Alles over een pvc-vloer in de keuken

Van alle vloeren in huis krijgt de keukenvloer vaak het meest te verduren. De vloer moet bestand zijn tegen water, vuil en intensieve schoonmaakbeurten. Een pvc-vloer heeft veel eigenschappen die het geschikt maken als keukenvloer.

Een pvc-vloer in de keuken is namelijk makkelijk te reinigen en kan uitgerust worden met een antisliplaag. De vloer heeft nog veel meer kenmerken die perfect zijn voor in de keuken. Je leest hier welke dat zijn.

Eigenschappen van een goede keukenvloer

Een keukenvloer krijgt veel te verduren. Er wordt veel over gelopen en er valt regelmatig vocht en viezigheid op de vloer. Een goede keukenvloer heeft daarom de volgende eigenschappen:

Een pvc-vloer voldoet aan al deze eigenschappen en is bovendien comfortabel om op te lopen. Het combineert bovendien makkelijk met vloerverwarming.

Voor- en nadelen van een pvc-vloer in de keuken

Een pvc-vloer in de keuken heeft een aantal voor- en nadelen, zoals:

Voordelen

 • Makkelijk schoon te maken;
 • Comfortabele vloer waar je lang op kunt staan;
 • Lange levensduur;
 • Verkrijgbaar in veel kleuren en dessins.

Nadelen

 • Een pvc-vloer is niet milieuvriendelijk;
 • Ondanks de toplaag kan de vloer toch beschadigen.

Pvc-vloer keuken in visgraatmotief

Welk soort pvc-vloer is het beste voor in de keuken?

Pvc is een flexibel materiaal dat goede eigenschappen heeft als keukenvloer. Er zijn verschillende soorten pvc-vloeren, zoals klik-pvc, plak-pvc en loose-lay pvc. Niet alle vloeren zijn geschikt om in de keuken te leggen.

 • Klik-pvc is een vloer met een kliksysteem. Deze vloer heeft dus naden waar water tussen kan gaan zitten. De vloer kan daardoor opzwellen. Voor in de keuken kun je het beste kiezen voor klik-pvc zonder HDF onderkant.
 • Plak-pvc is de beste vloer voor de keuken. De vloer wordt vastgelijmd waarna er geen vloeistoffen in de vloer kunnen trekken. Voor plak-pvc is wel een vlakke en stabiele ondervloer nodig.
 • Loose-lay pvc wordt zwevend gelegd en is daarom alleen geschikt voor de keuken als de vloer extra goed vastgemaakt wordt. Als je zelf gaat leggen, is het heel belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen. Zo weet je zeker dat de vloer geschikt is voor de keuken.

Andere goede opties voor een keukenvloer

Een pvc-vloer in de keuken is natuurlijk niet de enige mogelijkheid voor een keukenvloer. Andere vloeren die geschikt zijn voor de keuken zijn:

 • Tegels. Tegelvloeren zijn duurzaam, kunnen makkelijk schoongemaakt worden en combineren uitstekend met vloerverwarming.
 • Vinyl. Vinyl vloeren hebben ongeveer dezelfde eigenschappen als een pvc-vloer en zijn dus duurzaam, makkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in vele kleuren en dessins.
 • Houten vloer. Een echte houten vloer is geschikt voor de keuken vanwege de duurzaamheid. Een gelakte of geoliede vloer kan dan ook prima in de keuken gelegd worden.
 • Natuursteen. Natuursteen is ideaal voor in de keuken, Het is waterdicht, zeer duurzaam, makkelijk schoon te maken en goed te combineren met vloerverwarming.
 • Laminaat. Laminaat is een goede en voordelige vloer voor in de keuken. Laminaat kan niet geschuurd worden, zoals hout, maar het is wel makkelijk schoon te maken. Bovendien zijn er tegenwoordig laminaat soorten die over vloerverwarming heen gelegd kunnen worden.

Keukenvloer van pvc

Pvc-vloer in de keuken zelf leggen of laten leggen?

Wanneer je een nieuwe pvc-vloer in de keuken wilt leggen, dan kun je dit zelf doen, of laten doen door een professional. Kies je voor klik-pvc, dan verloopt het legproces hetzelfde als bij laminaat leggen. Dat kun je dus meestal wel zelf doen.

Kies je voor plak-pvc of het zwevend leggen van pvc-planken, dan kan het beter zijn om de pvc-vloer te laten leggen. Voor plak-pvc moet de ondervloer vaak bewerkt worden en zwevend-pvc moet extra gefixeerd worden. Laten leggen geeft dan gegarandeerd het mooiste resultaat.

Laat jouw keuken stralen met een vloer van Certo

Bij Certo worden we altijd enthousiast van een mooi gelegde vloer en wij gaan dan ook graag voor jou aan de slag. We leggen al meer dan 40 jaar op professionele wijze vloeren met ons eigen personeel. Hierbij gebruiken wij de beste vloeren voor het mooiste resultaat.

Wil je graag een nieuwe pvc-vloer in de keuken laten leggen? Wij kunnen het hele traject, van begin tot eind, verzorgen en je krijg gegarandeerd het mooiste resultaat. We zijn bovendien CBW erkend en VCA gecertificeerd. Zo ben je verzekerd van een schitterende keukenvloer.

Meer weten? Bekijk een aantal veelgesteld vragen over pvc of vraag direct een offerte op om je vloer door Certo te laten leggen.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je vloer leggen door Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken