6 laminaat kleuren voor een mooi interieur

Het is zover: je gaat verhuizen en in je nieuwe huis ligt een oude, versleten vloer. Die gaat er dus uit, en je hebt al besloten dat er een mooie nieuwe laminaatvloer in komt. Laminaat is tenslotte heel betaalbaar, zeker als je gebruik maakt van laminaat aanbiedingen.

Je moet hiervoor echter een moeilijke keuze maken: “Welke kleur laminaat?”. Je wilt natuurlijk wel dat je interieur mooi en gezellig wordt. We laten hier zien wat de laminaat kleuren van nu zijn en hoe je ze kunt combineren met de rest van je interieur.

Wit laminaat

Een witte laminaatvloer is een lichte vloer die er in één klap voor zorgt dat je kamer groter en lichter oogt. Wit laminaat is verkrijgbaar als licht laminaat of als laminaatvloer met een white wash effect. Lichte vloeren combineren heel mooi met lichte tinten en natuurtinten in je interieur. Een mooi voorbeeld hiervan is een Scandinavisch interieur.

Vind je een witte vloer iets te licht? Zorg dan voor meer sfeer met mooie warme en donkere tinten en kies voor meubels van hout, leer of metaal. Wist je dat een witte laminaatvloer ook in een visgraatpatroon gelegd kan worden? Dat geeft een luxe uitstraling aan je interieur.

Witte laminaat vloer

Zwart laminaat

Zwart laminaat is uiteraard een van de donkerste laminaat kleuren. Het is echter super praktisch, omdat je niet elk vlekje ziet. Je hoeft donker laminaat dus niet zo vaak schoon te maken als een witte vloer. Een zwarte vloer past heel mooi bij een minimalistisch interieur.

Het is wel een donkere vloer, dus het is aan te raden om voor de meubels en de muren lichte, heldere kleuren te kiezen. Wil je juist een warm interieur? Combineer dan een zwarte vloer met warme kleuren, gouden tinten en houten meubels.

Bruine laminaatvloer

Een bruine laminaatvloer is laminaat met een patroon van verschillende houtsoorten. De vloer kan lichte kleurverschillen vertonen. Eiken is de meest voorkomende kleur.

Kies je voor een bruine vloer, dan kun je deze mooi combineren met natuurtinten zoals beige, lichtgrijs en lichtbruin. Je kunt ook een muur in een mooie pasteltint verven of een lichte kleur behang gebruiken. Voor meer sfeer kies je voor houten accessoires, zoals lampen en fotolijstjes.

Bruine vloer als laminaat kleuren in slaapkamer

Natuurlijke tinten

Laminaat is vaak verkrijgbaar in natuurlijke laminaat kleuren zoals lichtbruin, bruin, grijs of beige. Lichte, neutrale tinten laten een ruimte groter lijken. Laminaat in natuurlijke tinten past in bijna elk interieur, zoals het Scandinavische interieur. De vloer is overigens ook verkrijgbaar in speciale versies die geschikt zijn voor vloerverwarming.

Een laminaatvloer in natuurlijke tinten kan uiteraard ook in een luxe visgraat patroon gelegd worden. Dit combineert mooi met warme pasteltinten zoals oudroze en luxe stoffen waaronder fluweel. De kamer krijgt dan een warme en luxe uitstraling.

Betonlook laminaat

Betonlook laminaat is een van de populairste laminaat kleuren. Het is een budgetvriendelijk alternatief voor een echte betonvloer en een goede oplossing als een betonvloer niet mogelijk is in jouw woning door een houten ondervloer. Beton is lichtgrijs en dat is een vrij koele kleur voor een vloer. Het past goed bij een industrieel interieur of een minimalistische stijl.

Voor meer sfeer gebruik je warme kleuren, zoals cognac of bordeauxrood. Je kunt ook gebruik maken van natuurlijke materialen zoals riet, suède, leer en metaal als tegenhanger voor het koele uiterlijk van beton.

Vinyl laminaat

Vinyl laminaat is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking die is opgebouwd uit meerdere lagen. De vloer voelt daardoor heerlijk comfortabel aan en is verkrijgbaar in verschillende laminaat kleuren. De laminaatsoort is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en heeft vaak een houtlookprint in een natuurlijke tint.

Vinyl laminaat is veelzijdig en past in veel verschillende interieurs. De vloer heeft een warme uitstraling en combineert mooi met moderne meubels. Laat je de vloer in een visgraat of walvisgraat patroon leggen, dan ontstaat een vloer die prachtig is voor een klassiek interieur of een huis uit de jaren dertig.

Hout- en natuursteen look vinyl - harde vloeren

Voordelen van een laminaatvloer

Laminaat heeft veel voordelen. Het belangrijkste is misschien wel dat je de meeste laminaatsoorten makkelijk zelf kunt leggen. Andere voordelen van een laminaatvloer zijn:

  • Het uiterlijk van een houten vloer.
  • Onderhoudsvriendelijk.
  • Sterk.
  • Geschikt voor elke ruimte.
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
  • Ruime keuze in laminaat kleuren.

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, dan is een laminaat vloer heel geschikt. Je kunt deze zelf leggen of het uitbesteden aan Certo.

Laat je laminaatvloer leggen door Certo

Een laminaat vloer kun je vaak zelf leggen, maar als je zeker wilt weten dat het netjes gebeurt, schakel dan Certo in. Welke kleur of soort laminaat je ook kiest, Certo kan jouw vloer leggen.

Wat dacht je van een vloer in mooi visgraat patroon? Onze ervaren vloerenleggers weten er wel raad mee. Je krijgt altijd garantie op je vloer zodat je bij ons verzekerd bent van een mooi resultaat. Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je laminaat vloer leggen door professionals

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken