Industriële vloer – hoogwaardige kwaliteit

Met een nieuwe industriële vloer in je bedrijfshal voldoe je aan de nieuwste eisen op het gebied van Arbo, veiligheid en hygiëne. In veel bedrijfshallen speelt de vloer elke dag weer een belangrijke rol bij de voortgang van de dagelijkse bedrijfsprocessen.

Een vloer die in slechte staat verkeert, kan vloeistof lekken naar de ondergrond. Bij scheuren of loszittende delen in de vloer kunnen ervoor zorgen dat medewerkers vallen en zich bezeren.

Zorg dus dat de vloer in jouw productiehal of bedrijf er goed bij ligt. Laat voor de opening van je bedrijf of fabriek een goede vloer leggen. Of vernieuw je vloer, want de bedrijfsprocessen worden dan nauwelijks onderbroken. Wij zorgen voor een vloer die weer jarenlang mee gaat.

In deze post lees je welke industriële vloeren er zijn en waarvoor ze geschikt zijn.

Wat is een industriële vloer?

Een industriële vloer is een vloer die speciaal is ontwikkeld voor een industriële omgeving waar hoge of extreme eisen worden gesteld. Zo moet de vloer in een garage bijvoorbeeld bestand zijn tegen hitte, zuren en chemicaliën. Een vloer in een bakkerij moet ook bestand zijn tegen extreme belasting door grote machines, hete ovens en andere apparaten.

Een industriële vloer is vloeistofdicht (naadloze vloer) en voldoet daarmee aan de HACCP-eisen. De vloer moet ook stroef zijn en geen hellingen hebben, zodat voldaan wordt aan het Arbobesluit. Daarnaast is de vloer stofvrij, zodat een gezond werkklimaat voor medewerkers wordt bevorderd.

Zoals je merkt worden er aan industrievloeren hoge eisen gesteld. Het zijn daardoor sterke vloeren die een lange levensduur hebben.

Industriële vloer in fabriek

Eigenschappen van industriële vloeren

Er zijn verschillende soorten industrievloeren verkrijgbaar. Er is altijd wel een industrievloer te vinden die heel goed aansluit bij de eisen die in jouw branche worden gesteld. Welke soort vloer je ook kiest, de vloer heeft altijd de volgende eigenschappen:

  • Snel belastbaar – Een industrievloer kan snel gelegd worden en is snel weer belastbaar. Zo hoeft het bedrijfsproces slechts kort onderbroken te worden voor de plaatsing van de nieuwe vloer.
  • Duurzaam – Bedrijfsvloeren kunnen tegen een stootje. Daardoor zijn ze duurzaam en gaan ze jarenlang mee.
  • Antislip – De veiligheid van medewerkers staat voorop. Een goede bedrijfsvloer is daarom vlak, heeft geen helling, is stroef en stabiel. Zo glijdt er niemand uit en voldoe je aan de eisen uit het Arbobesluit.
  • Naadloos – Een naadloze vloer is zeer hygiënisch en makkelijk schoon te houden. Bovendien voldoet zo’n vloer aan de HACCP-eisen.
  • Zuurbestendig – Een bedrijfsvloer is bestand tegen bijtende stoffen, olie, zuren en andere vloeistoffen.
  • Zwaar belastbaar – Een industriële vloer is bestand tegen zware belasting en intensief gebruik.
  • Krasbestendig – Op een bedrijfsvloer kunnen gemakkelijk krassen ontstaan door bijvoorbeeld het verschuiven van machines. Een industriële vloer moet bestand zijn tegen krassen. Mochten ze toch ontstaan kunnen ze makkelijk gerepareerd worden.
  • Leverbaar in diverse kleuren – Bedrijfsvloeren kunnen in alle kleuren geleverd worden. Zo sluit het mooi aan bij de identiteit van je bedrijf.
  • Onderhoudsvrij – De industrievloer vraagt weinig onderhoud en is gemakkelijk schoon te houden.
  • Betaalbaar – In bedrijfshallen liggen vaak vele vierkante meters vloer. Industriële vloeren zijn betaalbaar, omdat er bij het leggen van grote oppervlakken vaak lagere prijzen per meter berekend worden.
  • Geschikt voor vloerverwarming – Als jouw bedrijf gebruik maakt van vloerverwarming, dan is het belangrijk dat de vloer in combinatie met vloerverwarming gelegd kan worden. Dat geldt namelijk niet voor alle vloeren

Beste industriële vloeren

Als jouw bedrijfshal toe is aan een nieuwe vloer? Dan vraag je je natuurlijk meteen af welke vloer dat dan moet worden. Er zijn verschillende vloeren die geschikt zijn voor toepassing in bedrijfsruimtes en de industrie.

We lichten hieronder een aantal vloeren toe die gebruikt worden als industrievloer.

Pvc tegels

Pvc-tegels zijn geschikt als industrievloer voor garages, magazijnen, werkplaatsen en productiehallen. De tegels kunnen snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd en zijn vloeistofdicht. Ze kunnen zelfs over een bestaande tegelvloer heen gelegd worden.

Er is geen lijm nodig, waardoor de vloer snel kan worden gelegd en je bedrijf maar kort stil komt te liggen.

De eigenschappen van pvc sluiten perfect aan bij de eisen van de industrie. Pvc is namelijk:

  • Bestand tegen zware belasting;
  • Zeer stoot- en slijtvast;
  • Bestand tegen olie, vetten, smeermiddelen en andere chemicaliën;
  • Makkelijk schoon te maken;
  • Geluiddempend;
  • Scheurbestendig.

De tegels zijn relatief goedkoop en verkrijgbaar in allerlei kleuren. Ze kunnen ook makkelijk per stuk vervangen worden. Bij schade aan de vloer hoeft dan maar een klein gedeelte van de vloer vervangen te worden.

Troffelvloer

Een troffelvloer is een vloeistofdichte vloer die bestaat uit een combinatie van kunsthars en grind. Hierdoor is de vloer zeer duurzaam, hygiënisch, praktisch en bestand tegen zware belasting.

Troffelvloeren vormen een slechte voedingsbodem voor bacteriën en schimmels en dat maakt de vloer extra hygiënisch. De vloer is bovendien bestand tegen zware reinigingsmiddelen en hoge temperaturen.

Het zal je dus niet verbazen dat we dit type vloer vaak tegenkomen in de voedingsmiddelenindustrie en horeca, maar ook in stallen en sanitaire ruimtes. Deze vloer kan namelijk onder afschot worden gelegd, wat zorgt voor een goede waterafvoer.

Industriële vloer in melkfabriek

ESD vloer

ESD staat voor Electro Static Discharge. Een ESD vloer is een vloer die statische elektriciteit gecontroleerd kan wegvoeren. Daarom wordt dit ook wel een antistatische vloer genoemd.

Deze vloer is geschikt voor ruimtes waar wordt gewerkt met elektrische apparatuur. De vloer zorgt dat medewerkers geen gevaarlijke schokken krijgen en dat apparatuur niet gestoord wordt door statische elektriciteit.

Een ESD-vloer is zeer geschikt in werkplaatsen, productiecentra, fabriekshallen, ziekenhuizen en laboratoria.

Betonvloer

Betonvloeren zijn functioneel, betaalbaar en een veelgebruikte vloer in de industrie. Betonvloeren zijn duurzaam en goed bestand tegen constante druk van bijvoorbeeld zware machines.

Een betonnen vloer kan voorzien worden van een vloeistofdichte coating waardoor de vloer ook geschikt is voor bijvoorbeeld bierbrouwerijen, showrooms en magazijnen.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn moderne, onderhoudsarme en sterke industriële vloeren. Duurzame epoxy gietvloeren zijn bestand tegen intensieve belasting zoals zware machines en chemicaliën.

Gietvloeren zijn slijtvast, vloeistofdicht en naadloos, zodat voldaan kan worden aan alle hygiëne-eisen die gelden in de industrie.

Een epoxyvloer is ook nog eens leverbaar in alle mogelijke kleuren en kan helemaal op maat worden afgewerkt met bijvoorbeeld een bedrijfslogo. Houd er wel rekening mee dat een gietvloer pas na enkele dagen volledig belast mag worden.

5 punten om op te letten bij het kiezen van de juiste industriële vloer

Hoe kies je de juiste industriële vloer? Hier zijn 5 punten om op te letten:

1. Materiaal

Het materiaal van de vloer is bepalend voor de kostprijs van de vloer. Daarnaast bepaalt het materiaal ook of de vloer geschikt is voor jouw bedrijfshal en het productieproces.

2. Oppervlakte

Door de vaak grote oppervlakte van de vloer is een industriële vloer voordelig. Bij grote oppervlakten van meer dan 50 m² kun je namelijk profiteren van een korting op de prijs per vierkante meter.

3. Prijs

De prijs van een industriële vloer wordt bepaald door:

  • Type vloer;
  • Vloeroppervlak;
  • Materiaal;
  • Voorbereidingskosten;
  • Extra opties en maatwerk.

4. Kleur

Industrievloeren zijn in alle kleuren leverbaar. Het is ook mogelijk om pictogrammen, bedrijfslogo’s, looproutes en pijlen of afbeeldingen in het vloeroppervlak te maken.

Industriële vloer

5. Droogtijd

De droogtijd kan sterk verschillen per vloer. Zo heeft een gietvloer 2-3 dagen nodig om volledig uit te harden, terwijl een betonvloer soms wel 4 weken nodig heeft om te drogen.

Informeer vooraf naar een eventuele droogtijd van de vloer, zodat je weet hoe lang de ruimte niet gebruikt kan worden.

Industriële vloer laten leggen door Certo

Certo heeft ruime ervaring met de installatie van industriële vloeren. We helpen je dan ook graag aan een nieuwe vloer in je bedrijfshal, ziekenhuis, laboratorium of bedrijfsruimte.

Ons vaste team van medewerkers heeft meer dan 40 jaar ervaring met het leggen van vloeren en je krijgt volledige garantie op de vloer.

Industriële vloer op maat? Neem contact op of vraag nu een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Industriële vloer op maat?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken