Vloeren trends: Natuurlijk, duurzaam & comfortabel

Aan de vloeren trends kun je zien welke vloeren momenteel het populairst zijn. Er zijn verschillende trends, maar allemaal hebben ze drie kenmerken gemeen, namelijk: natuurlijke tinten en kleuren, duurzame materialen en comfort. Ben jij toe aan een nieuwe vloer en wil je graag meedoen aan de laatste trends? Lees dan zeker verder, want hier bespreken we welke vloeren op dit moment het meest trendy zijn en waarom.

Welke vloeren behoren tot de huidige trends?

Natuurlijke tinten/kleuren, duurzame materialen en comfort zijn de kenmerken van de actuele vloeren trends. Er zijn een aantal vloeren die door hun eigenschappen zeer goed aansluiten bij deze trend. We lichten ze hieronder toe.

Houten vloeren

Houten vloeren passen perfect binnen de huidige trend van natuurlijke tinten en materialen. Hout is namelijk een natuurproduct. Echt hout heeft een warme tint en is bovendien een ontzettend duurzame vloer. Dat sluit dus perfect aan bij de huidige trends.

Laminaat vloeren

Voor een laminaatvloer geldt eigenlijk hetzelfde als voor de houten vloer. Laminaat is krasbestendig en een kwalitatieve laminaatvloer gaat tot wel 20 jaar mee. Daarmee past laminaat helemaal binnen de trend van duurzame vloeren en natuurlijke tinten.

Laminaat vloeren trends

Pvc-vloeren

Pvc-vloeren zijn nog steeds zeer populair. De vloeren zijn betaalbaar, voelen altijd comfortabel aan en zijn verkrijgbaar in allerlei natuurlijke tinten. Zo is er pvc in houtlook waarmee je het uiterlijk van een natuurlijke vloer, maar tegelijkertijd het comfort van pvc krijgt.

Pvc-vloeren worden gelukkig steeds duurzamer geproduceerd, en daardoor sluit dit type vloer beter aan bij de huidige trend.

Betonlook vloeren

Betonlook vloeren passen ook goed bij de trend van duurzame materialen. Betonlook vloeren zijn meestal kunststof vloeren die comfortabel aanvoelen, of gietvloeren in natuurlijke tinten.

Het is ook mogelijk om bestaande tegels in een betonlook te verven of een steentapijt te laten leggen in een lichtgrijze tint. Een betonlook vloer oogt vrij neutraal en past daardoor goed bij de vloeren trends van het moment.

Vinyl vloeren

Vinyl vloeren kunnen een levensduur hebben van 10 tot 20 jaar en daarmee zijn het duurzame vloeren. Vinyl laminaat is makkelijk te leggen en oogt heel natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan vinyl met een houtlook. Of een retro vinyl vloer, die een charmante uitstraling combineert met de pluspunten van vinyl, zoals comfort en onderhoudsgemak.

Vanwege het comfort, de duurzaamheid en de vele tinten past vinyl uitstekend binnen de vloeren trends van nu.

Retro vinyl vloer zwart wit geblokt

Tapijt vloeren

Als we het hebben over comfort, dan scoort tapijt daar ontzettend goed op. Het is de zachtste vloerbedekking die je kunt kiezen. Bovendien is het verkrijgbaar in honderden kleuren en patronen, waaronder mooie neutrale en zachte tinten. Tapijt is ook duurzaam. Een kwalitatieve tapijtvloer gaat zeker 10 jaar mee en sluit dus prima aan bij de huidige vloeren trends.

Vloeren trends zijn vol met patronen

Patronen in vloeren zagen we oorspronkelijk vooral bij houten parketvloeren. Denk bijvoorbeeld aan een luxe eiken visgraat vloer of een schitterende hongaarse punt vloer van hout. We komen ze al een aantal jaren tegen in de trends, maar dan als pvc-vloer. Deze vloeren zijn een mooi alternatief voor de houten vloeren en bieden extra veel comfort.

Een nieuwe trend zijn de pvc-decor vloeren, met intrigerende en fascinerende designs. Dit zijn pvc-vloeren met het uiterlijk van musea en gebouwen van eeuwen geleden. Deze vloeren zijn erg uniek en trendy en je kunt ze gewoon in je eigen huis leggen. Zo ontstaat een unieke vloer.

Vloeren trends gaan verder dan de vloer

Natuurlijke tinten/kleuren, duurzame materialen en comfort, het zijn allemaal kenmerken van de huidige vloeren trends. Kies je voor een mooie houten vloer, dan kun je die nog extra comfortabel maken met een zacht vloerkleed. Een extra voordeel van een vloerkleed is de geluiddempende werking.

Ook bij vloerkleden zien we trends. Vloerkleden in ronde, organische vormen en zachte kleuren sluiten mooi aan bij de huidige vloeren trends. Opvallend zijn de ronde lijnen in de dessins, maar ook de wisselingen in de hoogte van de pool. Zo voegt het vloerkleed echt iets toe aan je interieur en voelt je vloer extra zacht aan je voeten.

Vloeren trends - houten vloer met rond vloerkleed

Laat je vloer leggen door Certo

Het uitkiezen en leggen van een vloer kan een tijdrovende klus zijn. Laat daarom je nieuwe vloer leggen door de professionals van Certo. Bij Certo kun je terecht voor inspiratie, advies en het laten leggen van je vloer. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring met de installatie van allerlei vloeren. In onze showroom vind je prachtige vloeren die aansluiten bij de nieuwste trends op het gebied van wonen.

Wij zijn CBW erkend en VCA gecertificeerd, dus je vloer wordt gegarandeerd goed gelegd. We werken uitsluitend met ons eigen personeel, zodat je vloer snel en vakkundig wordt gelegd. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je nieuwe vloer leggen door Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken