Doe inspiratie op voor je nieuwe wc vloer

Met een nieuwe wc vloer geef je het toilet een eigen karakter. De wc is namelijk een ruimte waar je veel creativiteit in kwijt kunt. Ondanks het kleine vloeroppervlak kun je zo de wc een geheel eigen stijl geven.

De vloer speelt hierbij een belangrijke rol en is vaak sfeerbepalend. Sluit je aan bij de stijl van de rest van het huis, school, kantoor of bedrijfspand? Of kies je voor een opvallende vloer waarmee het toilet een eigen karakter krijgt? In dit artikel geven we je tips en ideeën om inspiratie op te doen voor de wc vloer.

Eigenschappen goede wc vloer

Niet elke vloer is geschikt als wc vloer. De omstandigheden in een toilet stellen bepaalde eisen aan de vloer.

Een goede wc vloer heeft de volgende eigenschappen:

  • Volledig gesloten oppervlak met zo min mogelijk voegen en naden, zodat geuroverlast tot het verleden behoort.
  • Bestand tegen de constante inwerking van urine, water en schoonmaakmiddelen.
  • Makkelijk schoon te maken en te onderhouden.
  • Eventueel voorzien van een antislip toplaag, zodat de vloer ook stroef blijft als deze nat is.

Kies je voor vloerverwarming in het toilet, dan zal de vloer daarvoor geschikt moeten zijn. Vloertegels zijn dan vaak de beste oplossing. Maar er zijn ook andere vloeren die goed in de wc gelegd kunnen worden.

De 5 beste vloeren voor in het toilet

Er zijn duizenden vloeren te koop en daaruit de juiste vloer kiezen valt niet mee. En dat is zeker het geval voor een toilet, omdat de vloer daar aan verschillende eisen moet voldoen. We benoemen hieronder 5 vloeren die wat ons betreft zeer geschikt zijn als wc vloer.

1. Tegels

Tegels zijn populair en worden vaak gekozen als vloer voor in het toilet. Een tegelvloer neemt geen vocht op en is makkelijk schoon te maken. Bovendien zijn ook de meeste tegelvloeren zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Een keramische tegel is hiervoor bijzonder goed geschikt, omdat deze de warmte ook goed geleidt bij lage temperaturen.

Tegels kunnen in een patroon gelegd worden zodat een originele vloer ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan een retro patroon of Portugese patroontegels die zorgen voor extra sfeer in het toilet. Met patroontegels creëer je gemakkelijk een speelse look met een unieke uitstraling.

Tegels met retro patroon als wc vloer

2. Pvc

Een pvc-vloer is heel geschikt als wc vloer. Pvc is bestand tegen vocht en trekt niet krom. Door deze eigenschap kun je een pvc-vloer laten leggen in de wc maar ook in de keuken. Het grote voordeel van pvc is dat het in alle soorten en maten beschikbaar is. Met pvc in houtlook of tegel look krijg je het uiterlijk van een houten vloer of tegelvloer, met het comfort en gemak van pvc.

3. Laminaat

Laminaat is ook geschikt om in de wc te leggen. Kies echter wel voor waterbestendig laminaat met een speciale coating, zodat vocht niet in de vloer kan trekken. Laminaat is verkrijgbaar in veel kleuren en dessins, zoals een houtdecor of steenlook.

Laminaat schoonmaken is heel eenvoudig en kost weinig tijd. Vaak is stofzuigen en dweilen voldoende. Laminaat is bovendien voordelig en makkelijk te leggen. Of je nu kiest voor laminaat tegels of planken. Het is een prima keuze voor het toilet.

Laminaatvloer in het toilet

4. Vinyl

Vinyl heeft een levensduur die vergelijkbaar is met de levensduur van een pvc-vloer. Vinyl is waterdicht en heel makkelijk schoon te maken en te houden. Het is verkrijgbaar in veel kleuren, met leuke prints en patronen. Wat dacht je bijvoorbeeld van vinyl met betonlook of vinyl met een tegelpatroon? Met vinyl kun je alle kanten op.

5. Hout

Als je een houten vloer in je toilet wilt leggen, dan moet je er rekening mee houden dat hout een natuurproduct is. Dat houdt in dat het vocht opneemt, krimpt en uitzet. Leg je deze vloer in het toilet, dan heeft de vloer in verband met hygiëne een extra behandeling nodig. Door de vloer in het toilet meerdere keren te behandelen met een lak, wordt deze langduriger en beter beschermd.

Een houten vloer is minder makkelijk schoon te maken dan een pvc-vloer en vraagt extra onderhoud. Met een gladde laklaag is een houten vloer makkelijker schoon te maken en beter bestand tegen water. Zo heb je nog meer plezier van die mooie visgraat parketvloer in je wc.

Houten toiletvloer

Laat je nieuwe vloer leggen door Certo

Certo kan de nieuwe wc vloer netjes voor je leggen, zodat jij er geen omkijken naar hebt. Zo kunnen we de vloer eventueel mooi over laten lopen naar andere ruimtes, zoals de hal of woonkamer. Meer weten over ons assortiment en onze prijzen? Neem dan gerust contact met ons op.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je vloer leggen door Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken