Houten vloer renoveren – 4 gradaties

Kan jouw houten vloer wel een flinke opknapbeurt gebruiken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor grote en kleine renovaties aan de vloer. Door de vloer op de juiste manier op te knappen geef je de houten vloer een tweede leven.

Na een renovatie ziet je vloer er weer als nieuw uit. Je hoeft geen nieuwe vloer te kopen waardoor je geld bespaart. Bovendien gaat de vloer langer mee en dat is duurzamer dan het aanschaffen van een nieuwe vloer. Op welke manieren de vloer gerenoveerd kan worden, lees je in deze blog.

Welke renovatie heeft jouw houten vloer nodig?

De ene renovatie is de andere niet. Soms is je vloer maar een klein beetje beschadigd, maar er kan ook meer aan de hand zijn. Er zijn verschillende gradaties als het gaat om het opknappen van een houten vloer.

Reinigen – Gradatie 1

In een houten vloer kunnen vlekken zitten die er met een gewone dweilbeurt niet meer uit gaan. Denk bijvoorbeeld aan vetvlekken of oude watervlekken. Het professioneel laten reinigen van je vloer kan dan uitkomst bieden. Zo voorkom je dat je vloer beschadigt door een verkeerd schoonmaak- of schuurmiddel.

Met een professionele reiniging wordt een deep cleaning machine gebruikt die de vloer grondig reinigt. Het gaat vrij snel en binnen een dag kun je de vloer weer gebruiken. Eventueel kun je na de reiniging ook meteen een onderhoudsbeurt laten doen. Je vloer ziet er dan weer helemaal mooi en netjes uit.

Houten vloer renoveren met polijstmachine

Schuren en lakken of verven – Gradatie 2

Door het lopen over de vloer en het verschuiven van meubels kan je vloer er na verloop van tijd dof uit gaan zien. Je kunt een oude houten vloer opknappen door de vloer te laten schuren en lakken. De laklaag wordt daarbij hersteld, zodat je vloer weer mooi gaat glanzen.

Het biedt direct een mooie gelegenheid om je vloer een nieuwe kleur te geven. Dus overweeg je om je huis een make-over te geven? Laat dan na het schuren je vloer bijvoorbeeld in een stijlvolle donkere kleur verven of geef de vloer een mooi whitewash effect.

Houten vloer schuren en lakken

Complete renovatie – Gradatie 3

Soms is de vloer er slechter aan toe en zal een houten vloer schuren en lakken niet genoeg zijn om de vloer weer netjes te maken. Heb je last van krakende planken, grote naden, uitstekende spijkers en gaten in de vloer? Een complete renovatie kan dit oplossen.

Tijdens een renovatie worden de slechte vloerdelen vervangen, gaten en noesten opgevuld en kieren gedicht. De planken worden met spanbanden naar elkaar toe getrokken om de vloer weer een nette uitstraling te geven. Als de vloer v-groeven heeft, dan worden deze gefreesd zodat er geen lak-, wax- of olieresten achterblijven. Daarna wordt de houten vloer geschuurd en gelakt.

Planken van houten vloer renoveren

Nieuwe vloer – Gradatie 4

Als de vloer echt oud en versleten is, dan kun je de houten vloer vervangen met een nieuwe vloer. De oude houten vloer kan geëgaliseerd worden, waarna de nieuwe vloer er overheen wordt gelegd. Als alternatief kan de oude houten vloer ook verwijderd worden, zodat er ruimte ontstaat voor de nieuwe vloer.

Houten vloer vervangen

Hoe gaat een houten vloer renoveren in zijn werk?

Het renoveren van een houten vloer is echt een klus voor professionals. Zij hebben de juiste apparatuur en materialen in huis om de vloer weer als nieuw te maken.

Het grote voordeel van het uitbesteden van een renovatie is dat je zelf niets hoeft te doen, behalve de vloer helemaal leeg en stofvrij maken.

Het inschakelen van vloerprofessionals is ook een goed idee als je een uitbouw aan je huis laat plaatsen en je de houten vloer daarin wilt laten doorlopen. Of als je de trap wilt laten bekleden met hetzelfde hout als van de vloer. Je krijgt dan absoluut het mooiste resultaat.

Houten vloer laten renoveren

Heb je problemen met je houten vloer? Certo kan houten vloeren professioneel renoveren. Het resultaat? Een vloer die er weer als nieuw uitziet. Houten vloer laten renoveren? Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Houten vloer laten renoveren?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken