Showroomvloer: Beste vloeren en inspiratie

De showroom is het visitekaartje van je bedrijf. Een mooie showroomvloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling en dat is belangrijk voor potentiële klanten die de showroom bezoeken. Een goed gekozen vloer laat je producten goed tot hun recht komen en zorgt dat klanten graag in de showroom verblijven.

Besteed dus aandacht aan de juiste vloer voor in de showroom en maak bewuste keuzes als het gaat om het materiaal en de kleur van de vloer. Een showroomvloer blijft vaak jaren liggen en moet dan nog steeds functioneel zijn. Inspiratie nodig? We vertellen je hier alles over showroomvloeren.

Eigenschappen van een showroomvloer

Een goede showroomvloer past bij de bedrijfsactiviteiten die in de ruimte plaatsvinden. Zo stelt een showroom voor keukens andere eisen aan de vloer dan voor auto’s. Bovendien zijn er verschillende vloeren trends die je kunt toepassen in de showroom.

Over het algemeen moet een showroomvloer de volgende eigenschappen hebben:

 • Slijtvast
 • Zwaar belastbaar
 • Stofvrij
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Antislip
 • Waterdicht
 • Geluiddempend
 • Krasbestendig
 • Aantrekkelijk geprijsd

Het is ook zeker een groot pluspunt als de vloer in korte tijd gelegd kan worden, zodat de showroom snel bezocht kan worden.

Showroom met bedden

Wat is de beste showroomvloer?

Dit is voor elke showroom verschillend, omdat het afhankelijk is van het soort producten dat tentoongesteld wordt. Er zijn namelijk allerlei verschillende showrooms, voor auto’s tot badkamers en van laptops tot bedden.

Een goede vloer voor in deze bedrijfsruimte is praktisch, mooi om te zien en makkelijk te onderhouden. Omdat er veel mensen over zo’n vloer heen lopen, zijn de meeste showroomvloeren naadloos, vloeistofdicht en slijtvast.

Soms is een extra geluiddempende laag of antisliplaag nodig, afhankelijk van bijvoorbeeld veiligheidsvoorschriften of de akoestiek. Tot slot speelt ook de uitstraling van de vloer een rol. Zo kan bij sommige vloeren het bedrijfslogo in de vloer verwerkt worden.

Soorten showroomvloeren

Er zijn verschillende soorten vloeren verkrijgbaar voor in de showroom. Ze verschillen in prijs en hebben verschillende eigenschappen. Het is belangrijk dat de vloer aansluit bij de activiteiten die in de showroom plaatsvinden.

Pvc

Op een showroomvloer staan vaak zware apparaten, machines of materialen. Het is dan belangrijk dat de vloer stevig en vloeistofbestendig is. Een pvc-vloer is dan een prima keuze.

Pvc is namelijk vloeistofdicht, slijtvast, anti-slip en duurzaam. De vloer heeft bovendien een mooie uitstraling en kan in verschillende kleuren en patronen gelegd worden.

Tegelvloer

Omdat een showroomvloer moet voldoen aan bijvoorbeeld horeca eisen, de HACCP, of bodembeschermende Nen-eisen, is het leggen van een standaard tegelvloer niet altijd mogelijk. Vaak moet een showroomvloer namelijk vloeistofdicht zijn, waardoor er meestal wordt gekozen voor een naadloze vloer.

Een alternatief voor keramieken tegels zijn de grootformaat pvc-tegels. Ze kunnen vloeistofdicht gelegd worden. Daarbij worden de tegels verbonden met een lasnaad. Is een vloeistofdichte vloer geen vereiste? Dan zijn de zwevende pvc-vloertegels een goede en snelle oplossing.

Vinyl

Vinyl is een kunststof vloer die zeer geschikt is voor een showroom. Vinyl is geluiddempend, veerkrachtig, sterk, betaalbaar, onderhoudsvriendelijk en waterdicht. Prima eigenschappen voor een showroomvloer waar dagelijks veel mensen komen. Bovendien kun je het vinyl laten bedrukken met een logo voor een extra professionele uitstraling.

Gietvloer

Staan er zware machines, auto’s of apparaten in je showroom? Dan is een gietvloer de juiste keuze. Deze ijzersterke vloer wordt gegoten op een gladde, egale ondervloer en is vaak al binnen een dag klaar. Gietvloeren zijn bestand tegen zeer zware belastingen. Ze zijn bovendien duurzaam, vloeistofdicht en makkelijk te onderhouden.

Showroomvloer autodealer

Wat zijn de kosten van een showroomvloer?

De kosten van een showroomvloer verschillen per vloer en zijn afhankelijk van het vloeroppervlak. Vaak wordt de prijs per vierkante meter lager als het vloeroppervlak groter is. De prijs is afhankelijk van:

 • Het type vloer
 • De oppervlakte
 • De vorm van de ruimte
 • Type afwerking (bv. een extra coating of betonlook)
 • Persoonlijke wensen

Om een idee te geven van de kosten: een gietvloer kost tussen de € 45 en € 65 per vierkante meter. Een vinyl vloer begint ongeveer bij € 30 per m², terwijl een pvc-vloer tussen de € 25 en € 50 per m² kost.

Showroomvloer laten leggen door Certo

Wordt jouw showroom vernieuwd en ben je op zoek naar een mooie en functionele vloer? Certo kan een mooie vloer voor je leggen.

Dankzij ruim 40 jaar ervaring met vloeren leggen hebben we altijd een passende oplossing. We werken bovendien met ons eigen personeel zodat jouw showroom snel weer open kan als de vloer is gelegd. Bovendien zijn we CBW erkend en VCA gecertificeerd, dus je krijgt altijd garantie op je vloer.

Meer weten? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op om je wensen te bespreken.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Showroomvloer laten leggen

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken