Pvc in de badkamer – De ideale vloer

Met pvc in de badkamer kun je heerlijk genieten. Deze vloer is namelijk veel comfortabeler dan een traditionele badkamervloer van tegels, omdat het warmer aanvoelt voor je voeten. Pvc is bovendien verkrijgbaar in moderne dessins zoals betonlook, houtlook en tegellook, waardoor de vloer goed past bij elke woonstijl.

Pvc wordt dan ook steeds vaker gekozen als vloer voor de badkamer. Lees hier waarom een pvc vloer de ideale vloer is voor de badkamer.

Kun je pvc in de badkamer leggen?

Pvc is een vloer die uitstekend in de badkamer gelegd kan worden. Pvc is sterk, zal niet snel beschadigen en heeft een lange levensduur. Een ander voordeel is dat pvc waterbestendig is en bestand is tegen stoom en vochtige lucht. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de vloer kromtrekt door het vocht als je pvc in de badkamer legt.

Een pvc-vloer is ook erg comfortabel. Het materiaal is niet zo glad als laminaat of tegels, maar voelt wel lekker warm en zacht aan. Het is bovendien geluiddempend, isolerend en geschikt voor vloerverwarming. De vloer is goedkoop en praktisch en daardoor een zeer geschikte vloer voor de badkamer.

Pvc in de badkamer

Welke soorten pvc zijn geschikt voor de badkamer

Er zijn verschillende soorten pvc die geschikt zijn voor de badkamer. Ze hebben zo hun eigen voor- en nadelen, die we hieronder bespreken.

Verwar pvc trouwens niet met vinyl, want dat is een ander materiaal. Vinyl is voordeliger dan pvc, maar pvc is sterker en gaat langer mee.

PVC op rol

PVC op rol is een kamerbrede PVC vloer die direct in de badkamer kan worden gelegd. Zo voorkom je naden. De vloer moet vooraf worden geëgaliseerd, zodat er geen vlakke vloer komt te liggen.

Je kunt de PVC op rol over een geëgaliseerde tegelvloer heen leggen.

Dryback PVC stroken (plak PVC)

Dryback pvc is een zelfklevende pvc-vloer die in stroken kan worden gelegd. We gebruiken extra watervaste lijm, zodat er geen vocht tussen de naden komt. Er kan dus geen vocht in de vloer komen. De vloer wordt eerst geëgaliseerd voordat deze wordt aangebracht. Zo ontstaat er een mooi egaal vloeroppervlak.

Het nadeel is dat het erg lastig is om het plak pvc zelf zo te meten en te snijden, dat het perfect in je badkamer past. Dit kun je beter aan professionals overlaten.

Pvc tegels

Pvc tegels zijn een prima vervanger voor de stenen vloertegels die je vaak in badkamers ziet. De pvc tegels zijn, net als de PVC stroken, dryback worden geplakt. Ze hebben de uitstraling van echte vloertegels.

De ondergrond moet egaal, glad en vlak zijn voordat de pvc tegels erop gelegd kunnen worden. Net als bij PVC stroken zitten er naden in deze vloer die dichtgemaakt moeten worden om het indringen van vocht te voorkomen.

Pvc vloer over bestaande tegelvloer leggen

Wil je een bestaande badkamer renoveren en ligt er al een tegelvloer? Dan is het mogelijk om een pvc-vloer over de tegels heen te leggen. Vloertegels vormen een stabiele basis voor het leggen van pvc in de badkamer. Om te voorkomen dat voegen en oneffenheden doordrukken in het pvc, moet de tegelvloer vooraf geëgaliseerd worden.

Na de egalisatie kan het pvc in de badkamer gelegd worden. Plak pvc wordt direct op de behandelde tegelvloer gelijmd of geplakt. Houd er wel rekening mee dat de vloer hoger wordt door de egalisatielaag en de nieuwe vloer als je deze over een bestaande tegelvloer heen legt.

pvc in badkamer

Pvc in de badkamer schoonmaken

Het schoonmaken en onderhouden van pvc in de badkamer is heel eenvoudig. Bij het schoonmaken van de pvc-vloer is het belangrijk om de vloer regelmatig te vegen of stofzuigen, zodat grove vuildeeltjes weggehaald worden. Deze kunnen namelijk de beschermlaag van de vloer en de afdichting van de naden beschadigen.

Daarna kun je de vloer goed dweilen met lauw water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want daardoor kan de vloer verkleuren. Is de vloer erg vies? Gebruik dan eventueel een speciale pvc-reiniger die de vloer beschermt.

Wil je meer weten? Lees dan ons artikel met veelgestelde vragen over pvc-vloeren.

Pvc in de badkamer laten leggen door Certo

Pvc is de badkamer is een hele goede keuze. Wil jij ook zo’n comfortabele vloer? Certo installeert pvc-vloeren in elke badkamer, waarbij we de vloer ook waterdicht maken.

We hebben ruim 40 jaar ervaring met de installatie en vloeren, waarbij we alleen met ons eigen personeel werken. We zijn CBW-erkend en VCA-gecertificeerd, dus je krijgt altijd garantie op je vloer.

Pvc vloer laten leggen? Neem contact op of vraag nu gratis een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Pvc-vloer laten leggen?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken