 8. Dubbelzijdig plakband aanbrengen op de naden

Plak de tapijtbanen aan elkaar met dubbelzijdig plakband. Het is handig als je steeds maar 30 cm van de beschermstrook aftrekt, zodat je stukje voor stukje het tapijt netjes aan kunt laten sluiten.

Professional snijdt ranen van tapijt af

Kun je tapijt zelf leggen?

Tapijt kun je zelf leggen als de ondervloer egaal, droog en vlak is en je het tapijt los op de vloer legt. Het is wel belangrijk om de ruimte goed in te meten, zodat je de juiste hoeveelheid vloerbedekking koopt.

Tapijt dat gelijmd en gespannen moet worden, kun je beter door een stoffeerder laten leggen. Dat geldt ook als tapijtbanen aan elkaar geplakt of gelast moeten worden of als de ruimte schuine hoeken heeft.

Wanneer moet je professionals inschakelen?

Vloerbedekking leggen is niet zo moeilijk. De vloerbedekking op de juiste manier aan de ondergrond of het ondertapijt bevestigen vraagt om redelijk wat kennis en ervaring.

Je kunt tapijt beter laten leggen door onze professionele stoffeerders als je tapijt met ondertapijt wil of als het tapijt gelijmd moet worden.

Belangrijke certificeringen en garanties (VCA & CBW)

Bij Certo zijn we erkend door de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Je wordt als consument hierdoor extra goed beschermd door de bijbehorende voorwaarden, zoals:

 • Meer garantie na je aankoop
 • Een nette aanbetalingsregeling
 • Onpartijdige klachtenafhandeling

Iedereen die bij ons werkt is bovendien VCA-gecertificeerd. We werken dus volgens een checklist voor veiligheid, gezondheid en milieu die voldoet aan de ARBO-regels. Zo weet je dat we veilig te werk gaan, volgens de Nederlandse wetten en regelgeving.

Tapijt laten leggen door Certo

Laat je nieuwe tapijt op professionele manier door Certo leggen. Bij Certo profiteer je van de zekerheden van een CBW-erkenning, zoals garantie op je vloerbedekking.

Alle medewerkers zijn bij ons in dienst en VCA-gecertificeerd. Kwaliteit gegarandeerd!

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Tapijt laten leggen door professionals van Certo?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken