Keukenvloer idee: 7 leuke vloeren voor inspiratie

Ga je verhuizen of verbouwen en weet je nog niet welke vloer je in de keuken wilt leggen? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken. De keuken is vaak een druk bezochte plek in je huis en daarom zijn niet alle vloeren geschikt als keukenvloer.

Een keukenvloer moet tegen een stootje kunnen, maar ook mooi zijn en passen bij de stijl van je huis. Om je te inspireren geven we je zeven keer een keukenvloer idee met verschillende vloeren, die allemaal zeer geschikt zijn om in de keuken gelegd te worden.

Waar voldoet een goede keukenvloer aan?

Een keuken is vaak een centrale plek in de woning. De ruimte wordt regelmatig bezocht om te koken en in grote keukens wordt zelfs gegeten. Een goede keukenvloer moet daarom niet alleen mooi, maar ook functioneel en praktisch zijn.

De vloer moet dus tegen een stootje kunnen en goed bestand zijn tegen slijtage. Op de keukenvloer wordt wel eens wat gemorst en het is dan ook belangrijk dat de vloer makkelijk te reinigen is. Voor maximale hygiëne zijn naadloze en waterafstotende vloeren het fijnst. Vet en vuil krijgt op deze vloeren geen kans, waardoor je vloer langer mooi blijft.

7x keukenvloer idee

Het valt niet mee om uit de vele verschillende soorten vloeren de beste vloer te kiezen voor je keuken. Ter inspiratie geven we je hieronder zeven keukenvloer ideeën.

1. Vinyl

Vinyl heeft veel eigenschappen die de vloer zeer geschikt maken als keukenvloer. Het kan naadloos gelegd worden, is makkelijk schoon te maken en in vele dessins verkrijgbaar.

Je kunt vinyl bijvoorbeeld krijgen met een houtlook of visgraat patroon, wat bijna niet te onderscheiden is van een echte houten vloer. Vinyl met betonlook past goed bij een moderne inrichting. Een ander leuk keukenvloer idee is om te kiezen voor vinyl met een tegelpatroon of een dessin met zwart-witte vlakken. Je creëert hiermee een speels of klassiek effect.

Vinyl kan kamerbreed gelegd worden, zodat je in de keuken dezelfde vloer hebt als in de woonkamer.

Vinyl vloer in keuken gelegd

2. Pvc

Pvc is een kunststof vloer die grotendeels dezelfde eigenschappen heeft als een vinyl vloer. Pvc houdt geen stof en vuil vast en is dus een hygiënische vloer. De vloer heeft weinig onderhoud nodig en is zeer slijtvast. Dat maakt pvc een perfecte keukenvloer.

Pvc is verkrijgbaar in vele kleuren en dessins. Kies bijvoorbeeld voor pvc met een betonlook voor een moderne uitstraling, of ga voor sfeervol met een mooie Hongaarse punt pvc-vloer. Pvc met een tegel look is geschikt als je de uitstraling van tegels wilt, maar dan met het comfort van pvc.

3. Laminaat

Een laminaatvloer is een goed keukenvloer idee als er een waterproof coating op zit. Dankzij deze coating is laminaat schoonmaken zo gebeurd, en dat is belangrijk voor de keuken. Laminaat stroken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, breedtes, kleuren en dessins.

Kies bijvoorbeeld voor breed laminaat met een natuurstenen look, of laminaat met een betonlook. Laminaat is ook verkrijgbaar in de trendy retro look met de print van authentieke tegels erop. Tot slot kun je laminaat bijvoorbeeld in een visgraat patroon leggen.

Keukenvloer van pvc

4. Marmoleum

Zoek je een duurzame keukenvloer? Dan is marmoleum de juiste vloer. Deze vloer is gemaakt van o.a. lijnzaadolie, dennenhars en kurk. Marmoleum is goed bestand tegen slijtage en krassen en gaat tot wel 40 jaar mee. De vloer is ook makkelijk schoon te maken.

Marmoleum is o.a. verkrijgbaar in beton- of marmerdesign. Marmoleum met een houtstructuur behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt tot slot een blokkenmotief creëren door twee kleuren click-marmoleum te combineren.

5. Tegels

Tegels zijn een logische keuze als je een nieuwe vloer in de keuken wilt leggen. Tegels zijn slijt- en krasvast, gaan zeer lang mee en zijn heel makkelijk schoon te maken. Een groot voordeel van tegels is dat ze in verschillende patronen gelegd kunnen worden.

Leg bijvoorbeeld houtlook tegels in halfsteenverband, kwartsteenverband of in visgraatmotief. Elk patroon geeft weer een totaal andere sfeer in de ruimte. En ben je de vloer na verloop van tijd zat, dan kun je de vloertegels in een andere kleur verven.

Keukenvloer idee zwart wit retro tegels

6. Natuursteen

Ga je voor top chique? Dan is een prachtige natuurstenen vloer in je keuken een echte eyecatcher. Natuursteen ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens oersterk, extreem duurzaam en waterbestendig. Vaak wordt gekozen voor een granieten, leistenen of marmeren vloer. De natuurstenen tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen in diverse patronen gelegd worden.

7. Betonvloer

Als je een betonvloer in je woonkamer laat leggen, dan wil je die misschien wel door laten lopen naar de keuken. Een betonvloer past bij elke keukenstijl, is onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Een geïmpregneerde betonvloer is vuil- en vochtwerend en dus ideaal voor de keuken.

Een betonvloer wordt gegoten en is dus niet zomaar te vervangen. Als alternatief kun je ook kiezen voor een betonlook vloer van laminaat, pvc of vinyl. Deze vloeren worden zwevend gelegd en kunnen makkelijker vervangen worden.

Laat je keukenvloer leggen door Certo

Wil je een mooie nieuwe keukenvloer, maar heb je geen tijd om deze zelf te leggen? Laat het dan doen door onze professionals.

Wij hebben ruim 40 jaar ervaring met het leggen van vloeren en kunnen je goed adviseren. We werken alleen met ons eigen personeel, zodat je vloer vlot gelegd kan worden. Daarbij zijn we CBW-erkend en VCA gecertificeerd, dus je vloer wordt gegarandeerd goed gelegd.

Kom bij ons langs in de showroom of vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je keukenvloer leggen door Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken