Visgraat vloer met band en bies

Wil je graag een visgraat vloer laten leggen in je nieuwe woning of kantoor? Denk dan ook eens na over de afwerking van de vloer. Visgraatvloeren kunnen namelijk afgewerkt worden met een band en bies, voor een extra exclusief effect. Past zo’n stijlvolle uitstraling bij het interieur wat jij voor ogen hebt? Dan vertellen we je graag alles wat je moet weten over een visgraat vloer met band en bies.

Wat is een band en bies?

Als een pvc- of eiken visgraatvloer wordt gelegd, dan kun je deze vloer af laten werken met een band en bies. De band is een rand in dezelfde kleur als de vloer, die tussen het legpatroon en de muur wordt geplaatst. Deze band komt met de lange zijde van de plank tegen de muur aan te liggen. Je kunt ook kiezen voor alleen een band-afwerking, dan stopt het visgraat patroon van de vloer ongeveer 12 cm vanaf de muur. De opening tussen de vloer en de muur wordt dan opgevuld met de band.

Eventueel kun je de vloer ook laten afwerken met een band en bies rondom. De bies is een dun, gekleurd strookje wat tussen het vloerpatroon en de band wordt geplaatst. Biezen zijn vaak zwart, maar andere kleuren zijn ook mogelijk. De bies vormt een soort afsluiting van het patroon van de vloer en het zorgt voor een luxe uitstraling.

Vloer met band en bies

Bij welke vloeren kun je kiezen voor een band en bies afwerking?

Er zijn enkele vloerpatronen waarbij je kunt kiezen voor een band en bies afwerking. Geschikte vloeren zijn:

De band en bies afwerking is alleen geschikt voor vloeren van plak pvc en echte houten vloeren. Deze vloeren worden recht afgezaagd of gesneden, zodat de band mooi langs de rand van de vloer gelegd kan worden. Vloeren met een klikverbinding kunnen helaas niet met een band en bies worden gelegd en bij rechte vloeren vallen de banden niet op.

Waarom een visgraat vloer met band en bies?

De afwerking van een vloer is erg bepalend voor de uitstraling van het interieur. Een vloer met band en bies geeft een bijzonder effect. Het oogt namelijk klassiek en stijlvol, omdat deze vloeren vroeger in kastelen en statige herenhuizen werden gelegd. De afwerking met band en bies geeft je woning een luxe sfeer. Het is ook een goede oplossing als je een afwerking van de vloer wilt die niet standaard is.

Visgraatvloer met band en bies

Andere vloerafwerkingen

Naast de band en bies kunnen de randen van plak pvc vloeren op verschillende manieren worden afgewerkt. Voor elke stijl en sfeer zijn er verschillende soorten plinten verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor plakplinten in een bijpassende kleur die over de randen van de vloer heen worden geplakt.

Wil je een klassieke uitstraling? Dan zijn hoge muurplinten een mooie oplossing. Deze geven de kamer een mooie klassieke uitstraling. Ga je voor de echte authentieke sfeer? Dan zijn hoge sierplinten met een groef de beste oplossing. Deze nemen je mee naar de jaren twintig en dertig, toen deze plinten in veel huizen werden gebruikt.

Wat kost een visgraat vloer met band en bies?

Een mooie visgraat vloer met band en bies sluit zeer goed aan bij de huidige vloerentrends. Misschien vraag je je af wat het kost om een visgraat vloer met band en bies te laten leggen. Deze kosten zijn afhankelijk van de manier van leggen. Als je de vloer zelf legt, dan is dat goedkoper dan dat je de installatie uitbesteed aan een professional. In onderstaande tabel zie je wat een visgraatvloer met band en bies ongeveer kost.

Vloer Kosten per m² excl. installatie Installatiekosten/m² Meerprijs band en bies/m² Totaalprijs/m²
Houten vloer € 50 – € 100 € 50 – € 80 € 10 – € 20 € 110 – € 200
Pvc vloer € 37 – € 49 € 25 – € 35 € 2 – € 4 € 64 – € 88

Visgraat vloer met band en bies laten leggen door Certo

Vind je een visgraat vloer met band en bies ook zo mooi? Onze vloer specialisten hebben ruim 40 jaar ervaring en kunnen deze vloer op professionele wijze voor je leggen. Wij werken alleen met eigen personeel, zodat we de vloer snel en netjes kunnen installeren.

Kies een mooie walvisgraat- of visgraatvloer uit onze collectie en wij zorgen dat je vloer met volledige garantie wordt gelegd.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Visgraat vloer met band en bies laten leggen?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken