Pvc-vloer inspiratie voor jouw nieuwe droomvloer

Hoe ziet jouw nieuwe droomvloer eruit? Misschien is het wel een pvc-vloer! Pvc-vloeren zijn namelijk geweldige vloeren voor iedere ruimte in huis. Ze zijn makkelijk in onderhoud en heel comfortabel voor dagelijks gebruik.

Dit type vloer kom je steeds vaker tegen en daar zijn goede redenen voor. In dit artikel ontdek je de voordelen van pvc en geven we je pvc-vloer inspiratie voor jouw nieuwe droomvloer.

De voordelen van een pvc-vloer

Pvc-vloeren zijn populair en dat is niet voor niets. Een pvc-vloer heeft namelijk veel voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen hier op een rij.

  • Onderhoudsvriendelijk. Pvc is makkelijk schoon te maken met een stofzuiger en een dweil. Vlekken trekken niet in de vloer, maar zijn makkelijk te verwijderen met een vochtige doek.
  • Geschikt voor vloerverwarming. Pvc heeft een lage warmteweerstand. De vloer laat de warmte van de vloerverwarming dus goed door. Zo bespaar je op energiekosten.
  • Veel kleuren en dessins. Pvc kan bedrukt worden met allerlei patronen en het is verkrijgbaar in honderden kleuren en kleurcombinaties. Welk interieur je ook hebt, er is altijd een mooie bijpassende pvc-vloer te vinden.
  • Waterdicht. Pvc is waterdicht en dus ook geschikt voor de badkamer en keuken.
  • Levensduur. Bij goed onderhoud en met een voldoende dikke toplaag kan de pvc-vloer makkelijk 15 tot 30 jaar meegaan.
  • Comfortabel. Je kunt gerust met blote voeten over pvc heen lopen. Het materiaal voelt comfortabel aan en is geluiddempend.

Wil je meer weten over de geweldige eigenschappen van een pvc-vloer? Lees dan de veelgestelde vragen over pvc-vloeren.

Pvc-vloer inspiratie voor keukenvloer idee: Pvc-vloer keuken in visgraatmotief

Pvc-vloer inspiratie voor verschillende stijlen

Elk huis is uniek en heeft een eigen stijl. Gelukkig is pvc een zeer veelzijdige vloer die past in veel verschillende interieurs, van klassiek tot modern. Gebruik bijvoorbeeld een witte pvc-vloer als basis voor een Scandinavisch interieur zodat de ruimte mooi licht en fris wordt.

Je kunt met pvc ook alle kanten op als het aankomt op een stoere industriële look met donkere kleuren. Bij deze stijl past een mooie betonlook pvc-vloer of een vloer van grote, lichtgrijze pvc-tegels.

Wil je een warmere uitstraling? Kies dan voor brede pvc-stroken met een stoere eikenhouten look. Pvc past ook perfect bij een moderne inrichting. Zo kun je een mooie pvc-vloer laten leggen die oogt als een houten vloer, maar die veel onderhoudsvriendelijker is.

Welke vloer je ook kiest, pvc-vloeren bieden volop mogelijkheden voor elke woonstijl.

Verschillende looks

Pvc kan makkelijk voorzien worden van verschillende looks, zoals een houtlook, tegellook of betonlook. Het is zelfs mogelijk om je eigen vloerontwerp te laten printen. Zo heb je alle voordelen van pvc, gecombineerd met het uiterlijk van je favoriete vloer.

Houtlook pvc-vloer

Houtlook pvc is een kunststof vloer waarop een houtpatroon is geprint. Het patroon met rechte planken met een houtlook is erg populair. Deze vloer oogt als laminaat of een echte parketvloer. De vloer straalt rust uit en als je kiest voor een neutrale kleur, dan past deze vloer in bijna elk interieur.

Door nerven en afwisselende patronen is houtlook pvc bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Totdat je erop stapt, want dan voel je meteen het verschil. Met pvc haal je de uitstraling van een echte houten vloer in huis, maar dan met alle voordelen van pvc.

Betonlook pvc-vloer

Pvc kan niet alleen heel warm, maar ook juist heel stoer en koel ogen. Een betonlook pvc-vloer heeft het uiterlijk van een gegoten betonvloer, met het loopcomfort en het onderhoudsgemak van pvc. Gebruik de vloer voor een stoere industriële stijl in je keuken en laat de vloer mooi doorleggen naar je woonkamer.

Badkamer vloer van beton

Tegellook pvc-vloer

Geen zin in harde, koude tegels in je badkamer? Dan is een vloer van tegellook-pvc de oplossing. Pvc tegelvloeren zijn krasbestendig en kunnen niet barsten. Deze vloeren zijn warm en comfortabel, en dus heerlijk voor de badkamer.

Laat bijvoorbeeld 60×60 tegels leggen in een betonlook, of kies voor pvc-tegels met een chique look van natuursteen voor in de keuken.

Verschillende kleuren

Of je nu een donkere vloer of een lichte vloer wilt, pvc is een soort vloer die bij elke stijl past. Pvc is in allerlei kleuren verkrijgbaar.

Ben je na een tijdje uitgekeken op de vloer, maar is de vloer nog van goede kwaliteit? Dan is het ook mogelijk om de vloer in een andere kleur te verven. Het oogt dan net alsof je een nieuwe vloer hebt gelegd.

Pvc-vloer inspiratie voor verschillende legpatronen

Wil je net even iets anders? Plak-pvc en pvc-stroken kunnen in verschillende patronen worden gelegd. Kies voor een visgraat patroon, walvisgraat patroon of een Hongaarse punt patroon en geef je woonkamer een stijlvolle uitstraling.

Kom langs in de showroom voor meer inspiratie

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Kom dan eens langs in onze showroom. Daar laten we ter inspiratie graag zien welke pvc-vloeren we hebben en wat de juiste keuze kan zijn voor jouw interieur.

Wij werken uitsluitend met eigen personeel, zodat we je vloer snel kunnen leggen. Voor een stukje extra zekerheid krijg je bij ons garantie op elke vloer.

Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Pvc vloer laten leggen?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken