Wat kost een pvc-vloer met en zonder leggen?

De pvc-vloer is populair en veel mensen kiezen tegenwoordig voor dit type vloer. Je wilt vooraf natuurlijk weten wat zo’n vloer kost als je het in de woonkamer, badkamer, slaapkamer of kantoor laat leggen. Over het algemeen is pvc goedkoper dan bijvoorbeeld een houten parketvloer of een tegelvloer.

In deze gids leggen geven we antwoord op de vraag “Wat kost een pvc-vloer?” waarbij we rekening houden met alle verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. Bij het leggen van een pvc-vloer zijn er namelijk verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. Pvc kan niet altijd zomaar overal gelegd worden, dus het is verstandig om een vloerenspecialist in te schakelen.

De voordelen van een pvc-vloer

Pvc is ontzettend veelzijdig en verkrijgbaar in veel kleuren en prints. Je kunt deze vloerbedekking altijd wel laten passen bij je interieur. Als je een nieuwe vloer zoekt, dan is pvc dus zeker een overweging waard. Deze vloeren hebben namelijk de volgende voordelen:

  • Lange levensduur (15-30 jaar, afhankelijk van de kwaliteit)
  • Geluiddempend
  • Makkelijk te onderhouden
  • Geschikt voor de vloerverwarming
  • Verkrijgbaar in betonlook, houtlook, tegellook enz.

Wil je meer weten over pvc-vloeren? Bekijk dan ons artikel met de veelgestelde vragen over pvc.

Bij de aankoop van een pvc-vloer speelt de prijs natuurlijk een belangrijke rol. Pvc is niet duur, maar als je het leggen uitbesteedt, moet je wel rekening houden met extra kosten voor bijvoorbeeld de egalisatie van de ondervloer en de legkosten.

Wat kost een pvc-vloer in de keuken?

Wat kost een pvc-vloer per m²?

Je kunt een vloer van pvc soms zelf leggen. Je betaalt dan alleen voor de vloer en ondervloer. Meestal is het een goed idee om de vloer te laten leggen door professionals. Bijvoorbeeld als egalisatie van de ondervloer nodig is, of als het pvc in een bepaald patroon gelegd wordt.

De kosten van een pvc-vloer zijn afhankelijk van het type vloer, het merk en het legpatroon. Pvc dat in een Hongaarse punt patroon wordt gelegd en visgraat pvc-vloeren kosten meer dan pvc dat recht gelegd wordt.

Soms is de prijs inclusief leggen en egaliseren, maar er zijn ook vloerenleggers die de arbeidskosten apart berekenen. Let hier dus op als je op zoek gaat naar een vloerenspecialist.

Hieronder zie je wat de kosten om pvc-vloeren te installeren, inclusief en exclusief legkosten.

Type pvc-vloer Prijs/m² incl. leggen Prijs/m² excl. leggen
Klik pvc € 20 – € 65 € 18 – € 50
Loose Lay pvc € 35 – € 40 (excl. egalisatie) € 30 – € 36
Plak pvc € 35 – € 45 € 10 – € 45

Wat kost een ondervloer per m²?

De prijs van een ondervloer is afhankelijk van het type ondervloer dat nodig is. Voor plak pvc is een egale, vlakke ondervloer nodig. Klik pvc en loose lay pvc kunnen op ondervloerplaten gelegd worden, zoals OSB of multiplex.

Een losse ondervloer zonder leggen kost ongeveer tussen de € 2 en € 12 per vierkante meter, afhankelijk van het type ondervloer. Voor het laten leggen van een ondervloer kun je rekenen op een bedrag tussen de € 40 en € 60 per uur.

De kosten voor het leggen van een ondervloer per m² vind je in onderstaande tabel:

Materiaal ondervloer Prijs per vierkante meter (incl. leggen)
OSB platen € 15 – € 25
Hoogwaardige ondervloer platen € 10 – € 30
Beton € 18 – € 36
Multiplex € 15 – € 30

Wat kost een vloer egaliseren per m²?

Voordat je plak pvc kunt gaan leggen, is het nodig om de vloer te egaliseren. Een verlijmde pvc-vloer is vrij dun, dus de ondergrond moet volledig vlak, schoon en stofvrij zijn. In onderstaande tabel zie je wat het kost om verschillende ondervloeren te egaliseren, zodat er plak pvc overheen gelegd kan worden.

Type ondervloer Egalisatie prijs/m²
Cementdekvloer €12,50
Anhydrietdekvloer € 14
Tegelvloer € 18
Houten vloer € 45

Vloer egaliseren

Wat kost het leggen van een pvc-vloer per m²?

Als je de vloer laat leggen door een vloerenspecialist, dan betaal je niet alleen een prijs voor de vloer, maar ook een bedrag voor het leggen van de vloer. Daar staat tegenover dat je vloer op deskundige wijze wordt gelegd, met een professionele finish.

De legkosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

  • Ervaring van de vloerenlegger;
  • Het type vloer (klik of plak pvc);
  • De legwijze (patroon of geen patroon);
  • De afmetingen en vorm van de ruimte.

In onderstaande tabel staan de gemiddelde legkosten per m². Dit zijn alleen de kosten voor het leggen van de vloer, dus zonder eventuele egalisatiekosten voor de ondervloer.

Type pvc vloer en legwijze Legkosten per m²
Plak pvc € 14
Plak pvc, patroon (Hongaarse punt, visgraat) € 23
Klik pvc € 12
Klik pvc patroon (Hongaarse punt, visgraat) € 25
Loose lay pvc € 10

Wat kost een pvc-vloer?

De kosten voor het leggen van een pvc-vloer zijn afhankelijk van het type vloer, de ondervloer, de legkosten, de kosten van egalisatie van de ondervloer (bij plak pvc).

Voorbeeld kostenberekening pvc laten leggen

Je hebt een woonkamer van 35 m² met een houten ondervloer waar je een plak pvc-vloer laat leggen. De vloer wordt in een Hongaarse punt patroon gelegd. De kosten zijn dan als volgt opgebouwd:

Omschrijving Kosten
Plak PVC, 35 m², goede kwaliteit € 1.400
Egalisatie houten ondervloer € 1.575
Ondervloer € 700
Legkosten Hongaarse punt patroon € 805
Totaal € 4.405

Pvc-vloer laten leggen door Certo

Kies jij ook voor een praktische en mooie pvc-vloer? Certo kan alle soorten pvc-vloeren voor je leggen in alle mogelijke patronen. Wij zijn een professioneel bedrijf met veel ervaring. Met ons eigen personeel gaan we aan de slag om jouw droomvloer te leggen.

Met de garanties van een CBW erkenning en een VCA certificering kun je bij ons rekenen op het mooiste resultaat. Neem contact met ons op voor een offerte om je nieuwe pvc-vloer te laten leggen door Certo.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je nieuwe pvc vloer leggen door Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken