Pvc-vloer houtlook als alternatief voor een houten vloer

Houten vloeren zijn prachtig, maar ze vragen om redelijk wat onderhoud en het zijn niet de goedkoopste vloeren. Ben je een fan van de warme uitstraling van zo’n prachtige houten vloer, maar zie je op tegen het onderhoud? Dan kan een pvc-vloer in houtlook een mooi alternatief zijn voor een houten vloer.

Met een pvc-vloer houtlook haal je de sfeer en het karakter van een houten vloer in huis. Het is bovendien een hele praktische en comfortabele vloer. Je leest hier welke mogelijkheden je allemaal hebt met een vloer van pvc in houtlook.

Wat is houtlook pvc?

Een pvc-vloer is gemaakt van de kunststof polyvinylchloride. Pvc kan in verschillende kleuren en patronen geleverd worden, dus ook met een houtlook.

Houtlook pvc is bijna niet van echt hout te onderscheiden. De kleuren zijn natuurlijk en de vloer is voorzien van een matte afwerking, nerven en V-groeven tussen de planken. Het zorgt voor een realistische houtlook die doet denken aan de warme uitstraling van echt hout.

Het grootste verschil met een echte houten vloer is dat de pvc-vloer veel onderhoudsvriendelijker en slijtvaster is.

pvc vloer

De voordelen van pvc tegenover hout

Twijfel je nog tussen een houten vloer en een pvc-vloer houtlook? Dan is het goed om te weten wat de voordelen van een pvc-vloer zijn tegenover een houten vloer:

 • Makkelijk in onderhoud;
 • Geschikt voor vochtige ruimtes;
 • Goedkoper;
 • Geluiddempend;
 • Lange levensduur;
 • Comfortabel aan je voeten;
 • Makkelijk te vervangen;
 • Laat warmte makkelijker door dan hout, waardoor het beter geschikt is voor vloerverwarming.

Een pvc-vloer in houtlook vereist wel een stabiele ondervloer. Laat altijd de ondervloer controleren op geschiktheid voordat je definitief kiest voor een pvc-vloer.

Houtlook pvc-vloer in visgraatpatroon in de badkamer

Pvc-vloer houtlook in verschillende kleuren

Je nieuwe vloer moet natuurlijk goed passen bij de interieurstijl die je voor ogen hebt. Een pvc-vloer in houtlook is in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een lichte of donkere eiken look voor extra gezelligheid, of een zwarte houtlook vloer die mooi past bij een industrieel interieur.

We hebben een ruim aanbod van houtlook vloeren in diverse kleuren. Dus wat je stijl ook is, er is altijd een mooie vloer te vinden die uitermate geschikt is voor jouw interieur.

Pvc-vloer houtlook leggen

Er zijn een aantal punten om rekening mee te houden als je een pvc-vloer houtlook gaat leggen.

Pvc kan bijvoorbeeld alleen gelegd worden op een stabiele, egale ondergrond. Een extra aandachtspunt is als je vloerverwarming hebt. We bespreken hieronder alle punten waarop je moet letten als je een vloer van pvc gaat leggen.

Voorbereiding

Voordat je de vloer kunt leggen, moet de ondervloer egaal zijn. Een betonvloer of oude vloer moet soms eerst geëgaliseerd worden om de oneffenheden in de ondervloer te corrigeren. Soms is het ook voldoende om een ondervloer te leggen die geschikt is voor pvc.

De meeste vloeren van pvc kunnen zowel op hout als beton worden gelegd.

Klik-pvc kan op een houten ondervloer worden gelegd als de oneffenheden niet groter zijn dan 2 mm. Grotere verschillen kun je opheffen met ondervloerplaten. Plak-pvc kan alleen verlijmd worden op vlakke en gladde betonnen ondervloer.

Vloerverwarming

Pvc is heel geschikt om te combineren met vloerverwarming. De vloer laat de warmte zeer goed door zodat je vloerverwarming efficiënt werkt. Let altijd goed op de juiste ondervloer als je elektrische vloerverwarmingsmatten gebruikt. Laat je de vloerverwarming in het beton leggen, dan kan de vloer rechtstreeks op de vloerverwarming gelegd worden.

Kies wel altijd voor pvc met een keurmerk, omdat goedkope pvc-vloeren in combinatie met vloerverwarming schadelijk kunnen zijn. Het is belangrijk dat de vloer in huis geen schade oplevert voor je gezondheid. Je voorkomt dit door de juiste vloer te kiezen.

Patroon

Pvc in houtlook kan in verschillende patronen gelegd worden. Door het patroon krijgt dit type vloer een chique uitstraling en een mooie klassieke look. De meest populaire legpatronen voor pvc zijn:

 • Visgraat. Bij visgraat pvc worden korte vloerplanken schuin en haaks op elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat er een trapsgewijs patroon in de vloer dat doet denken aan een visgraat.
 • Walvisgraat. Het walvisgraat patroon is afgeleid van het visgraat patroon. Een walvisgraat legpatroon wordt gelegd met langere, bredere en grotere planken.
 • Hongaarse punt patroon. Dit patroon lijkt op het visgraat patroon. De planken worden onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd met een rechte naad in het patroon.

De legprijs voor een patroon is meestal iets hoger, omdat er meer snijverlies is en het leggen van een patroon meer tijd kost.

pvc-vloer houtlook in thuiskantoor

Pvc-vloer houtlook door Certo laten leggen

Wil je graag dat je pvc-vloer netjes en strak gelegd wordt, schakel dan Certo in. Wij hebben ruim 40 jaar ervaring met het leggen van allerlei vloeren. We hebben dus altijd een passende oplossing voor jouw situatie.

Op onze vloeren krijg je garantie en je profiteert van onze CBW-erkenning en VCA certificering voor nog meer zekerheid. We werken alleen met eigen personeel en kunnen allerlei legpatronen voor je leggen.

Laat je pvc-vloer door Certo leggen. Neem nu contact met ons op of vraag gratis een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Laat je vloer leggen door Certo

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken