5 tips voor een interieur met een donkere vloer

Een donkere vloer geeft een warme uitstraling aan je interieur. Donkere vloeren zijn trendy en kunnen een luxe en sfeervolle uitstraling aan je woonkamer of slaapkamer geven. Je moet dan wel aandacht besteden aan de rest van je interieur, omdat er anders een kille sfeer kan ontstaan.

Wil je weten hoe je een interieur met een donkere of zelfs zwarte vloer moet stylen? Lees dan even door, want we vertellen je precies wat je het beste wel en niet kunt doen als je een donkere vloer overweegt.

Een donkere vloer brengt sfeer

Een donkere vloer in je woonkamer geeft heel veel sfeer in je huis. De warme tint van de vloer zorgt voor gezelligheid. Met name in grotere ruimtes zorgt een donker gekleurde vloer voor een knus gevoel.

Een donkere vloer zorgt ook voor contrast met muren en meubels, waardoor je de woonkamer anders beleeft. Donkere vloeren combineren goed met lichtgekleurde meubels in tinten als beige en lichtgrijs. Zo ontstaat een interessant contrast tussen de lichtgekleurde meubels en de donkere vloer.

5 verschillende donkere vloeren

Wil je graag een donkere vloer in je interieur? Dan valt er veel te kiezen. Er zijn verschillende soorten vloeren die verkrijgbaar zijn in donkere kleuren. We geven hier een overzicht van de vijf populairste donkere vloeren op een rij.

1. Donker laminaat

Donker laminaat kun je vrijwel overal in huis leggen, zelfs in je badkamer. Kies dan wel voor waterbestendig laminaat. Laminaat kun je over een bestaande vloer heen leggen en kan gecombineerd worden met vloerverwarming.

Laminaat is een goedkope, slijtvaste vloer en dat is één van de belangrijkste redenen dat deze vloer zo populair is.

Zwarte vloer in woonkamer

2. Donkere houten vloer

Een donkere houten vloer is erg populair. Een houten vloer heeft een natuurlijke uitstraling en komt het meest tot zijn recht in een landelijk interieur of een industrieel interieur. Een houten vloer kan ook als een donkere visgraat vloer of Hongaarse punt gelegd worden.

Hout is een natuurproduct wat van vorm kan veranderen als het nat wordt. Laat de vloer dus altijd afwerken met speciale olie of lak. Deze laag moet regelmatig onderhouden worden om slijtage tegen te gaan.

Het is ook mogelijk om een houten vloer te combineren met vloerverwarming.

3. Donkere tegels

Als je kiest voor een praktische vloer, dan zijn donkere vloertegels een duurzame oplossing. Tegels zijn makkelijk schoon te maken en combineren uitstekend met vloerverwarming. Donkere tegels kunnen ook in een mooi legpatroon gelegd worden voor een extra speels effect.

Het is ook mogelijk om vloertegels te verven in een donkere kleur. Dit is een goedkope manier om een gedateerde tegelvoer weer een modern uiterlijk te geven.

4. Donkere pvc-vloer

De populaire pvc-vloer kan in vrijwel alle ruimtes gelegd worden, van de hal tot de badkamer.

Pvc is verkrijgbaar in veel kleuren en prints en dus ook in donkere kleuren. Pvc is vooral populair vanwege de lange levensduur en het loopcomfort.

Een donkere pvc-vloer kan uitgevoerd worden in betonlook, houtlook, marmer look of tegellook. Als je kiest voor pvc-planken, dan kun je deze in een stijlvol Hongaars punt patroon laten leggen of in een visgraat patroon. Het ziet er dan bijna hetzelfde uit als een houten parketvloer.

5. Donker tapijt op de vloer

Donker tapijt staat erg stijlvol in je slaapkamer, maar je kunt het ook in je woonkamer leggen. Het voordeel van vloerbedekking is dat het heerlijk zacht en comfortabel aanvoelt. Het biedt hierdoor een warme en intieme sfeer in de woonkamer.

Donkere vloer in woonkamer

5 tips voor een interieur met een donkere vloer

Als je kiest voor een donkere vloer, dan moet je daar rekening mee houden met de rest van je interieur. Een zwarte vloer laat de kamer bijvoorbeeld breder lijken. Maar de donkere kleur kan ook teveel van het goede zijn. We geven hier 5 tips voor een interieur met een donkere vloer.

1. Zorg voor contrast

Een donkere vloer kun je het beste balanceren met lichte en frisse kleuren. Verf de muren dus zoveel mogelijk in een lichte tint, zoals beige of lichtgrijs. Kies voor lichte meubels en zorg dat het contrast niet te scherp wordt.

Combineer een zwarte vloer dus niet met witte meubels, maar met bijvoorbeeld crèmekleurige of lichtgrijze meubels.

2. Kies de juiste kleuren op de muur

De kleuren op de muur bepalen samen met de donkere vloer de sfeer in de ruimte. Kies je voor donkere kleuren op de muur, dan ontstaat een knus en sfeervol effect. Aan de andere kant doen donkere muren en een donkere vloer de ruimte kleiner lijken.

Kies je voor een lichte kleur dan zal de kamer groter lijken.

3. Leg een donkere vloer in de badkamer

Een donkere vloer in de badkamer is een praktische keuze. Op een donkere vloer zijn vuil en vlekken minder goed zichtbaar.

Kies je voor een donkere tegelvloer of donkere pvc-vloer, dan hoef je ook niet veel moeite te doen om deze schoon te houden. Even dweilen en de vloer is weer netjes.

Zwarte vloer in badkamer

4. Vloerkleed

Als je de vloer toch wat te donker vindt, kun je de vloer wat lichter maken met een groot, licht vloerkleed. De vloer oogt dan niet als een groot donker vlak, maar wordt onderbroken door een fleurig tapijt.

5. Ruimte creëren met plinten

Als je wilt dat de kamer groter lijkt, dan kun je de plinten in dezelfde kleur als de muur schilderen. Het vloeroppervlak lijkt dan kleiner.

Wil je de vloer juist groter laten lijken? Zorg dan dat de plinten dezelfde kleur hebben als de vloer.

Schakel Certo in om jouw donkere vloer te leggen

Kies jij ook voor een donkere vloer? Laat je vloer leggen door Certo. Wij werken alleen met eigen personeel en verzorgen het hele traject. Van het verwijderen van de oude vloerbedekking tot het plaatsen van de plinten.

Wij leggen je nieuwe vloer met garantie en daarbij kun je rekenen op onze CBW-erkenning en VCA-certificering. Neem contact met ons op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je donkere vloer leggen

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken