Retro vinyl vloer voor een prachtige vintage look

De vintage look van de jaren vijftig en zestig is weer helemaal terug. In steeds meer interieurs wordt er weer gekozen voor deze stijl, vaak in combinatie met moderne meubels en accessoires. Bij zo’n trendy stijl hoort natuurlijk ook een passende vloer.

Misschien denk je bij deze stijl aan sisal vloerbedekking of kokos tapijt. Maar wat dacht je van een retro vinyl vloer? Die biedt verrassend veel mogelijkheden voor deze interieurtrend. Ben jij op zoek naar een vinyl vloer voor een vintage look? Lees dan verder in deze gids om leuke ideeën op te doen.

Vintage interieur trend

De vintage interieur trend is al een poosje aan de gang. Retro-interieurs ademen de sfeer van de jaren vijftig en zestig uit. De vintage interieur trend neemt nog steeds toe aan populariteit. De sfeer ontstaat door het behang, meubels en accessoires op elkaar af te stemmen.

De trend herken je vooral aan:

 • Opvallende kleuren zoals oranje, groen, bruin en geel
 • Grafische prints
 • Oude, karakteristieke houten meubels met ronde vormen
 • Accessoires met gebogen vormen

Natuurlijk hoort daar ook een passende vloer bij om de sfeer compleet te maken. Een vinyl vloer zal misschien niet meteen in je opkomen. En dat is jammer, want vinyl sluit perfect aan bij deze interieurtrend.

patroon voor een retro vinyl vloer

Charme van een retro vinyl vloer

Je herkent een retro-interieur aan de typische designs met bloemetjesmotieven, ronde vormen en felle kleuren. Daar past een retro vinyl vloer uitstekend bij. Het materiaal combineert namelijk een charmante uitstraling met de sterke punten van vinyl. Zo sluit je vloer mooi aan bij de rest van je interieur.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een vloer met een retro tegelmotief, waardoor het net lijkt of de oude tegeltjes uit die tijd er nog liggen? Met vinyl laat je de sfeer van de jaren vijftig en zestig weer helemaal terugkomen.

Wat is vinyl?

Een vinyl vloer is gemaakt van de kunststof polyvinylchloride. De vloer bestaat uit meerdere lagen. De bovenste laag van de vloer is een doorzichtige toplaag, of slijtlaag, die de vloer een lange levensduur geeft. Op de slijtlaag zit een PUR-laag die de vloer beschermt tegen slijtage, vlekken en krassen. Dankzij deze laag kan de vloer wel 15 jaar meegaan.

Vinyl vloeren zijn niet hetzelfde als pvc-vloeren, hoewel de vloeren sterk op elkaar lijken. Beide vloeren zijn gemaakt van kunststof. Een belangrijk verschil is dat vinyl soepeler is dan pvc. Welke verschillen er nog meer zijn, kun je lezen in ons artikel ‘Wat is het verschil tussen vinyl en pvc?‘.

Vinyl vloer met vintage patroon

Voordelen van een retro vinyl vloer

Een retro vinyl vloer is een hele praktische vloer, die maar weinig onderhoud nodig heeft. Vinyl heeft de volgende voordelen:

 • Geluiddempend;
 • Comfortabel om op te lopen;
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Verkrijgbaar in vele kleuren en dessins;
 • Geschikt voor vloerverwarming;
 • Duurzaam;
 • Betaalbaar;
 • Geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer en keuken.

Vinyl tegels of vinyl laminaat

Een vinyl vloer kan kamerbreed gelegd worden en wordt dan meestal verlijmd met de ondervloer. De vloer kan ook zwevend gelegd worden, waarbij gebruik wordt gemaakt van vloertegels of vinyl laminaat.

Vinyl laminaat bestaat uit stevige stroken die met een kliksysteem bevestigd worden. Ze lijken erg op vinyl tegels. Dit zijn vloertegels met een sterke toplaag waardoor je een luxueuze én natuurlijke uitstraling creëert. De tegels werken ook met een kliksysteem en zijn makkelijk zelf te leggen.

Zwart wit geblokte retro vinyl vloer

Je eigen retro vinyl vloer ontwerpen

Wil je je eigen persoonlijke retro vinyl vloer ontwerpen? Dat kan. Vinyl heeft namelijk de leuke eigenschap dat het bedrukt kan worden. Zo kun je de vloer volledig afstemmen op jouw interieur en perfect laten matchen met je meubels.

Je kunt vinyl bedrukken met je eigen print of design. Handig als je geen tegels met het juiste patroon kunt vinden, of gewoon een trendy vloer wilt die je over een paar jaar makkelijk weer kunt vervangen. Door je eigen vloer te ontwerpen, krijg je gegarandeerd een vloer die perfect bij je huis past.

Laat je vinyl vloer leggen door Certo

Wil je ook zo’n trendy retro vinyl vloer? Laat dan je vloer leggen door Certo. Wij leggen vloeren met ons eigen personeel en hebben ruim 40 jaar ervaring met de installatie van vloeren. Desgewenst verzorgen we alles, van het verwijderen van de oude vloerbedekking tot het afwerken van je nieuwe vloer.

Je vloer laten leggen? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Een retro vinyl vloer laten leggen door professionals?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken