De perfecte vloer voor een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is een populaire trend. De lichte, rustige Scandinavische stijl zorgt voor een kalme sfeer in je interieur. Het doet denken aan donkere bossen en lange winters vol sneeuw. De lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen maken een Scandinavisch interieur tot een oase van rust. 

Vind jij een Scandinavisch interieur ook mooi en wil je het toepassen in je huis? Dan begin je natuurlijk bij de vloer. Met de vloer op het oog kun je je Scandinavische interieur verder inrichten. Ben jij benieuwd wat voor soort vloer hier het beste bij past? Je leest het hier.

Wat kenmerkt een Scandinavisch interieur?

In Scandinavische landen zijn de winters vaak lang en donker. Om de ruimtes helder te houden, zijn de Scandinavische interieurs vaak licht van kleur. Hieronder staan nog meer kenmerken van de Scandinavische woonstijl.

Scandinavisch interieur

Lichte en zachte kleuren

In Scandinavische interieurs kom je de kleur wit vaak tegen. Wit geeft helderheid aan het interieur en dat is vooral prettig tijdens de donkere winters. Naast wit worden zachte, natuurlijke tinten gebruikt. Denk aan grijs, zachtroze en beige. Je kunt ook zwarte accenten en grafische prints tegenkomen.

Natuurlijke materialen

Hout is natuurlijk onmisbaar in een Scandinavisch interieur. De huizen zijn vaak volledig van hout gemaakt, inclusief de vloer en de meubels. Lichte houtsoorten zoals beuken-, berken- en essenhout passen goed bij deze woonstijl. Voor meubels en accessoires kiest men vaak voor beton of koper. 

Strakke lijnen

Soberheid past goed bij een Scandinavisch interieur. Dat zie je terug in de strakke, moderne lijnen. Alles is mooi, functioneel en eenvoudig. Accessoires zijn simpel van vorm en worden beperkt gebruikt. Alles staat in het teken van de eenvoud.

Simpele accessoires

Opgeruimde ruimtes zijn een belangrijk kenmerk van een Scandinavisch interieur. Dat begint met het aanschaffen van zo min mogelijk spullen. Wees bijvoorbeeld niet bang om de muren kaal te houden. Wil je de kamer toch wat sfeer geven? Koop dan een paar simpele accessoires en wat eenvoudige wanddecoratie.

Minimalistische accessoires in een Scandinavisch interieur

Veel groen

Al die lichte kleuren kunnen wel een beetje kil overkomen. Gebruik daarom veel planten om de ruimtes wat meer kleur en sfeer te geven. Zet planten op de kasten of hang een mooie klimplant aan het plafond.

Vloerkleden

In een Scandinavisch interieur zie je meestal geen kamerbreed tapijt, maar de originele houten vloer. Er worden wel vloerkleden gebruikt, bijvoorbeeld bij de eethoek of de zithoek. Een schapenwollen kleed of dierenvacht past ook goed bij deze woonstijl.

Beste vloeren voor een Scandinavisch interieur

In een Scandinavisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en koper. Omdat er veel wit en lichte kleuren worden gebruikt, past een lichte vloer daar heel goed bij. Er zijn een aantal vloeren die perfect aansluiten bij de Scandinavische woonstijl.

Hout

In de meeste Scandinavische interieurs ligt een vloer van vuren- of grenenhout. Deze houtsoorten hebben een lichte kleur, dat zorgt voor een karakteristieke en sfeervolle uitstraling. Donker hout is ook geschikt en vooral mooi als er moderne meubels van hardhout gebruikt worden.

Het voordeel van een houten vloer is dat je deze kunt laten schuren en wit kunt verven. De vloer past dan perfect bij de houten meubels en zachte tinten. Bovendien kun je makkelijk houten vloerdelen vervangen als de vloer beschadigd is. Een echte houten vloer is vaak niet goedkoop. Houtlook pvc kan echter een mooi en voordeliger alternatief zijn.

Minimalisme

Pvc

Een witte vloer hoort helemaal bij de Scandinavische stijl. Maar een witte vloer wordt snel vies en moet vaak schoongemaakt worden. Denk er eens aan om een witte pvc-vloer te leggen. Deze heeft de uitstraling die je zoekt en is heel makkelijk schoon te houden. Pvc loopt bovendien comfortabel en past uitstekend bij vloerverwarming. 

Laminaat

Zoek je de uitstraling van licht hout, maar dan in de vorm van een onderhoudsvriendelijke en betaalbare vloer? Dan is een laminaatvloer de beste keuze. Laminaat is makkelijk schoon te maken, verkrijgbaar in veel lichte tinten en er zijn ook speciale varianten die geschikt zijn voor vloerverwarming. Een praktische keuze dus.

Waar let je op bij het uitkiezen van een vloer?

Wil je ook een Scandinavisch interieur? Kies dan voor een witte vloer of een vloer die is gemaakt van lichte houtsoorten. De houten vloer is natuurlijk de beste keuze, maar niet altijd de goedkoopste of meest praktische.

Vloeren van pvc en laminaat zijn makkelijk schoon te maken en duurzaam. Kies voor een witte vloer of bijvoorbeeld voor pvc met een houtlook. Dat past prima bij een Scandinavisch interieur. 

Scandinavische vloer laten leggen door Certo

Met ruim 40 jaar ervaring legt Certo je Scandinavische vloer precies zoals het hoort. Of je nu kiest voor pvc, laminaat of een houten vloer, onze eigen medewerkers leggen de vloer snel en vakkundig met een prachtig resultaat. En natuurlijk met de garantie van onze CBW-erkenning en VCA-certificering. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je vloer leggen door Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken