Pvc-Vloer Buiten Leggen – Alle Informatie

Een pvc-vloer is betaalbaar, slijtvast, comfortabel en vochtwerend. Het is dus logisch dat je je afvraagt of een pvc-vloer buiten gelegd kan worden. Wellicht als vloer voor in de overkapping of voor het opfleuren van je balkon. Een pvc-vloer in een mooie houtlook zou de buitenvloer een prachtige uitstraling geven.

Is pvc eigenlijk wel geschikt voor buiten? We weten allemaal hoe mooi een pvc-vloer eruit kan zien in de woonkamer, of de badkamer. Hoe zit dat eigenlijk als je een pvc-vloer buiten wil leggen? Je leest er hier alles over.

Is een pvc-vloer geschikt voor buiten?

Pvc is een mooi en sterk materiaal met vochtwerende eigenschappen. Je verwacht misschien dat pvc hierdoor buiten gebruikt kan worden. Helaas is een pvc-vloer niet echt geschikt om buiten te leggen.

De belangrijkste reden hiervoor is dat een pvc-vloer slecht bestand is tegen temperatuurschommelingen. Wisselingen in temperatuur laten de vloer uitzetten en krimpen. Daardoor ziet de vloer er na een tijdje niet meer zo mooi uit.

Kan een pvc-vloer in een overkapping?

Onder een overkapping ligt de pvc-vloer buiten, waardoor er grote temperatuurwisselingen kunnen ontstaan. Een pvc-vloer is hierdoor niet het geschikte type vloer om in een overkapping te leggen.

Kan een pvc-vloer buiten op een balkon?

In principe is dit geen succes, tenzij je speciale pvc-tegels gebruikt die geschikt zijn voor balkons. Pvc-tegels hebben de volgende eigenschappen:

  • Antislip
  • Hoge geluids- en warmte-isolatie
  • Geschikt voor elke ondervloer

Een normale pvc-vloer is niet geschikt voor balkons, omdat dit niet bestand is tegen temperatuurwisselingen.

pvc-vloer buiten op balkon met pvc-tegels

Waar kan pvc wel toegepast worden?

Een pvc-vloer buiten leggen is dus geen goed idee. Binnenshuis is pvc echter geweldig materiaal voor een robuuste vloer. Het is sterk, duurzaam, vochtwerend en kan gebruikt worden met vloerverwarming. Het is een uitstekende vloerbedekking voor je woonkamer, badkamer, slaapkamer, hal en toilet.

Woonkamer

In de woonkamer kun je pvc laten leggen op een betonnen ondervloer. Pvc heeft een ondergrond nodig die stabiel, vlak en egaal is en beton voldoet aan die eisen. Het is ook mogelijk om pvc over een bestaande tegelvloer heen te leggen. Pvc combineert uitstekend met vloerverwarming, waardoor er een comfortabele, zachte en warme vloer ontstaat.

Badkamer & Toilet

Net als vinyl is pvc ook zeer geschikt als vloer voor de badkamer en het toilet. Wat het verschil precies is tussen vinyl en pvc lees je hier. Pvc kan naadloos gelegd worden, voelt comfortabel aan en is vochtwerend. Deze eigenschappen maken de vloer zeer geschikt voor de badkamer en het toilet.

Pvc-vloer leggen op beton in badkamer

Alternatieve vloeren voor buiten

Een pvc-vloer buiten leggen is helaas geen optie, maar gelukkig zijn er verschillende mooie alternatieve vloeren die wel geschikt zijn voor buiten. We zetten hieronder de beste buitenvloeren op een rijtje.

Buitenparket

Buitenparket is een parketvloer voor je serre, terras of overkapping. Het is gemaakt van hardhout, composiet of bamboe. Buitenparket oogt mooier dan een vlondervloer, omdat de naden niet zichtbaar zijn.

Hardhout

Een hardhouten buitenvloer is duurzaam en heeft een warme uitstraling. Hardhouten parket is zeer weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. Houd er rekening mee dat het parket eens per jaar geolied moet worden. De vloer blijft dan vochtwerend en vuilafstotend.

Composiet

Composiet buitenparket is gemaakt van een mix van gerecycled polyethyleen en houtpoeder. Composiet is leverbaar in verschillende kleuren, waaronder grijs en wit. Het is een onderhoudsvrij en kleurvast materiaal dat mooi staat in de tuin.

Bamboe

Buitenparket van bamboe is zeer hard en gemaakt van in elkaar geperste bamboe strips. Op termijn zal de bamboe door blootstelling aan weersomstandigheden vergrijzen, waardoor een mooie, natuurlijke look ontstaat.

pvc-vloer buiten is geen goed idee, je kunt wel voor een houten buitenvloer kiezen

Pvc-vloer laten leggen

Een pvc-vloer buiten leggen is dus geen optie, maar binnen gelukkig wel. Wil jij ook zo’n mooie pvc-vloer laten leggen? Neem dan eens contact met ons op.

Certo heeft jarenlange ervaring met het leggen van allerlei verschillende vloeren, waaronder pvc. We staan voor je klaar met een passend advies en kunnen de vloer op de juiste manier installeren. Zo heb je jarenlang plezier van je nieuwe vloer. Bel ons gerust, of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Jouw pvc-vloer laten leggen door professionals?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken