De Beste PVC-Vloeren

Op dit moment zijn pvc- vloeren één van de populairste soorten vloerbedekking. In de jaren 1950 begon de ontwikkeling van de pvc-tegel. Sinds die tijd zijn er veel soorten pvc-vloeren bijgekomen.

Het voordeel van pvc is dat het onderhoudsvriendelijk en comfortabel is. Dat maakt het tot de perfecte vloer voor in huis. Doordat pvc zo populair is, bieden veel merken pvc-vloeren aan, maar de kwaliteitsverschillen zijn groot.

Verschil in kwaliteit pvc-vloeren

Er zijn grote verschillen in kwaliteit als het gaat om pvc-vloeren. Deze kwaliteitsverschillen kun je niet altijd direct zien, maar aan de prijs van de vloer kun je al heel wat aflezen. Hieronder staan de verschillende prijsklassen en de kwaliteit van de vloeren in elke klasse.

Prijsklasse vloer Geschiktheid
< € 30 per m² Alleen geschikt voor licht gebruik, de vloer beschadigt makkelijk.
€ 30-40 per m² Geschikt voor huishoudelijk gebruik, meer keuzemogelijkheden en hogere kwaliteit.
> € 40 per m² Beste kwaliteit, geschikt voor kantoor of winkel.

Pvc-vloeren tot 30 euro per m²

Deze pvc-vloeren zijn erg goedkoop, zo rond de € 20 tot € 30 per m². Hierdoor zijn ze ook alleen geschikt voor licht gebruik, bijvoorbeeld in slaapkamers, op zolder of andere ruimtes waar weinig gelopen wordt. De vloeren in deze prijsklasse beschadigen doorgaans snel.

Pvc-vloeren tot 40 euro per m²

Deze pvc-vloeren hebben een gemiddelde prijs, die tussen de € 30 en € 40 per m² ligt. Deze vloeren zijn van betere kwaliteit dan de goedkope pvc-vloeren.

Vloeren uit deze gemiddelde prijsklasse zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en designs. Deze vloeren zijn geschikt voor normaal huishoudelijk gebruik.

Pvc-vloeren vanaf 40 euro per m²

Zoek je een pvc-vloer voor een winkel of kantoor? Dan kom je al snel terecht bij vloeren in de prijsklasse vanaf € 40 per m². Dit zijn de beste pvc-vloeren die verkrijgbaar zijn. De vloeren zijn geschikt voor zeer intensief gebruik, zoals in een kantoor of winkel.

Beste pvc-vloer merken voor in de badkamer

Wat bepaalt de kwaliteit van een pvc-vloer?

Niet alle pvc-vloeren zijn kwalitatief goed, maar hoe herken je dan een goede vloer?

Er zijn verschillende eigenschappen van een pvc-vloer die iets zeggen over de kwaliteit van de vloer. Als je bij de aankoop van pvc op onderstaande eigenschappen let, dan krijg je een indruk van de kwaliteit van de vloer:

  • De dikte van de toplaag. Hoe dikker de toplaag, hoe steviger de vloer is.
  • Gebruikte materialen. Sommige materialen kunnen krimpen in combinatie met vloerverwarming. Kies voor speciaal geschikte vloeren.
  • Algemene eigenschappen. Waterdichte vloeren zijn geschikt voor de badkamer, een goede geluiddemping is belangrijk in appartementen enz.

De dikte van de toplaag is een van de belangrijkste dingen om op te letten als je op zoek bent naar een nieuwe vloer van pvc. De toplaag varieert gemiddeld in dikte van 0,3 tot 0,7 mm dik. Hoe dikker de laag, hoe hoger de kwaliteit van de vloer. Is de toplaag heel dun? Dan mag je er vanuit gaan dat je te maken hebt met een lage kwaliteit vloer.

De gebruikte materialen zeggen ook iets over de vloerkwaliteit. Sommige leveranciers willen de vloeren zo goedkoop mogelijk produceren. Dat leidt vaak tot gebruik van goedkopere, minder goede materialen die soms zelfs schadelijke stoffen bevatten. Deze stoffen kunnen vrijkomen bij het gebruik van vloerverwarming en de vloer kan ineens gaan krimpen. Kies dus liever voor een kwalitatieve vloer.

De kwaliteit van een pvc-vloer wordt gedeeltelijk bepaald door de eigenschappen van de vloer. Die hangen ook vaak samen met het gebruiksdoel. Zo kies je voor de woonkamer een vloer die geschikt is voor intensief gebruik, terwijl je voor de badkamer vooral let op de waterdichte eigenschappen van pvc.

Voordelen van een kwalitatieve pvc-vloer

Een kwalitatieve pvc-vloer kost meer, maar heeft ook verschillende voordelen in vergelijking met goedkope pvc-vloeren, houten vloeren of laminaatvloeren. De belangrijkste eigenschappen van een kwalitatieve pvc-vloer zijn:

  • Lange levensduur. Een kwalitatief hoogwaardige pvc-vloer kan tot 30 jaar meegaan en vertoont weinig slijtage.
  • Onderhoudsvriendelijk. Stofzuigen en dweilen zijn vaak voldoende om de vloer schoon te houden.
  • Realistische houtlook. Een prachtige pvc-vloer met houtlook heeft een realistische uitstraling en is bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Behalve dan in prijs, want pvc is goedkoper dan een houten vloer.
  • Geschikt voor vloerverwarming. Kies bij vloerverwarming altijd voor een kwalitatieve pvc-vloer die hier speciaal voor geschikt is.

Als je kiest voor een kwalitatieve en duurdere pvc-vloer dan profiteer je van al deze voordelen. Natuurlijk hangt er een hoger prijskaartje aan zo’n vloer, maar daar krijg je ook zeker wat voor terug.

Keukenvloer van pvc

Laat een kwalitatieve pvc-vloer leggen door Certo

Wil je graag een nieuwe pvc-vloer laten leggen? Dan ben je bij Certo aan het juiste adres. In onze showroom vind je alleen pvc-vloeren van kwalitatieve pvc merken, zodat je weet dat je lang kunt genieten van je nieuwe vloer.

De installatie kunnen we ook voor je verzorgen. Ons team met eigen personeel heeft ruim 40 jaar ervaring met vloeren leggen. Je krijgt bovendien volledige garantie op onze pvc vloeren.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Kwalitatieve pvc-vloer laten leggen?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken