5 meest trendy kleuren voor pvc-vloeren

Pvc-vloeren zijn populair. Het feit dat pvc-vloeren in veel trendy kleuren en dessins geleverd kunnen worden, is een van de redenen waarom deze vloer zo populair is. Pvc neemt namelijk moeiteloos het uiterlijk aan van steen, beton of hout.

Een pvc-vloer past dus bij alle woontrends, van klassiek to modern en van landelijk tot Scandinavisch. Lees hier wat pvc zo speciaal maakt en in welke trendy kleuren deze vloer verkrijgbaar is.

Waarom kiezen voor een pvc vloer?

Steeds meer mensen kiezen voor een pvc-vloer in hun woning, winkel of kantoor. Pvc is veelzijdig en kan op veel plaatsen gelegd worden. Daarnaast heeft dit type vloer de volgende voordelen:

  • Lange levensduur
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zoals houtlook pvc-vloeren
  • Geluiddempend, ook geschikt voor appartementen
  • Makkelijk schoon te maken
  • Geschikt voor keuken, toilet en badkamer
  • Comfortabel
  • Combineert goed met vloerverwarming

De veelzijdige pvc-vloer is bovendien verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Zo is er voor elk budget een mooie pvc-vloer.

Trendy pvc-vloeren kleuren

Pvc-vloeren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en dessins. De vloeren sluiten hierdoor perfect aan bij elke woontrend en zijn een goed alternatief voor echte houten vloeren, tegelvloeren en andere harde vloeren. Hieronder staat een overzicht van de populairste kleuren en dessins.

1. Lichte pvc-vloeren

Lichte pvc-vloeren passen perfect bij de laatste woontrends, zoals de Scandinavische woonstijl. Een lichte vloer is fris, licht en laat de ruimte groter lijken. Een lichte pvc-vloer heeft een natuurlijke en rustige uitstraling en combineert gemakkelijk met moderne meubels in allerlei kleuren.

Pvc-vloeren kleuren

Witte pvc-vloeren

Met witte pvc-vloeren geeft je je huis een neutrale sfeer. De vloer heeft bovendien een chique uitstraling. Kies voor een witte pvc-vloer met betonlook voor een industrieel tintje of creëer een sobere landelijke sfeer met een witte pvc-vloer met houtlook.

Grijs pvc

Grijs pvc met een betonlook lijkt sprekend op een echte betonnen vloer. Totdat je erop stapt, want dan voel je het fijne comfort van het zachte pvc. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mooie grijs eiken pvc-vloer. Grijze pvc-vloeren sluiten heel goed aan bij een industriële of minimalistische stijl.

2. Donkere pvc-vloeren

Een donkere pvc-vloer zorgt meteen voor een luxe uitstraling. Het is wel een beetje gewaagd, maar het kan heel mooi uitpakken. Laat een donkere vloer contrasteren met heldere kleuren in je meubels, muren, plafond of raamdecoratie. Het contrast zorgt voor een boeiend interieur.

Zwarte pvc-vloeren

Zwarte pvc-vloeren zijn praktisch en ze ogen heel chique. Dat maakt deze vloeren perfect voor in de badkamer of de keuken. Door de donkere vloer krijgen deze ruimtes een warme en moderne uitstraling.

3. Betonlook pvc

Betonlook pvc-vloeren zijn trendy en combineren de robuuste uitstraling van beton met het zachte loopcomfort van pvc. Een vloer met betonlook past uitstekend in een trendy industrieel interieur, maar kan met wat fantasie ook goed gebruikt worden in een landelijk interieur.

Betonlook vloer in keuken

4. Houtlook pvc

Houtlook pvc is een pvc-vloer die de uitstraling heeft van een echte houten vloer. Pvc vraagt echter veel minder onderhoud dan een houten vloer en biedt bovendien meer loopcomfort.

Kies voor een pvc-vloer met de warme uitstraling van een laminaatvloer of ga voor een frisse witte pvc-vloer met houtlook.

Eiken pvc-vloeren

Vind je de uitstraling van een eiken vloer mooi, maar wil je graag een onderhoudsarme vloer? Dan zijn eiken pvc-vloeren iets voor jou. Vloeren met een eiken design zijn heel populair en zorgen voor een sfeervolle uitstraling in je huis.

5. Vinyl pvc-vloeren

Vinyl pvc-vloeren zijn kunststof vloeren die iets dikker zijn dan gewone pvc-vloeren. Vinyl is ook soepeler en zachter dan pvc, waardoor je afdrukken in de vloer langer blijft zien. Vinyl kan kamerbreed en naadloos gelegd worden. Dat geeft de vloer een strakke uitstraling die past bij een minimalistisch interieur.

Legpatronen pvc

Pvc vloeren zijn meestal opgebouwd uit pvc-tegels, planken of stroken. Je kunt ze in verschillende patronen laten leggen. De stijl van de vloer wordt bepaald door het legpatroon. Er zijn vier populaire legpatronen die het uiterlijk van de vloer bepalen.

Recht

Bij een recht legpatroon worden de vloerdelen met de lange kanten recht tegen elkaar aan gelegd zodat de vloer oogt als een echte houten vloer. Dit legpatroon is eenvoudig en kan snel gelegd worden.

Visgraat

Het visgraat patroon is enorm populair. Bij dit legpatroon worden de planken loodrecht op elkaar gelegd met trapsgewijze groeven. Zo ontstaat het patroon. Een visgraat is een mooi maar bewerkelijk patroon en kost dus ook wat meer om te leggen.

visgraat PVC

Walvisgraat

Het walvisgraatpatroon is hetzelfde als een visgraatpatroon, maar dan breder, langer en groter. Het walvisgraat patroon wordt gelegd met bredere planken waardoor het patroon wat rustiger oogt dan een visgraat.

Hongaarse punt

Dit is een klassiek legpatroon dat lijkt op het visgraatpatroon. Bij de Hongaarse punt worden de vloerdelen in een zigzagpatroon gelegd, dat eindigt in een punt. De vloerdelen liggen in een V-vorm en dat geeft de vloer een chique uiterlijk.

Hongaarse Punt Vloer - Visgraat PVC vloer

Laat je pvc vloer leggen door Certo

Ben je ook enthousiast over een pvc-vloer? En ben je op zoek naar nieuwe vloerbedekking? Laat je pvc-vloer dan leggen door Certo. We hebben ruim 40 jaar professionele ervaring met het leggen van vloeren.

We werken alleen met eigen personeel, waardoor je vloer zó is gelegd. Je krijgt ook altijd garantie op je vloer. Meer weten? Neem dan contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan. Of bekijk eerst nog even de veelgestelde vragen over pvc.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je pvc-vloer leggen

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken