Bruine vloer – 6 bruine vloeren voor een prachtig interieur

Denk jij bij een bruine vloer ook meteen aan ouderwetse bruine tegels uit de jaren zestig? Dat hoeft niet meer, want de moderne bruine vloeren zijn prachtig om te zien. Bruine vloeren passen bij elke woontrend en staan eigenlijk altijd mooi. Als je op zoek bent naar een tijdloze vloerbedekking, dan is een bruine vloer een prima keuze.

Om je te laten zien wat er mogelijk is met een bruine vloer, zetten we hier 6 bruine vloeren op een rij. We laten zien uit welke vloeren je allemaal kunt kiezen en welke vloeren er verkrijgbaar zijn in de kleur bruin. We kunnen alvast verklappen dat het er heel veel zijn!

Redenen om te kiezen voor een bruine vloer

Vloeren in een bruine kleur roepen een sfeer op van rust en geven een natuurlijk gevoel. De kleur bruin doet denken aan hout en natuurlijke materialen en dat is iets wat veel mensen graag in hun huis willen hebben.

Bruin is een neutrale, warme kleur die aan elk interieur iets toevoegt. De kleur is makkelijk te combineren, omdat deze mooi past bij andere neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs. Bruin is bovendien een makkelijke kleur, want je ziet niet elk stofje of vlekje op deze vloer.

Bruine vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, van praktische tegels tot zachte vloerbedekking. Deze vloeren kunnen diverse bruintinten hebben, van koloniaal donkerbruin tot modern lichtbruin. Voor elk interieur is er dus wel een passende vloer te vinden in de kleur bruin. Het is dan ook een van de meest gekozen kleuren voor een vloerbedekking.

Welke vloeren zijn bruin?

Als je een bruine vloer overweegt, dan kun je opgelucht ademhalen. Er zijn namelijk heel veel vloeren die in deze kleur geleverd kunnen worden. De keuze is enorm, maar dat maakt het ook lastig. Het enige wat je hoeft te doen, is nadenken over het type vloer dat je graag in je huis wilt laten leggen. Let daarbij op de volgende zaken:

  • De bestaande ondervloer;
  • Onderhoud van de vloer;
  • Levensduur van de vloer;
  • Manier van leggen;
  • Geschiktheid voor vloerverwarming;
  • Of je wel of geen legpatroon wilt.

Laat je altijd goed voorlichten door een vloerenexpert voordat je een definitieve keuze maakt. Misschien heb je een voorkeur voor een vloer, maar kan deze niet op de ondervloer in jouw huis gelegd worden. Of de vloer is niet geschikt voor vloerverwarming.

Een professioneel bedrijf kan dan een mooie alternatieve vloer adviseren, waardoor je toch volop geniet van je nieuwe vloer. Om je op weg te helpen, sommen we hier een aantal populaire vloeren op die verkrijgbaar zijn in de kleur bruin.

Moderne bruine laminaat vloer

1. Bruine pvc-vloer

Een bruine pvc-vloer is echt een aanwinst voor je interieur. Pvc is betaalbaar, praktisch en heeft bij goed onderhoud een lange levensduur. Een vloer van pvc voelt ook nog eens heerlijk zacht aan en heeft een geluiddempende, isolerende werking.

Het is een comfortabele vloer waar je gerust met blote voeten overheen kunt lopen. Als dat nog niet warm genoeg is: de vloer combineert ook uitstekend met vloerverwarming. Pvc is verkrijgbaar in tegels, stroken en kan kamerbreed gelegd worden zonder naden.

Pvc is ook verkrijgbaar in vele kleuren en kan bedrukt worden met allerlei patronen. Daardoor is deze vloer bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Totdat je er overheen loopt, want een pvc-vloer met houtlook, voelt veel zachter aan dan een vloer van hout. Pvc is dan ook een goed, onderhoudsarm alternatief voor een echte houten vloer.

2. Bruin laminaat

Bruin laminaat is een van de populairste vloeren van ons land. Laminaat kun je makkelijk zelf leggen, het is betaalbaar en kan tegen een stootje. Het kan ook heel mooi in een legpatroon gelegd worden, zoals een Hongaarse punt of een walvisgraatpatroon.

Laminaat is verkrijgbaar in heel veel kleuren, dus ook in diverse bruintinten. Denk bijvoorbeeld aan eiken laminaat met een levensechte houtstructuur en zichtbare noesten. Zo’n vloer is bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer en staat prachtig in een woonkamer.

Je kunt laminaat kopen in een heel scala aan bruintinten, van heel donker tot heel licht. Laminaat is dus heel geschikt als je graag een bruine vloer wilt.

Bruine vloer tinten

3. Vinyl

Vinyl is een vloer die in elke kleur verkrijgbaar is, dus ook in de kleur bruin. Vinyl is makkelijk schoon te maken, voordelig, waterdicht en verkrijgbaar als tegels, vinyl laminaat, stroken of kamerbreed vinyl. Vinyl is o.a. verkrijgbaar in een houtlook, met de uitstraling van een echte houten vloer.

De bruintinten variëren bij een vinyl vloer van donkerbruin tot licht eiken. Let wel op, want vinyl is alleen geschikt voor egale, vlakke en stofvrije ondergronden. Soms kun je een vinyl vloer laten leggen, bijvoorbeeld als het gaat om zelfklevend vinyl. Maar ook als de ondervloer niet egaal is, of als je vloerverwarming hebt, kan het raadzaam zijn om de vloer te laten leggen door een vloerenspecialist.

Bij vloerverwarming moet er overigens met speciale vinylsoorten en lijm gewerkt worden, omdat er anders schadelijke stoffen kunnen vrijkomen. Laat je vloer in dit geval dus altijd professioneel leggen.

4. Houten vloer

Een echte houten vloer is natuurlijk de eerste vloer waar je aan denkt als we het hebben over een bruine vloer. Hout heeft van nature een bruine kleur, die dus ook terugkomt in de houten vloer. Dat geeft de vloer een mooie, natuurlijke uitstraling die veel mensen aanspreekt.

Door het bewerken van de houten vloer, kan de bruine kleur verder beïnvloed worden. Een houten vloer kun je namelijk:

  • Oliën
  • Waxen
  • Lakken
  • Verven

Er zijn verschillende soorten houten vloeren, die hun eigen bruine kleur hebben. Denk bijvoorbeeld aan merbau vloeren die bruin zijn met een warmrode gloed, wat zorgt voor een sfeervolle vloer. We kennen natuurlijk ook allemaal de populaire eikenhouten vloer, die van nature een wat lichtere bruintint heeft, die met lak of olie nog wat donkerder gemaakt kan worden voor een warmer effect.

Bruine vloer verven

5. Bruine tegels

Kies je voor praktisch en een lange levensduur? Dan kies je voor vloertegels. Bruine vloertegels waren populair in de jaren zestig, maar ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Maar dan in een modern jasje.

Wil je liever geen retro-effect? Dan kun je kiezen voor grote vloertegels in een gemêleerde, lichtbruine kleur of in terracotta. Dit geeft een prachtig natuurlijk effect in je huis. Of kies voor bruine tegels met een natuursteenlook, die je badkamer een ongelooflijk chique uitstraling geven.

Liggen er witte tegels, maar wil je de bestaande tegelvloer liever niet openbreken? Dan kun je kiezen voor het verven van de vloertegels. Kies een bruintint die je mooi vindt en verf alle tegels in die kleur. Het is een vrij makkelijke manier om een tegelvloer een complete make-over te geven.

6. Tapijt in bruin

Is comfort voor jou belangrijk als het gaat om vloerbedekking? Dan is een tapijt of vloerbedekking in bruin geschikt voor jou. Tapijt is heerlijk zacht, dempt geluiden en heeft een luxe uitstraling. Bruin tapijt kan diverse kleuren hebben, van donkerbruin tot taupe en van cognac tot beige tinten.

Tapijt in bruin oogt heel naturel en is lekker warm en comfortabel. Kies voor hoogpolig tapijt op de slaapkamer of voor een laagpolig tapijt op de trap en in de woonkamer. Bruine vloerbedekking combineert mooi met wanden en meubels in neutrale tinten. Voor het mooiste resultaat kun je het tapijt laten leggen door een vloerenspecialist.

Bruine vloer laten leggen door Certo

Wordt het een bruine pvc-vloer of toch bruin tapijt? Voor ons maakt het niet uit, want wij leggen elke soort vloer op professionele wijze. Daarbij werken we alleen met eigen personeel, zodat je bruine vloer vlot en vakkundig gelegd wordt. Je krijgt van ons volledige garantie op de vloer, zodat je er echt van kunt genieten.

Kom langs in onze showroom waar ons uitgebreide assortiment vloeren op je ligt te wachten. Wij staan voor je klaar!

Bruine vloer laten leggen? Neem contact op of vraag een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Bruine vloer laten leggen?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken