Zwarte vloer – Gewaagd of modern?

Een zwarte vloer is momenteel helemaal hip. Durf jij het aan? Zwart is een donkere kleur, dus dat vraagt wel om wat lef. Toch kan het ook ontzettend mooi uitpakken, als je de vloer op de juiste manier laat leggen en combineert met de juiste kleuren en meubels.

Zwarte vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei materialen, die allemaal hun voor- en nadelen hebben. We bespreken hier welke keuzes je hebt als het gaat om zwarte vloeren en waarop je moet letten als je een zwarte vloer in je woning wilt laten leggen.

Een zwarte vloer biedt een moderne look

Kiezen voor een zwarte vloer kan gewaagd zijn. Het is namelijk de donkerste kleur vloer die er bestaat. Aan de andere kant is een zwarte vloer erg stijlvol, met een moderne uitstraling. En met de juiste meubels en kleuren zorgt een zwarte vloer juist voor een warme uitstraling.

Het geheim van een warm interieur met een zwarte vloer zit in het contrast. Een lichte bank, een glazen of stalen tafel en witte stoelen combineren heel mooi met een zwarte vloer.

Je kunt het contrast ook toepassen in de muren. Verf ze in een lichte kleur. Zo voorkom je dat de kamer heel klein lijkt en te donker wordt.

Voor- en nadelen van een zwarte vloer

Als je overweegt om voor een zwarte vloer te kiezen, dan is het goed om te weten dat een zwarte vloer een aantal voor- en nadelen heeft. Hieronder staan de belangrijkste voor- en nadelen.

Voordelen

  • Een zwarte vloer biedt een moderne look.
  • Makkelijk te combineren met andere kleuren.
  • Geeft een warme sfeer.
  • Mooi contrast met meubels en muren.

Nadelen

  • Niet geschikt voor kleine, donkere ruimtes, kies dan liever voor een witte vloer.
  • Stof is heel snel zichtbaar op een zwarte vloer.

Woonkamer met donkere vloer

Zwarte houten vloer

Een zwarte houten vloer is een van de populairste houten vloeren van dit moment. Een houten vloer heeft een klassieke en authentieke uitstraling. Heb je al een houten vloer in je huis liggen, dan kun je er ook voor kiezen de bestaande vloer zwart te verven. Zo kun je op een vrij makkelijke manier je vloer nieuw leven inblazen.

Je kunt ook een mooie houten vloer laten leggen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten kloostervloer in een donkere kleur of een zwarte houten parketvloer. De laklaag van een houten vloer is wel gevoelig voor slijtage en vraagt dus om extra onderhoud. Bovendien zijn de meeste houten vloeren niet waterdicht en dus niet geschikt als badkamer vloer. Wat betreft sfeer is een zwarte houten vloer echter uitstekend geschikt.

Zwart pvc

Zwart pvc past perfect bij een warm of industrieel interieur. Ook voor andere woonstijlen is deze vloerkleur geschikt. Zwart pvc is ook geschikt als slaapkamer vloer. Erg mooi is een zwarte visgraat vloer met een elegante uitstraling die perfect past bij een minimalistisch interieur.

Een zwarte pvc-vloer geleidt warmte goed en combineert daardoor perfect met vloerverwarming. Verder is pvc goed waterbestendig. Je kunt het dus gerust gebruiken als WC-vloer, badkamervloer of keukenvloer. Pvc is makkelijk schoon te maken. Het nadeel is dat PVC niet de goedkoopste vloer is. Bovendien heb je een egale, stabiele ondervloer nodig.

Kantoorhal met zwarte vloer

Zwarte laminaatvloer

Een zwarte laminaatvloer staat erg mooi in een ouder huis of een huis met een landelijke uitstraling. Zwart laminaat heeft het uiterlijk van een zwarte houten vloer, maar is veel onderhoudsvriendelijker dan hout. Een donkere laminaatvloer geeft een warme sfeer in je huis.

Combineer de vloer met lichte muren, zodat je interieur niet te donker en dus ongezellig wordt. Kies voor meubels in een lichte kleur, zodat een mooi contrast ontstaat met de vloer. Wil je het nog gezelliger maken? Zet dat meubels van hout of riet op de zwarte vloer voor een warm contrast.

Kies je voor een laminaatvloer, dan kies je voor een vloer die intensief gebruikt kan worden zonder dat deze beschadigd raakt. Laminaat is erg betaalbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Let wel op de kwaliteit, want als de vloer eenmaal beschadigd is, dan kun je dit niet makkelijk repareren en moet je een deel van de vloer vervangen.

Zwarte tegelvloer

Een zwarte tegelvloer staat prachtig in de badkamer, het toilet of de keuken. Zwarte tegels kom je ook wel tegen in woonkamers en hallen, waar ze goed combineren met vloerverwarming. Je kunt kiezen voor moderne strakke zwarte tegels of zwarte tegels met een klassieke look.

Het is ook mogelijk om een patroon te laten leggen, zoals een Hongaarse punt tegel in zwart. Het grote voordeel van tegels is dat je ze makkelijk kunt schoonmaken en dat ze heel slijtvast zijn. Handig als je huisdieren hebt.

Tegels liggen wel muurvast op de grond, dus even snel een deel van de vloer vervangen is helaas niet zo eenvoudig.

Zwarte vloer in badkamer

Tips voor een zwarte vloer

Een zwarte vloer reflecteert geen licht. Het is dus belangrijk dat je een zwarte vloer combineert met lichte kleuren. Hieronder geven we je een aantal tips hoe je dit kunt doen:

  • Houd muren wit of verf ze in lichte kleuren.
  • Gebruik meubels van natuurlijke materialen, zoals riet, bamboe en linnen. Deze materialen zijn licht en combineren dus goed met een donkere vloer.
  • Kies voor lichte accessoires, zoals gordijnen, lampen, boekenplanken etc.
  • Een tafel van glas geeft ook een ruimtelijk gevoel en kan dus goed toegepast worden op een zwarte vloer.

Een zwarte vloer laten leggen door Certo

Durf jij het aan en kies je voor een stijlvolle zwarte vloer? Laat de vloer dan leggen door Certo. Wij geven garantie op alle vloeren die we leggen en werken alleen met eigen personeel. Dan weet je wie er over de vloer komt.

We hebben ruim 40 jaar ervaring met het leggen van vloeren, dus we hebben altijd een passende oplossing en een goed advies. Neem contact met ons op of kom langs om onze collectie zwarte vloeren te bekijken. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan voor jouw mooie nieuwe vloer.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Op zoek naar een zwarte vloer? Laat je informeren.

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken