Professionele Vloerenlegger – Hout, Laminaat, Tegels & Tapijt

Bij het leggen van een nieuwe vloer sta je altijd voor een keuze: leg je de vloer zelf of laat je dit doen? Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Bij sommige vloeren heb je geen keuze, omdat ze standaard door een professional geïnstalleerd worden. Andere vloeren kun je vrij makkelijk zelf leggen.

Wanneer schakel je een vloerenlegger in en wat zijn de voor- en nadelen hiervan? In dit artikel gaan we in op de kosten en de redenen om wel of niet voor een professional te kiezen.

Wat is een vloerenlegger?

Een vloerenlegger is een echte vakman. Hij of zij kan niet alleen de nieuwe vloer en ondervloer leggen, maar ook de oude vloer verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan gelijmde vloeren die op vloerverwarming liggen. Een vakman heeft hiervoor de juiste apparatuur en kennis in huis.

Iemand die professioneel vloeren legt heeft ook het vakmanschap in huis om een vloer op de juiste hoogte te brengen en een mooie egale cementvloer te leggen. Bij vloerverwarming zorgt de vloerenlegger dat leidingen en de eventuele vloerverwarming netjes in de afwerkvloer verwerkt worden. Nadat de vloer is gelegd, kun je bij een vloerenlegger terecht voor professioneel onderhoud, waardoor de levensduur van je vloer wordt verlengd.

Laminaat aan elkaar lijmen door vloerenlegger

Voor- en nadelen van een vloerenlegger

Weet je nog niet zeker of jij een vloerenlegger in wilt schakelen? Je leest hier wat de voor- en nadelen van een vloerenlegger zijn.

Voordelen

 • De vloer wordt op de juiste manier gelegd;
 • Je krijgt garantie op de vloer;
 • Je bent zelf geen tijd kwijt aan het leggen van de vloer;
 • Een professionele vloerlegger kan vrijblijvend advies geven over alle mogelijkheden, ook als de vloer in een lastige ruimte gelegd moet worden;
 • Meer opties voor maatwerk.

Nadelen

 • Je vloer wordt duurder als je het laat leggen;
 • Het kost tijd om een vloerenlegger te vinden die past bij je budget en eventueel de kennis in huis heeft voor specifieke situaties.

De kosten van een vloerenlegger

De kosten van een vloerenlegger lopen uiteen. De kosten worden deels beïnvloed door het type vloer. Zo hangt er aan het leggen van een vinyl vloer een ander prijskaartje dan aan het leggen van een pvc-vloer. De kosten van een vloerenlegger zijn afhankelijk van:

 • Het type vloer;
 • Ervaringsniveau van de vloerenlegger;
 • Omvang werkzaamheden (oude vloer verwijderen, nieuwe vloer leggen of beide).

De kosten voor het inschakelen van een professional staan in onderstaande tabel.

Gemiddelde prijzen van een vloer inclusief leggen per m²

Soort vloer Prijs per m² 
Tapijt € 35 – € 125
Laminaat € 15 – € 50
Parket € 50 – € 150
Gietvloer € 60 – € 130
Pvc-vloer € 28 – € 100
Keramische tegels € 35 – € 120
Natuursteen tegels € 35 – € 150
Grindvloer € 30 – € 100
Betonvloer € 50 – € 120
Granieten vloer € 120 – € 280

Laminaat vloeren trends

Waar let je op bij het uitzoeken van een bedrijf dat je vloer kan leggen?

Als je een goed bedrijf zoekt om je nieuwe vloer te laten leggen, dan zul je vloerenleggers onderling met elkaar willen vergelijken. Let daarbij op het volgende:

 • Reviews. Wat zeggen mensen die ervaring hebben met het bedrijf?
 • Prijs. Bij het vergelijken van prijzen is het belangrijk dat je goed kijkt waaruit de kosten zijn opgebouwd. Goedkoper is niet altijd beter.
 • Ervaring. Heeft het bedrijf veel of weinig ervaring met het leggen van vloeren? Een bedrijf met veel ervaring is beter in staat om in lastige situaties een goede oplossing te bieden.
 • Personeel. Een bedrijf met eigen personeel kan snel en slagvaardig werken. Let hier dus zeker op bij je keuze.

Laat je vloer professioneel leggen door Certo

Kies jij ook liever voor het vakmanschap van een vloerenlegger? Certo is een specialist in het leggen van vloeren, van tapijt tot gietvloeren.

Wij leggen al meer dan 40 jaar vloeren met ons eigen personeel. Dankzij die ervaring kunnen we ook de perfecte oplossing bieden voor jouw vloer. We kunnen iedere vloer leggen, zowel bij je thuis als op kantoor. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je vloer professioneel leggen door Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken