9 voordelen van een vinyl vloer

Vinyl is een vloer waar je elke dag weer van geniet. Voordelen vinyl vloer zijn dat de vloer is praktisch is, warm en zacht aanvoelt en bovendien erg betaalbaar is.

Wie bij vinyl nog denkt aan een goedkoop ogende kunststof vloer, heeft het mis. Tegenwoordig zijn er prachtige vinylvloeren te koop met levensechte prints in houtlook, betonlook, tegellook en nog veel meer.

Door de veelzijdigheid past vinyl uitstekend in een modern interieur, met of zonder vloerverwarming. De kans is dus groot dat jij ook overweegt om vinyl te laten leggen. We vertellen je graag meer over deze vloer. We laten hier 9 voordelen van een vinyl vloer zien.

1. Geschikt voor vloerverwarming

Een vinyl vloer is geschikt voor vloerverwarming. Vinyl laat gemakkelijk de warmte door en werkt daardoor heel efficiënt in combinatie met vloerverwarming.

Bij de installatie van vinyl op vloerverwarming wordt over het algemeen gebruik gemaakt van zelfklevend vinyl of vinyl dat verlijmd wordt. Kies wel altijd voor een vinylsoort die geschikt is voor vloerverwarming en let er op dat de lijm hittebestendig is.

2. Geluiddemping

Vinyl is een geluiddempende vloer. Deze vloer bestaat uit meerdere lagen die een geluiddempend effect hebben. Een vinyl vloer dempt zelfs geluiden als er geen ondervloer aanwezig is. Dat is het geval als het vinyl gelijmd wordt op vloerverwarming of een betonnen dekvloer.

Bij het leggen van een vinyl laminaatvloer wordt wel een ondervloer gebruikt, vanwege het egaliserende effect.

3. Makkelijk te leggen

Vinyl is verkrijgbaar op rol of in de vorm van tegels of planken. De meeste varianten van deze vloer kun je vrij gemakkelijk zelf leggen.

Het mooiste resultaat bereik je echter als je de vinyl vloer laat leggen door een professional. Dan weet je zeker dat de ondergrond vochtvrij en egaal is en de vloer goed gelijmd wordt en later niet opkrult.

Voordelen vinyl vloer

4. Budgetvriendelijk

Vinyl is een van de goedkoopste vloeren per m². Als het kamerbreed gelegd wordt, zijn plinten ook niet altijd nodig en dat scheelt ook weer in de prijs van de vloer.

Zoek je een betaalbare, praktische en mooie vloer? Dan is vinyl zeker geschikt.

5. Vochtbestendig

Vinyl is geschikt voor elke ruimte, dus ook voor de badkamer. Vinyl is namelijk vochtbestendig en kan in vochtige ruimtes worden gelegd. Het is dan wel belangrijk dat de randen en naden van de vloer met een speciale waterdichte kit dicht afgewerkt worden.

6. Makkelijk schoon te maken

Dit type vloer is heel makkelijk schoon te maken. Stofzuigen en dweilen zijn vaak voldoende om de vloer weer netjes te krijgen. Vinyl is daardoor ook heel geschikt als keukenvloer.

Door de vloer steeds netjes schoon te houden, gaat de vloer zo lang mogelijk mee.

Voordelen vinyl vloer in keuken

7. Comfortabel

Vloeren van vinyl hebben een isolerende werking, waardoor ze zacht en warm aanvoelen. Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen vloeren van vinyl en hardere vloeren zoals echt hout, pvc, laminaat of een tegelvloer.

8. Gaat lang mee

Goede kwaliteit vinyl kan wel meer dan 20 jaar meegaan. Vinyl heeft dus een lange levensduur, maar daarbij is het wel belangrijk dat de vloer goed onderhouden wordt.

Ontstaan er krassen of gaten in de vloer? Dan kun je de vloer opknappen. Hierbij wordt een stukje of gedeelte van de vloer vervangen waarna de vloer weer als nieuw oogt.

9. Veel keuze in kleuren en dessins

Een groot voordeel van vinyl is dat het verkrijgbaar is in heel veel kleuren en dessins, van houtlook en betonlook tot tegellook. Of wat dacht je van een retro vinyl vloer?

Bijna alles is mogelijk met vinyl, zelfs maatwerk vloeren. Kies wel voor een goede kwaliteit, zodat de vloer levensecht oogt.

Vinyl vloer in verschillende kleuren en dessins

Heeft een vinyl vloer ook nadelen?

Er bestaat geen enkele vloer die alleen maar voordelen heeft. Naast alle voordelen kent vinyl dus ook enkele nadelen.

1. Niet erg duurzaam

Vinyl is helaas niet erg duurzaam. Het is heel moeilijk te recyclen en ook het productieproces is niet erg duurzaam. De vloer gaat wel lang mee en kan gerepareerd worden. De vloer hoeft dus niet vaak vervangen te worden.

2. Grote kwaliteitsverschillen

Als je vinyl overweegt, kijk dan niet alleen naar de prijs, maar let ook op de kwaliteitsverschillen. Goedkoop vinyl kent lang niet alle voordelen die we hierboven genoemd hebben.

Vinyl van een lage kwaliteit ziet er vaak niet echt uit, gaat minder lang mee, voelt niet zo comfortabel aan en is niet of minder geschikt in combinatie met vloerverwarming.

3. Egale ondergrond is noodzakelijk

Goed vinyl heeft een dikte van 2 tot 3 mm. Het is dus geen dikke vloer. Oneffenheden zie je makkelijk door de vloer heen. Het is dus belangrijk dat de ondergrond goed geëgaliseerd wordt voordat je vinyl legt.

Vinyl vloer laten leggen door Certo

Wil je ook graag een mooie vinyl vloer laten leggen? Certo heeft meer dan 40 jaar ervaring met het leggen van vloeren. We leggen regelmatig vinyl in woningen en kantoren en kunnen ook jouw vloer perfect leggen met ons eigen team.

Met de garantie van onze CBW-erkenning en VCA certificering geniet je straks zorgeloos van een mooie, professioneel gelegde vinylvloer.

Vinyl vloer laten leggen? Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Alleen Eigen Personeel
Ruim 40 Jaar Ervaring
CBW-Erkend & VCA-Gecertificeerd

Vinyl vloer laten leggen?

Enkel kwaliteit

Wij werken onder andere met de volgende merken