Vinyl Vloer Voor De Keuken Kopen?

Denk je erover om een vinyl vloer voor de keuken te kopen? Goed idee. Vinyl vloeren zijn heel populair en dat is natuurlijk niet voor niets. Wist je dat een vinyl vloer van goede kwaliteit makkelijk 10-20 jaar kan meegaan? In combinatie met de lage prijs geeft dit de vloer een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Vinyl is door de waterafstotende en vuilwerende eigenschappen heel geschikt als keukenvloer. Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor het juiste soort vinyl en de juiste legwijze. Zo zorg je dat de vloer ook echt waterdicht wordt en blijft. We leggen hier uit wat de voordelen van een vloer van vinyl zijn en waarom deze zo geschikt is voor de keuken.

Voordelen van vinyl vloer voor de keuken

Een vinyl vloer in de keuken leggen heeft veel voordelen. Een keuken wordt vaak gebruikt, er wordt veel gelopen en de vloer wordt snel vies. Je hebt dus een praktische vloer nodig. Een vinyl vloer heeft de juiste eigenschappen voor gebruik in de keuken en is ook nog eens heel betaalbaar. 

Waterbestendig

Naadloze vinyl vloeren zijn waterbestendig en dus geschikt voor de keuken. Let er wel op dat de randen goed afgekit worden met een waterdichte kit, zodat er geen vocht onder de vloer komt. Door de waterbestendigheid is een vinyl vloer trouwens ook zeer geschikt voor de badkamer. 

Vuilwerend

Vinyl is gemaakt van kunststof en neemt geen vuil op. Kwalitatieve vinyl vloeren hebben bovendien een vuilwerende laag, waardoor vuil niet aanhecht. Je kunt de vloer dan nog makkelijker schoonmaken.

Schoonmaken

Het schoonmaken van een vinyl vloer in de keuken is heel eenvoudig. Het grove vuil kun je weghalen met de stofzuiger of met een bezem. De meeste vlekken kun je verwijderen door de vloer te dweilen.

Makkelijk onderhoud

Een vinyl vloer voor de keuken is makkelijk in het onderhoud. Zand en vuil kunnen krasjes in de vloer veroorzaken. Door regelmatig te stofzuigen en te dweilen houd je je vloer langer mooi en voorkom je dat er krassen op komen.

Vloerverwarming in de keuken

Wil je vloerverwarming in de keuken? Ook dan is vinyl een geschikte vloer. Vinyl kan namelijk over vloerverwarming heen gelegd worden. Door het opwarmen en afkoelen kan de vloer krimpen en uitzetten. De vloer verlijmen met de vloerverwarming geeft dan het mooiste resultaat.

Geluiddempend

Vinyl is van nature geluiddempend en voelt zacht aan. Woon je in een appartement? Dan kun je vinyl nog combineren met geluiddempende ondervloer om geluidsoverlast voor je onderburen tot een minimum te beperken.

Vinyl vloer in keuken gelegd

Kleuren en dessins

Het leuke van vinyl vloeren in de keuken is dat ze verkrijgbaar zijn in ontelbaar veel kleuren en dessins. Er is dus altijd een geschikte vloer die past bij jouw keuken. Denk bijvoorbeeld aan een vloer met zwart-witte blokken of tegeldessin voor een landelijke uitstraling. Maar er is ook vinyl met een moderne marmer look of betonlook, wat bijna niet van echt te onderscheiden is. Keuze genoeg!

Warm en comfortabel

Heb je een hekel aan koude voeten? Dan is vinyl de vloer voor jou. Als je ‘s ochtends in je pyjama een ontbijtje in de keuken wilt maken, dan is er niets fijners dan lopen op een warme en zachte ondergrond. Vinyl vloeren zijn een stuk zachter dan een houten vloer of een tegelvloer en bieden veel loopcomfort. De vloer voelt warmer aan en met vloerverwarming heb je nooit meer koude voeten.

Makkelijk te leggen

Soms zijn keukens wat krap en klein, wat het leggen van een vloer lastig kan maken. Vinyl is gelukkig makkelijk te leggen. Je rolt het vinyl eenvoudig uit en plakt de randen goed vast zodat ze op hun plaats blijven. Omdat het materiaal zacht is, kun je bij vinyl ook makkelijk openingen uitsnijden voor leidingen en verwarmingsbuizen.

Ondervloer voor vinyl vloer keuken

Als je besluit om in je keuken een vinyl vloer te laten leggen, dan is het belangrijk dat de ondervloer daarvoor geschikt is. Vinyl heeft een strak en glad oppervlak en wordt direct op de ondervloer gelijmd. Alle oneffenheden in de ondervloer zie je dus heel snel terug door de vloerbedekking. Daarom is het belangrijk dat de ondervloer egaal en vlak is, zodat je geen oneffenheden in het vinyl ziet.

Geen egalisatie nodig met een geïntegreerde ondervloer

Je kunt ook kiezen voor een vloer van vinyl met een geïntegreerde ondervloer. De ondervloer zit hier al aan het vinyl vastgemaakt. Dat betekent dat egalisatie van de ondervloer meestal niet meer nodig is. De vloer kan dan rechtstreeks op de ondervloer gelegd worden.

Waterbestendigheid van de ondervloer

In de keuken kan er makkelijk water op de vloer terechtkomen. Er kan water uit je wasbak spetteren of er kan een glas drinken op het aanrecht omvallen met als gevolg: een plas limonade op de vloer. Bovendien wil je de vloer makkelijk kunnen dweilen. 

Om te voorkomen dat er vocht in de ondervloer trekt, of dat er vocht optrekt vanuit de ondervloer, is een dampdichte, vochtwerende folie onder de vinylvloer aan te raden. Komt de vloer direct over vloerverwarming te liggen, dan is het belangrijk dat de randen goed afgekit worden met waterdichte kit.

Keuken vinyl vloer laten leggen

Vinyl is niet moeilijk om te leggen, maar voor een mooi resultaat is de kwaliteit van de ondervloer heel belangrijk. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van het vinyl en het gebruik van de juiste lijm en kit. Je wilt tenslotte geen vloer met lelijke hobbels erin.

Een mooie vloer, op de juiste manier gelegd

Wil je een vinyl vloer laten leggen? Certo helpt je graag bij het leggen van een schitterende vloer in je keuken. Als de ondergrond niet vlak is, kunnen we deze op de juiste manier egaliseren zodat het geschikt wordt voor vinyl. Bij vloerverwarming leggen we de vloer zodat deze mooi strak blijft liggen.

Kwalitatief vinyl van bekende topmerken

We verkopen kwalitatief vinyl in vele kleuren en dessins en van bekende topmerken. We adviseren je graag over de keuze van het juiste vinyl voor je keuken. Zo heb je jarenlang plezier van deze mooie en praktische vloer. Neem gerust contact met ons op voor een offerte of prijsindicatie.

Alleen Eigen Personeel
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd
Ruim 40 Jaar Ervaring

Laat jouw keukenvloer professioneel leggen.

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken