Vloer kinderkamer – Inspiratie & tips

Als je gaat verhuizen of je bent in blijde verwachting, dan ben je misschien op zoek naar een geschikte vloer voor de kinderkamer. Tegenwoordig is er veel keuze in vloeren, want ook bij de kinderkamers doen de vloeren mee aan de laatste trends.

Ben je benieuwd welke vloer kinderkamer het meest geschikt is? In dit artikel geven we tips waarmee je een goede vloer kiest. Daarnaast laten we zien welke vloeren het beste zijn. En wil je het leggen uitbesteden? Dan kun je uiteraard bij ons terecht.

Tips voor het kiezen van een vloer kinderkamer

Het kiezen van de juiste kinderkamer vloer valt niet altijd mee. Als je kindje nog jong is, dan wil je vooral een praktische vloer. Maar als je kindje ouder wordt en op de vloer gaat kruipen en spelen, dan moet de vloer ook comfortabel zijn. Let bij het uitkiezen van een vloer op het volgende:

  • Zorg dat de vloer water- en krasbestendig is.
  • Kies voor een geluiddempende vloer.
  • Let op allergievrije eigenschappen.
  • Een vloer die zacht aanvoelt, is prettig om op te spelen.
  • De vloer moet eenvoudig schoon te maken zijn.

En daarnaast is het natuurlijk leuk als de vloer een leuk design of kleurtje heeft die de kinderkamer extra gezellig maakt.

Vloer speelkamer

4 x de beste vloer kinderkamer

Er zijn een aantal vloeren die er wat ons betreft echt uitspringen als het gaat om hun geschiktheid als vloer kinderkamer. Het gaat dan om vinyl, pvc, hout en tapijt. Hieronder laten we zien wat de voor- en nadelen van deze vloeren zijn.

1. Vinyl

Vinyl voelt lekker zacht aan en dat is natuurlijk prettig als je er met blote voeten overheen loopt of als je kindje graag op de vloer speelt. Vinyl is een kunststof vloer die stil en geluiddempend is. Vinyl kan tot 4 meter breed gelegd worden zonder naden. Dat maakt dus heel makkelijk schoon. Vinyl is leverbaar in vele dessins en kleuren, zodat je de vloer perfect kunt aanpassen aan de rest van het interieur.

Vinyl heeft echter ook enkele nadelen. Zo heb je een stevige ondervloer nodig en kan vinyl i.v.m. doordrukken niet zomaar over oude vloeren heen gelegd worden. De ondervloer moet dan eerst ge√ęgaliseerd worden. Kies ook niet voor het allergoedkoopste vinyl, want daarin kunnen schadelijke stoffen zijn verwerkt.

2. Pvc

Pvc vloeren zijn bijzonder geschikt voor kinderkamers. Pvc gaat ontzettend lang mee, is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek en allergenen hechten zich niet aan deze vloer. De vloer is bovendien krasvast door de krasvaste topcoating. Veel pvc-vloeren hebben een antisliplaag, zodat kinderen lekker enthousiast kunnen rennen. Zo voorkom je dat de kinderen uitglijden op de vloer.

Sommige goedkope pvc-vloeren bevatten echter schadelijke weekmakers en die wil je echt niet in de kinderkamer hebben. Vraag daar dus altijd naar voordat je een vloer koopt. Verder vraagt ook pvc om een egale, stevige ondervloer. Een houten verdiepingsvloer is dus minder geschikt als ondergrond.

3. Hout

Een echte houten vloer of een zwevende parketvloer staat natuurlijk prachtig in een kinderkamer. Hout is tijdloos, heeft een lange levensduur en geeft een warme sfeer in huis. Dat geldt zeker als je kiest voor een donkere vloer. Hout voelt ook letterlijk warm aan, dus dat is ideaal als je geen zin hebt in een ijskoude vloer. Je kunt hout bovendien in elke gewenste kleur verven.

Een nadeel van hout is dat het krasgevoelig is en dat er makkelijk vlekken in het hout trekken. Als je bijvoorbeeld babyolie morst, dan krijg je het er moeilijk weer uit gepoetst. Er komen ook sneller krassen en deuken in de vloer, dat geldt dan vooral voor de zachtere houtsoorten. Met een goede lak maak je de vloer waterdicht, maar die laklaag moet wel regelmatig bijgewerkt worden.

Kinderkamer met vloerkleed

4. Tapijt

Tapijt is niet meer zo populair als vroeger. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een vloerkleed op een harde vloer in plaats van kamerbreed tapijt. Toch heeft tapijt een paar mooie eigenschappen die het geschikt maken voor een kinderkamer. Het voelt heerlijk warm aan je voeten en is lekker zacht als kinderen op de vloer spelen. Het is niet glad en dempt zeer goed het geluid van stampende voeten en rondrijdende autootjes.

Tapijt houdt redelijk wat stof vast en kan daardoor juist zorgen voor een beter binnenklimaat. Dan moet je het wel regelmatig stofzuigen, anders krijgen kinderen met astma of allergie juist veel last. Vloerbedekking is lastiger schoon te maken en vraagt om snelle actie als er bijvoorbeeld een glas limonade omvalt.

Een vloerkleed in de kinderkamer

Kies je voor een harde vloer in de kinderkamer, dan kun je het wat gezelliger maken met een vloerkleed. Dat geeft een warme uitstraling aan de kinderkamer en kinderen kunnen er heerlijk op spelen. Kies bijvoorbeeld voor een rond vloerkleed in de kamer of een langwerpig kleed naast het ledikant. Je kunt ook een vloerkleed op maat laten maken.

Een vloerkleed van kunststof vezels maak je makkelijker schoon dan een kleed van wol of katoen. Of kies voor een duurzaam tapijt van denim dat is gemaakt van gerecyclede materialen. Zo kun je een harde vloer combineren met een lekker zacht kleed.

Vloer kinderkamer laten leggen door Certo

Wil je een nieuwe vloer in de kinderkamer laten leggen? Certo legt de vloer op professionele wijze en dat verschil kun je direct zien. Je krijgt bovendien garantie op de vloer.

Wij hebben ruim 40 jaar ervaring met het leggen van vloeren en werken alleen met eigen personeel. Zo krijg je gegarandeerd een prachtige vloer. Vloer in de kinderkamer laten leggen? Neem contact op met Certo of vraag nu een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Vloer in de kinderkamer laten leggen?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken