Vinyl Vloer Bedrukken en Direct Laten Leggen

Een vinyl vloer bedrukken is een prima manier om je vinyl vloer helemaal op maat te maken met een persoonlijke print. Een bedrukte vinyl vloer is dus heel geschikt als je op zoek bent naar een eyecatcher tijdens een beurs of ander evenement.

Je kunt in een woning overigens ook een bedrukte vinyl vloer gebruiken. Je combineert op deze manier het onderhoudsvriendelijke karakter van de vinyl vloer met je eigen stijl. Bedrukken is dus een goede optie als je in het standaard assortiment geen leuke of geschikte vinyl vloer kunt vinden.

In deze gids vertellen we je alles wat je moet weten over het laten bedrukken van een vinyl vloer. Je ontdekt o.a. wat er allemaal mogelijk is en wat het kost om een vloer te laten bedrukken.

Wat is het voordeel van een vinyl vloer?

Een vinyl vloer heeft verschillende voordelen. Bedrukt vinyl is:

Je kunt een vinyl vloer bedrukken met alle kleuren en het is eenvoudig in verschillende vormen te snijden. Je kunt vinyl overigens makkelijk weer oprollen, waardoor het uitermate geschikt is voor het gebruik op een beurs.

Vinyl bedrukken kleuren

Opties voor vinyl vloer bedrukken

Een vinyl vloer kan met allerlei dessins worden bedrukt, zoals met een:

  • Tekst;
  • Logo;
  • Grafisch ontwerp;
  • Foto;
  • Tekening van je kind;
  • Doorlopend patroon;
  • In full color etc.

Er zijn dus heel veel mogelijkheden, waarvan we hieronder de belangrijkste zullen bespreken.

Vinyl vloer bedrukken voor thuis

Met bedrukte vinyl vloeren geef je elke kamer in je huis een eigen identiteit. Laat bijvoorbeeld een zelfklevende vinyl vloer met leuke prints bedrukken voor de kinderkamer. Wek de illusie van een antieke tegelvloer in je badkamer. Of leg in je hal een rond stuk vinyl bedrukt met een mooie foto. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Vinyl vloer bedrukken voor kantoren

Met een logo op vinyl laat je de vloer perfect aansluiten bij de huisstijl van je bedrijf. Leg het bijvoorbeeld bij de receptie of in de vergaderruimtes. Je kunt elke ruimte een eigen sfeer geven door er een ander patroon of kleur te gebruiken.

De kantine kun je bijvoorbeeld extra gezellig maken met een vrolijk gekleurde vinyl vloer. Je kunt ook rond uitgesneden stukken bedrukt vinyl gebruiken in plaats van vloerstickers.

Vinyl vloer bedrukken voor winkels

Een bedrukte vinyl vloer kan perfect aansluiten bij wat je verkoopt in je winkel. Verwerk je eigen identiteit en bedrijfskleuren in de vloer, zodat klanten en voorbijgangers nieuwsgierig worden.

Functioneel kan een vinyl vloer ook handig zijn. Leg bijvoorbeeld een looproute met vinyl langs al je artikelen.

Beursvloer met bedrukt vinyl

Je kunt een vinyl vloer bedrukken als beursvloer. Het valt goed op en het grote voordeel is dat je de vloer kunt laten bedrukken zoals je wilt. Je neemt de vloer makkelijk mee en rolt deze uit bij je beursstand. Je trekt er zeker de aandacht mee. Met een goede print of opvallende foto laat je meteen zien welke boodschap je wilt overbrengen.

Vinyl vloer bedrukken printer

Vinyl vloer onderhoud

Een bedrukte vinyl vloer gaat het langste mee als er niet langdurig intensief op gelopen wordt. Met een antikras of antislip coating op de vloer blijft de print langer mooi. Laat wel regelmatig je vinyl vloer opknappen door het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag. Het reguliere onderhoud bestaat uit stofzuigen met een speciale borstel en dweilen.

Kosten van een bedrukte vinyl vloer

Vinyl bedrukken kost ongeveer tussen de € 50 en € 65 per vierkante meter. Dit is de prijs voor basic vloervinyl en inclusief schoonsnijden in een rechthoekige vorm.

Wil je het vinyl in een specifieke vorm laten snijden? Dan kost dit ongeveer € 20 per m² extra. De prijzen variëren per aanbieder, dus vraag altijd meerdere offertes op en let goed op de kwaliteit van de print.

In het kort

Vinyl bedrukken is een prima manier om een persoonlijke vloer te maken. Op beurzen, in winkels en kantoren zijn deze vloeren echte eyecatchers, maar ook thuis creëer je leuke effecten met bedrukt vinyl.

Al vanaf € 50 per m² laat je een vinyl vloer bedrukken, dat kan kamerbreed maar ook in de vorm van een vloersticker. Wil jij ook zo’n mooie en praktische vinyl vloer laten leggen? Neem dan contact op met Certo.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Wil je jouw vinyl vloer laten bedrukken leggen door professionals?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken