Vloeren trends voor 2024

Als je gaat verhuizen of verbouwen, dan is de kans groot dat je op zoek gaat naar een nieuwe vloer. De vloer is tenslotte de basis van je interieur en bepaalt voor een groot deel de sfeer en de uitstraling.

Vloeren trends voor 2024

Het is logisch dat je niet over één nacht ijs gaat met de keuze van de vloer. Bekijk hier de vloeren trends voor 2024 en doe inspiratie op voor een nieuwe vloer.

1. Duurzaamheid

Met de vloeren trends voor 2024 staat duurzaamheid centraal. Er komt steeds meer aandacht voor de planeet, waardoor een duurzame vloer ook steeds belangrijker wordt. We praten dan over duurzaamheid van de vloerproductie, de levensduur van de vloer en het gebruik van recyclede materialen in de vloer.

In 2024 komt daar nog iets extra’s bij. Het is dan namelijk ook belangrijk dat er technologieën ontwikkeld worden die het creëren van duurzame ecosystemen stimuleren. Denk aan het combineren van natuurlijke materialen tot een nieuwe vloer die gemaakt wordt met moderne en milieubesparende technieken.

2. Patronen

Patronen blijven erg populair als vloeren trends voor 2024. Visgraatvloeren, Hongaarse punt vloeren en vloeren met een walvisgraat patroon blijven trendy. Waren deze vloeren de afgelopen jaren vooral populair in de lichte eiken tinten, in 2024 komen daar donkere tinten bij.

Een donkerbruine visgraatvloer straalt veel luxe en elegantie uit. In combinatie met lichte muren ontstaat zo een gezellige en knusse sfeer die geschikt is voor woonkamers en slaapkamers. In 2024 maken de verschillende vloerpatronen zeker weer deel uit van de designtrend.

Hongaarse Punt Vloer - Visgraat PVC vloer

3. Steen- en betonlook

We kennen de steen- en betonlook natuurlijk al en deze trend is nog niet voorbij. Ook als vloeren trends voor 2024 zal deze robuuste, neutrale stijl weer terugkomen in de Nederlandse interieurs.

Vloeren in steen- en betonlook combineren erg goed met de rest van je interieur dankzij de neutrale grijs- en beigetinten die horen bij deze trend. Daardoor passen ze in ieder huis en vormen ze een prima basis voor de rest van je interieur.

We zijn wel gesteld op ons comfort, en daardoor blijven pvc- tegels populair. Je haalt hiermee de uitstraling van steen of beton in huis, maar dan met het comfortabele gevoel van pvc.

4. Kleur

Als het op kleur aankomt, kun je wat betreft de vloeren trends voor 2024 alle kanten op. Bijna alles kan en mag, van neutrale kleuren tot spannende en gedurfde kleurcombinaties. Zo kun je met je vloer echt een statement maken.

Groen en hout zijn de trends voor 2024. Denk aan grijsgroen, beige en lichtbruin. Wil je echt uitpakken? Laat dan een groene laminaatvloer of gele vloerbedekking leggen, zodat je helemaal aansluit bij de laatste trends.

Kies je voor pvc? Ga dan voor mat pvc, want dat is in 2024 helemaal in opkomst.

Kleur vloeren trends 2024

5. Vloerkleden

Veel mensen kiezen in hun interieur voor harde vloeren van hout, tegels, laminaat of beton. Het zijn modern ogende, onderhoudsarme vloeren die bovendien goed combineren met vloerverwarming.

Het nadeel is wel dat deze vloeren hard aanvoelen als je er overheen loopt. Voor meer comfort kun je kiezen om een vloerkleed neer te leggen. In 2024 zijn vloerkleden dan ook weer helemaal hip.

Vloerkleden zijn niet alleen geschikt voor harde vloeren. Je kunt ook een comfortabele pvc vloer combineren met een lekker fluffy vloerkleed in een bijpassende kleur. Het kleed dempt geluid, voelt heerlijk zacht aan en vormt een echte aanvulling op je interieur. Als het aankomt op vloeren trends voor 2024 heb je genoeg keuze. Van hoogpolige kleden in een neutrale kleur tot ronde vloerkleden in trendy kleuren of met een leuk patroon.

Vloeren trends voor 2024 met kleed

Een vloer is meer dan de basis

Met zoveel leuke en verfrissende vloeren trends voor 2024 krijg je natuurlijk meteen zin in een nieuwe vloer. Het is ontzettend leuk om hierbij te gaan voor de allernieuwste trends, als dat ook past bij hoe je de rest van je huis wilt inrichten.

De vloer vormt in veel interieurs echt de basis. Bovendien ligt de vloer vaak meerdere jaren in je huis, dus het kan goed zijn om te kiezen voor een stijl die je nu, maar over 5 en zelfs 10 tot 15 jaar nog steeds mooi vindt.

De vloer kan echt een design onderdeel van je huis worden, als je het op de juiste manier aanpakt. Door de kleuren van de muren en de stijl van het meubilair af te stemmen op de vloer, ontstaat een mooi geheel.

Je kunt bovendien met vloerkleden, schilderijen, lampen en meubels de stijl van je huis aanpassen als je weer iets anders wilt.

Een nieuwe vloer laten leggen door Certo

Wil je een trendy vloer laten leggen die helemaal past bij de vloeren trends voor 2024? Certo heeft altijd de nieuwste vloeren om uit te kiezen. We hebben meer dan 40 jaar ervaring met het leggen van vloeren en kunnen de vloer op professionele wijze voor je leggen.

We werken daarbij uitsluitend met ons eigen personeel, zodat we het hele traject van A tot Z voor je kunnen verzorgen. Van het verwijderen van de oude vloer tot de afwerking van je nieuwe vloer.

Je ontvangt bij ons ook volledige garantie op je vloer, zodat je verzekerd bent van een mooie, trendy vloer.

Nieuwe vloer laten leggen? Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Nieuwe vloer laten leggen?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken