Welk Type Betonlook Vloer Laten Leggen?

De betonlook vloer is een moderne, stijlvolle vloer die perfect past bij een moderne inrichting van een woning of bedrijfspand. Zo’n vloer heeft het uiterlijk van een betonvloer maar het comfort van vloerbedekking.

Er zijn verschillende vloertypen die met een betonlook geleverd kunnen worden. Zo kun je je huis of je kantoor de stijlvolle uitstraling van beton geven, zonder dat er een echte betonvloer gestort hoeft te worden.

We leggen hieronder verder uit wat je over een betonlook vloer moet weten, zoals de soorten vloeren, toepassingen, kosten en onderhoud.

Welke vloeren geven een betonlook?

Een betonlook vloer heeft de uitstraling van beton. Dat geeft een industriële, robuuste en stoere look die uitermate geschikt is voor je woonkamer of bedrijfsruimte. Er zijn verschillende vloeren leverbaar met een betonlook, namelijk:

 • Gietvloeren
 • Pvc-vloeren
 • Cementgebonden gietvloeren
 • Woonbeton vloeren of beton ciré
 • Keramische tegels met betonlook
 • Gepolierd beton
 • Vinyl met betonlook

Het zijn dus met name gietvloeren en kunststof vloeren die met betonlook geleverd kunnen worden. Bij het leggen van een nieuwe vloer heb je in ieder geval volop keus.

De voordelen van een betonlook vloer

Een echte betonnen vloer is niet comfortabel of warm. Wil je toch graag een vloer in je huis of bedrijfspand die de uitstraling van beton heeft, kies dan voor vloerbedekking met een betonlook. Dat heeft de volgende voordelen:

 • De vloer ziet eruit als echt beton
 • Praktisch en makkelijk schoon te maken
 • Vloeistofdicht
 • Volledig naadloos te leggen
 • Te combineren met vloerverwarming
 • Voelt comfortabel aan
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Geschikt voor de badkamer

Zo krijg je met een betonlook vloer een moderne vloer in je huis die eruitziet als beton, maar alle praktische voordelen heeft van een kunststof vloer.

Toepassing betonlook vloer

Omdat de ondervloer van een betonlook vloer helemaal vlak moet zijn, worden deze vloeren vaak gelegd in nieuwbouwwoningen met een nieuw gestorte betonvloer, waar eventueel vloerverwarming in is verwerkt. De vloer kan in elke ruimte van het huis gelegd worden, dus ook in de badkamer. De vloer kan ook over een bestaande vloer heen gelegd worden, maar die moet dan eerst vlak gemaakt worden.

Daarnaast kiezen bedrijven ook vaak voor een vloer met een betonlook. Het is een zeer praktische bedrijfsvloer voor winkels, kantoren en showrooms. Daarnaast is de vloer hygiënisch door het naadloze oppervlak. Tenslotte kan de vloer makkelijk schoongemaakt worden, wat ook een pluspunt is.

Betonlook vloer in de hal
Een betonlook vloer in de hal

De beste betonlook vloer

Als je graag een betonlook vloer wilt leggen, dan is het goed om na te gaan welke betonlook vloer het beste past bij jouw situatie.

Beton ciré vloer

Deze stijlvolle vloer is uitstekend geschikt voor vloeren van nieuwbouwwoningen. De vloer is 2 mm dik en wordt op de bestaande vloer gelegd. Deze vloer is ook geschikt voor badkamer en toilet.

Keramische tegels met betonlook

Dit is een tegelvloer met betonlook die krasvrij is. Dat maakt de vloer geschikt voor ruimtes waar bijvoorbeeld veel gelopen wordt. De vloer is niet geschikt voor zware meubels of machines.

Gietvloer met betonlook

Deze geluiddempende, naadloze en waterdichte vloer wordt gegoten en is de ideale vloer voor een gezinswoning. Voor de industrie zijn er speciale vloeistofdichte industriële gietvloeren verkrijgbaar.

Gepolierde betonvloer

Dit is een echte, harde betonvloer die gepolijst wordt met kwarts en/of een kleur. Daar overheen wordt een coating aangebracht. De vloer is krasvrij en heeft een hoge draagkracht. Dat maakt de vloer geschikt voor bijvoorbeeld showrooms of winkelruimtes.

Pvc of vinyl vloer met betonlook

Een vinyl of pvc-vloer is betaalbaar, praktisch, hygiënisch en kan naadloos gelegd worden. Deze vloeren worden vaak in woningen gebruikt.

Kosten betonlook vloer

Je koopt al een betonlook vloer vanaf €45 per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van het type vloer en de mate waarin de ondergrond voorbereid moet worden. In onderstaande tabel zie je de richtprijzen voor verschillende soorten vloeren.

Type betonlook vloer Gemiddelde prijs per m2 incl. leggen
Gietvloer €65
Vinyl vloer €45
Pvc-vloer €30
Beton Ciré €80

Betonlook vloer in keuken

De betonlook vloer leggen (stappenplan)

Voorbereiding

Een betonlook vloer wordt altijd aangelegd op een egale, vlakke ondergrond. Dat betekent vaak dat de bestaande ondervloer eerst geëgaliseerd moet worden. Vaak is dit maatwerk.

Eerst moet de oude vloerbedekking verwijderd worden. Als je vloerverwarming hebt, dan gebeurt dat met speciale machines. Daarna wordt de vloer geschuurd en egaal gemaakt.

Leggen van de vloer

Een gietvloer wordt over de ondervloer gegoten en glad gemaakt. Een pvc-vloer zal meestal gelijmd of geklikt worden, terwijl bij een beton ciré vloer begonnen wordt met het aanbrengen van de betonlook over de bestaande betonnen vloer.

Afhankelijk van de gekozen vloer en de oppervlakte duurt het leggen 1 tot 3 dagen.

Afwerking

Na het leggen van de vloer worden de plinten aangebracht en worden de randen en hoeken mooi bijgesneden zodat de vloer netjes op de muren aansluit.

Alternatieve vloeren

Een betonlook vloer oogt modern en strak. Is dit toch niet helemaal wat je zoekt? Dan kun je ook kiezen voor andere harde vloeren, die qua uitstraling lijken op een betonvloer. We zetten ze hier op een rij:

 • Marmeren tegels in wit of grijs
 • Betonlook laminaat
 • Linoleum met betonlook
 • Marmoleum met betonlook

Pvc, vinyl en marmoleum zijn verkrijgbaar in talloze dessins. Als je de betonlook wat te modern vindt, dan kun je deze vloeren ook bestellen met een warme uitstraling.

Betonlook vloer laten leggen

Wil je ook zo’n mooie vloer met betonlook? Neem dan contact op met Certo.

We zijn specialist in het leggen van vloeren met betonlook, inclusief de juiste voorbereiding van de ondervloer. In onze showroom hebben we verschillende stalen van vloeren met betonlook.

Kom gerust een keer langs of bel ons voor de mogelijkheden.

Ruim 40 Jaar Ervaring
Alleen Eigen Professionals
VCA-Gecertificeerd & CBW-Erkend

Laat jouw betonlook vloer leggen door professionals

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken