7x de mooiste landelijke vloer

Wie liefhebber is van een landelijk interieur hoeft zeker niet in een boerderij of landhuis te wonen. Een landelijke woonstijl kun je in elk interieur toepassen. Door bij de keuze van meubels en wandbekleding te letten op kleur en materiaal, kun je het interieur een landelijke stijl geven.

Bij een landelijke stijl hoort natuurlijk ook een landelijke vloer. Vaak is dit een vloer van hout of natuursteen. Wist je dat er tegenwoordig veel soorten vloeren te koop zijn met het uiterlijk van hout of steen? Met dit artikel laten we zien wat er allemaal mogelijk is.

Wat is een landelijke stijl?

Een landelijke stijl heeft een warme en rustige uitstraling. Bij deze stijl passen stoere tafels en robuuste houten kasten. Grijstinten en warme aardetinten bepalen de sfeer bij deze woonstijl. De meubels combineer je met natuurlijke, ruwe materialen, zoals een linnen bank of natuursteen tegels op de vloer.

De landelijke stijl is vooral een populaire vloeren trend voor woonboerderijen, landhuizen en kastelen. De stijl kan echter in elk type huis worden toegepast. Houten balken, een open haard en afgebikte muren zorgen dan voor een authentieke en doorleefde sfeer.

De karakteristieken van een landelijke vloer

Bij een landelijke stijl draait het om natuurlijke materialen en zachte, neutrale kleuren. Voor een landelijke vloer kun je denken aan een vloer van natuursteen of hout. Deze materialen hebben een rustige en warme uitstraling die perfect past bij een landelijk interieur.

Landelijke vloer in woonkamer

Houten landelijke vloer

Een houten vloer past uitstekend in een landelijke stijl, vanwege de natuurlijke uitstraling die hout heeft. Er zijn verschillende soorten vloeren die deze natuurlijke uitstraling toevoegen aan je interieur.

1. Hout

Een authentieke, massief houten vloer met zichtbare noesten en barsten past heel mooi bij een landelijke inrichting. Massief houten vloeren vragen wel om veel onderhoud en vaak zijn ze niet waterdicht. Dat maakt deze vloeren minder geschikt voor in de keuken of badkamer.

Een vloer van echt hout combineert ook niet zo goed met vloerverwarming, omdat de vloer de warmte slecht doorlaat. Ondanks de prachtige robuuste uitstraling wordt een houten vloer vaak vervangen door een alternatief. Denk bijvoorbeeld aan een pvc-vloer met houtlook of laminaat met de uitstraling van een massieve eiken vloer.

2. Laminaat

Een laminaatvloer is goedkoop, makkelijk te leggen, makkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in vele kleuren. Kwalitatief laminaat heeft een harde slijtlaag die vrij goed bestand is tegen water. Er is ook speciaal waterdicht laminaat verkrijgbaar.

De eigenschappen van laminaat maken de vloer geschikt voor zowel in de woonkamer als de keuken. Bepaalde soorten laminaat combineren goed met vloerverwarming. Laminaat kan ook in een visgraatpatroon gelegd worden. Zo krijg je een houtlook vloer met een mooie authentieke uitstraling.

3. Pvc

Pvc vloeren zijn sterk, slijtvast, goed bestand tegen water, geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming. Tegenwoordig zijn er schitterende pvc-vloeren met houtlook die bijna niet te onderscheiden zijn van massief eiken vloeren. Ze zijn heel geschikt voor een landelijke woonstijl.

Pvc kost wat meer dan laminaat, maar daarvoor krijg je een mooie en onderhoudsarme vloer terug, die de authentieke uitstraling van een landelijk interieur heeft. Pvc is niet zo makkelijk zelf te leggen. Je kunt de pvc-vloer laten leggen door professionals, voor het mooiste resultaat.

Landelijke eetkamer inrichting

Landelijke tegelvloer

Een tegelvloer past ook heel goed in een landelijke stijl. Tegels hebben een robuuste uitstraling en zijn meestal verkrijgbaar in neutrale aardetinten. Tegelvloeren zijn geschikt voor alle ruimtes, van de wc tot de woonkamer.

Een tegelvloer is bovendien een van de meest efficiënte vloeren als het gaat om vloerverwarming. Er zijn verschillende tegelvloeren die uitermate geschikt zijn voor een landelijke vloer.

4. Natuursteen

Natuursteen tegels zijn zeer slijtvast en kleurecht. Ze hebben bovendien een stoer en ruw karakter plus de aardse kleuren die zo goed passen bij een landelijk interieur. Voorbeelden zijn het blauwgrijze Belgisch hardsteen of de schitterende Bourgondische dallen.

Natuursteen kan in elke ruimte toegepast worden en is dus ook geschikt als badkamervloer. Een natuurstenen vloer voelt helaas niet erg comfortabel aan als je eroverheen loopt, maar dat kun je oplossen door er een mooi tapijt of vloerkleed overheen te leggen.

5. Keramische tegels

Keramische vloertegels, en dan met name de ongepolijste tegels, zijn krasvrij en onderhoudsarm. Net als natuursteen zijn keramische tegels verkrijgbaar in neutrale tinten met verschillende afmetingen. De tegels ogen als natuursteen, maar kosten minder.

Keramische tegels zijn geschikt voor de woonkamer, maar ook voor de hal, het toilet, de badkamer of de keuken. Keramische tegels zijn daarnaast goed te combineren met vloerverwarming, dankzij de goede warmtegeleiding.

6. Vinyltegels

Een ander alternatief voor hout is vinyl. Vinyltegels hebben dezelfde authentieke uitstraling én de look & feel van echt hout. Vinyltegels zijn echter beter bestand tegen water en daardoor geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld badkamers.

In een landelijk interieur kun je dus ook prima een vinyl vloer laten leggen. Vinyl tegels zijn niet alleen verkrijgbaar met houtlook, maar ook met een natuursteen look.

7. Pvc-tegels

Pvc-tegels bieden het zachte loopcomfort van pvc, maar dan gecombineerd met het uiterlijk van een houten of natuurstenen vloer. Ideaal als je wel graag een landelijke vloer wilt hebben, maar ook graag een comfortabele vloer in je huis wilt leggen. Pvc-tegels zijn ook geschikt als keukenvloer en badkamervloer.

Landelijke vloer laten leggen door Certo

Een landelijke vloer uitkiezen valt niet altijd mee, want er zijn veel verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor een landelijke woonstijl. Bij Certo hebben we een groot assortiment landelijke vloeren die je in onze showroom kunt bekijken.

Desgewenst kunnen we jouw nieuwe landelijke vloer voor je leggen. Daarbij verzorgen we het hele traject, van het verwijderen van je oude vloer tot de afwerking van je nieuwe vloer. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je vloer leggen

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken